4400 år gammelt gravkammer funnet i Egypt

Arkeologer har oppdaget et 4400 år gammel gravkammer i nærheten av de berømte pyramidene på Giza-platået utenfor Kairo, opplyser egyptiske myndigheter.

Publisert Publisert

ELDGAMMELT: Veggmalerier i god stand er funnet i et 4400 år gammelt gravkammer nær pyramidene i Giza utenfor Egypts hovedstad Kairo. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Graven skal ha tilhørt en kvinne med navnet Hetpet, som arkeologene tror sto nær de egyptiske kongelige i det femte dynastiet, som varte i årene fra 2494 til 2345 før Kristus.

Kammeret ble åpnet for pressen lørdag. Det er laget av murstein og har veggmalerier i god stand som viser Hetpet i scener med jakt og fiske.

Andre bilder viser aper. I faraoenes tid ble aper holdt som husdyr, blant annet for å plukke frukt. Et bilde viser også en ape som danser foran et orkester.

Det egyptiske departementet for oldtidsminner opplyser at utgravningene på stedet begynte i oktober. Arkeologer har gjort oppdagelser i området siden 1800-tallet, og Mostafa al-Waziri, som har ledet prosjektet, tror det er mer å finne.

– Det vi ser over bakken i Egypt utgjør ikke mer enn 40 prosent av hva som finnes i dypet, sier han.

Publisert