Dommer sa nei til å droppe punkter i tiltalen mot Manafort

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort led et nederlag fredag da en dommer avviste en forespørsel om å droppe noen av punktene i tiltalen mot ham.

Publisert Publisert

TILTALT: Rettssaken mot Paul Manafort, Donald Trumps tidligere valgkampsjef, er utsatt til 24. juli. Foto: AP / Jose Luis Magana / NTB scanpix

  • NTB

Manafort hadde hevdet at han hadde blitt tiltalt to ganger for samme lovbrudd, som gikk ut på at han skal ha løyet til myndighetene. Den tidligere valgkampsjefen til USAs president mente dette kunne føre til at juryen kunne bli forutinntatt mot ham.

Dommer Amy Berman Jackson i Washington avviste imidlertid denne forespørselen. I rettssaken i den amerikanske hovedstaden, som er berammet i september, er Manafort tiltalt for å opptre som en uregistrert utenlandsk agent og for hvitvasking av penger.

Operasjon i dommerens familie

Tidligere fredag besluttet en føderal dommer å utsette den andre rettssaken mot Manafort i Virginia til 24. juli, ettersom en i dommerens familie måtte gjennom en operasjon rundt det opprinnelige berammingstidspunktet.

I begge sakene er Manafort tiltalt av spesialetterforsker Robert Mueller, som etterforsker russisk innblanding i den amerikanske valgkampen i 2016.

Nektet skyld

I Virginia er Manafort tiltalt for skatteunndragelse og for å ha oppgitt falsk informasjon om egen inntekt til banker hvor han har søkt om boliglån.

Den tidligere valgkampsjefen har nektet straffskyld på alle punkter i tiltalen og har også anmodet domstolen i Virginia om å avvise tiltalen. Manafort mener Mueller ikke har mandat til å straffeforfølge ham fordi det han er tiltalt for der ikke stammer direkte fra russisk valginnblanding.

Dette argumentet har imidlertid tidligere blitt avvist av domstolen i Washington.

Publisert