Sylvi Listhaugs kors toppsak på Trump-vennlig nettsted

Den norske krangelen om statsråd Sylvi Listhaugs kors er toppsak på nettstedet Breitbart.

Publisert: Publisert:

TOPPSAK: «Norge: Innvandringsminister kritisert for å bære kors i ’nedrig angrep’»: Slik lyder overskriften på nyhetsnettstedet Breitbart mandag. Foto: Fra nettstedet Breitbart

«Norge: Innvandringsminister kritisert for å bære kors i ’nedrig angrep’»: Slik lyder overskriften aller øverst på den konservative og til dels omstridte nyhetsnettstedet Breitbart mandag ettermiddag.

Det er den norske krangelen om Sylvi Listhaug og hennes opptreden på Oslo symposium som har nådd amerikanske lesere. Tidligere redaktør og skribent Sven Egil Omdal fikk kraftig motbør etter en Facebook-post om saken i helgen.

Fant ikke korsbilder

«Påstår jeg at hun bruker korset som en politisk rekvisitt for å fri til den underlige gruppen som tror at fremmedfrykt er en kristelig dyd? Ja, det er i grunnen det jeg gjør», skrev Omdal. Han hadde gått gjennom billedbyråets Scanpix’ arkiver og ikke funnet Listhaug med kors-smykke på noen av dem.

Breitbart: – Venstrefløyjournalist

Senere gjorde en rekke journalister og medier samme øvelse og fant flere eksempler på at Listhaug hadde båret smykke med kors. VG fant eksempelvis 25 bilder med kors i dette tidsrommet. Breitbart beskriver Omdal, tidligere nyhetsredaktør i Stavanger Aftenblad, som en «venstrefløyjournalist».

Donald Trumps sjefstrateg i Det hvite hus, Steve Bannon, var tidligere toppsjef i Breitbart og beskrev nettstedet som plattformen for «alt-right».

Listhaug: Nedrig angrep

Listhaug rykket selv ut på Facebook søndag: «Dette er det mest nedrige angrepet jeg noensinne har sett! Og det sier litt», skrev hun.

Listhaug, som har tatt fødselspermisjon fra Regjeringen, skrev at hun fikk korset av sin bestemor og bruker det når det stormer rundt henne.

– Lik og del så vi får spredd fakta

«Det er ikke rart stadig flere blant folk flest har gjennomskuet mange av de venstrevridde i mediene og stoler mindre på journalister. De har en agenda, og den er å ta høyresiden. De har ikke standarder, de bryr seg ikke om fakta – alt er greit så lenge jeg eller Frp er skyteskiven. Det er helt utrolig, og åpenbart at Omdal og hans meningsfeller ikke har noe bunnivå. Lik og del så vi får spredd fakta!», skriver hun.

Omdal: Ett hvor hun bærer korset

Omdal skrev etter dette følgende: «Våkne folk har også søkt i Scanpix-basen og funnet bilder fra 2006 og 2007 der Sylvi Listhaug har korset på seg. Jeg søkte i den åpne basen, (uten innlogging) i tidsrommet 1. januar 2001 til 15. desember 2015, da hun ble utnevnt til innvandrings- og integreringsminister. Jeg har sjekket nå, og ser at ved én anledning i 2008 er hun avbildet med korset. Det finnes ingen tilsvarende bilder fra 2006 eller 2007 i det søket jeg får opp. Men rett skal være rett: Av de 631 bildene gjennom 14 år, er det ett hvor hun bærer korset. Det burde jeg sett, og formulert meg tilsvarende.
I stand corrected.»

Minner om Jesus-uttalelse

Breitbart skriver at Listhaug fikk verdensomspennende oppmerksomhet da hun argumenterte for at Jesus ville støtte partiets strenge innvandringspolitikk. Dette hentyder til da Listhaug i NRK sa at «Jesus var opptatt av å hjelpe flest mulig» i sammenheng med standpunktet om helst å hjelpe flyktninger i deres nærområder.

Publisert: