Kraftig eksplosjon i Izmir i Tyrkia

To personer er drept av det som skal ha vært en bilbombe i den tyrkiske byen Izmir. To mistenkte er skutt og drept av politiet, som jakter på en tredje person.

Publisert Publisert

ANGREP: Minst ti personer ble såret da det som skal ha vært en bilbombe eksploderte i den tyrkiske byen Izmir. Foto: NTB Scanpix

En politimann og en rettsbetjent ble drept i eksplosjonen, ifølge tyrkiske medier. Ytterligere elleve personer er såret, ifølge nyhetsbyrået Dogan.

Eksplosjonen fant sted nær et rettslokale i Izmir, Tyrkias tredje største by som ligger ved Egeerhavet.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu har politiet drept to av de mistenkte gjerningspersonene i en skuddveksling i etterkant av eksplosjonen.

Leter etter mistenkt

Politiet leter etter en tredje mistenkt, som skal være iført svart frakk og en hvit beret.

Flere ambulanser ble sendt til stedet, og de sårede er brakt til sykehus. Distriktsordfører Hasan Karadag sier til NTV at tilstanden er alvorlig for en av de sårede.

Tyrkiske myndigheter har lagt ned forbud om å rapportere om hendelsen, sier en Dogan-journalist til CNN Türk.

Anklager PKK

Ifølge guvernøren i Izmir, Erol Ayyildiz, er det trolig den kurdiske PKK-geriljaen som står bak angrepet, som var rettet mot en veisperring.

Det er uklart hva Ayyildiz bygger anklagen på, men han opplyser at politiet har funnet et automatgevær, en rakettkaster og åtte håndgranater på stedet.

Politifolkene ved veisperringen forhindret trolig et større terrorangrep mot rettslokalet, sier Ayyildiz.

Publisert