Demonstrasjon mot Trump i en rekke byer

En gruppe demonstranter samlet seg onsdag kveld på New York og marsjerte mot Trump Tower. Også andre steder i USA var det demonstrasjoner mot landets neste president Donald Trump.

Publisert Publisert

I en rekke byer i USA, som her i Oakland i California, var det onsdag demonstrasjoner mot påtroppende president Donald Trump. Foto: NOAH BERGER / NTB scanpix

  • NTB

Philadelphia, Chicago, Boston, Seattle, Portland, San Francisco og hovedstaden Washington er noen av byene der det var demonstrasjoner etter valget.

Demonstranter utenfor Trump Towers, hovedkvarteret til eiendomsmagnaten som vant valget i USA. Foto: ANDREW KELLY / NTB scanpix

Langt igjen til forsoning

Flere av slagordene tyder på at det fortsatt er langt igjen til forsoning og samling etter en opprivende valgkamp som endte med at den kontroversielle eiendomsmagnaten i januar blir USAs 45. president. Demonstrantene roper blant annet «Ikke min president» og «Vi sees i helvete, Trump», skriver VG, som har en reporter på stedet i New York.

Les også

Hva nå, verden?

– Jeg har en plakat der det står «Fuck Trump». Det oppsummerer de vonde tankene jeg har i hodet nå. En som er imot både kvinner og innvandreres rettigheter ... Jeg trodde vi hadde kommet lenger enn dette i 2016, sier Caitlin Murray. Hun sier hun har følt både sinne og frykt.

– Hardt å våkne

– Det var hardt å våkne opp i dag. Jeg har vært trist hele dagen. Nå er jeg her for å være med på å vise verden at Trump ikke er ønsket som president av alle, sier en annen demonstrant, Kathleen Rommel, som er innstilt på å demonstrere hele natten.

– Jeg skal marsjere hele veien til Trump Tower. Jeg kommer til å ta meg forbi politisperringer om jeg må, sier hun.

Fem skutt i Seattle

Fem personer er skutt i sentrum av Seattle onsdag kveld. Skytingen skjedde i nærheten av en demonstrasjon mot Donald Trump, men ingenting tyder på at det er noen sammenheng mellom hendelsene.

To av de fem som ble skutt, er påført livstruende skader, bekrefter brannvesenet i byen, ifølge avisen Seattle Times.

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, melder TV-kanelen KOMO.

I gatene like i nærheten av åstedet pågår det en demonstrasjon mot Donald Trump. Ifølge TV-stasjonen er det ingenting som tyder på at det er noen forbindelse mellom skyteepisoden og demonstrasjonen.

Publisert