Brasils president skylder på Leonardo DiCaprio for Amazonas-branner

Brasils president Jair Bolsonaro kritiserer Leonardo DiCaprio for å ha donert penger til organisasjoner som han mener står bak noen av brannene i Amazonas.

Publisert:

OMSTRIDT: Brasils president Jair Bolsonaro beskylder skuespiller Leonardo DiCaprio for å ha ansvar for noen av brannene i regnskogen i Amazonas tidligere i år. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix

NTB

– DiCaprio er en kul fyr, er han ikke? Gir penger for å sette regnskogen i brann, sa Bolsonaro til sine tilhengere fredag.

Den kjente skuespillerens miljøorganisasjon har donert 5 millioner dollar for å beskytte regnskogen i Amazonas etter brannene i juli og august, som ødela store områder.

Uttalelsene fra Brasils president kommer etter politirazziaer i hovedkvarterene til to frivillige organisasjoner i delstaten Pará. Flere frivillige brannmenn ble pågrepet og senere løslatt. Brannmennene nekter for å ha gjort noe galt.

KJENDIS: Skuespiller Leonardo DiCaprio får skylden for brannene i Amazonas. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB scanpix

Lokalt politi sier at organisasjonene mistenkes for å ha stiftet branner for å skaffe seg selv midler.

Den føderale påtalemyndigheten sier imidlertid at deres etterforskning av brannene tyder på at det er lokale utbyggere som står bak.

Publisert: