Ni døde da varebil kjørte inn i folkemengde i Toronto

Ni personer er døde og 16 ble skadd da en varebil kjørte inn i en folkemengde i Toronto i Canada, opplyser Peter Yuen i politiet i Toronto.

Publisert Publisert

MEIDE FOLK NED: Påkjørselen skjedde mandag ettermiddag i et travelt gatekryss i sentrum av den canadiske byen. Foto: NTB SCANPIX

  • NTB
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Påkjørselen skjedde mandag ettermiddag i et travelt gatekryss i sentrum av den canadiske byen.

– Det er ikke slikt vi forventer skal skje i Toronto. Vi står sammen med dem som er rammet, sier Torontos borgermester John Tory.

Barnevogn truffet

Statsminister Justin Trudeau sier han tenker på alle dem som er rammet.

Vitner beskriver brutale scener fra Toronto mandag, deriblant at en person med en barnevogn ble truffet, skriver CTV News.

– Han kjørte på fortauet og meide ned folk en etter en. Han har nettopp ødelagt manges liv, sier Ali Shaker om det han ble vitne til.

PÅ PLASS: En politioffiser på stedet der en varebil kjørte på flere personer. Foto: NTB SCANPIX

– Mange mennesker lå livløse på bakken, sier Carol Roberts som så hendelsen utspille seg.

Pistolliknende gjenstand

Senere skal sjåføren ha klart å kjøre ut av området, men han ble til slutt innhentet av politiet. CTV News skal ha fått inn bilder av at den pågrepne rettet en pistolliknende gjenstand mot politiet og skal ha sagt at han var bevæpnet.

Kort tid senere ble han pågrepet uten at det hadde blitt løsnet skudd, opplyser Toronto-politiet på Twitter. Den antatte gjerningspersonens motiv er ikke kjent.

– Denne etterforskningen vil bli vanskelig. Vi har pågrepet en person og etterforskningen er i gang, sier Yuen i Toronto-politiet.

Flere kilder, deriblant CTV News, navngir en person som skal være den pågrepne mannen. Det er en 25 år gammel kanadisk student. Disse opplysningene var ikke bekreftet av politiet.

Publisert