Seks politifolk skutt og drept i Mexico

Seks politifolk er skutt og drept i delstaten Jalisco, vest i Mexico. Ytterligere en politimann ble såret i en skuddveksling ved Stillehavskysten.

NTB

Trefningen mandag er et av de verste angrepene på landets sikkerhetsstyrker på flere måneder og skjedde på den første hverdagen etter innsettelsen av president Andrés Manuel López Obrador, skriver Reuters.

Lokale myndigheter sier væpnede menn i tre biler gikk til angrep i det som antas å være et forsøk på å få fri en fange som satt i politibilen. En av angriperne ble skadd og pågrepet. De andre kom seg unna og brute stjålne biler til sperre veien bak seg på to steder.

Angrepet fant sted i La Huerta på Stillehavskysten i den voldsherjede delstaten. Bare noen dager tidligere ble det amerikanske konsulatet i delstatshovedstaden Guadalajara angrepet. Ingen ble skadd i det som fremsto som et granatangrep mot konsulatet.

En talskvinne for påtalemyndigheten sier det er uklart hvem som står bak drapene i La Huerta, men området anses for å være kontrollert av narkotikakartellet Jalisco Nueva Generación, som er en av mektigste narkobandene i landene.

I nabokommunene Villa Purificación skjøt JNG-medlemmer ned et militærhelikopter i det som ble et mislykket forsøk på å pågripe kartellets leder, ekspolitimannen Nemesio Oseguera.