Cliff Richard avviser overgrepsanklager

Popnestor Cliff Richard (73) avviser anklager om overgrep mot en mindreårig gutt på 1980-tallet, melder BBC. Britisk politi ransaket torsdag hjemmet hans i Sør-England.

Publisert Publisert
  • NTB

Politiet har ikke pågrepet noen i forbindelse med ransakingen, og Cliff Richard som er på reise i utlandet, sier at påstandene er fullstendig feilaktige, melder BBC.

En talsmann for politiet opplyser torsdag ettermiddag at ingen personer er pågrepet i saken, og at Cliff Richard selv ikke var til stede på eiendommen i Berkshire under razziaen.

Vil samarbeide

— I flere måneder har jeg vært kjent med påstandene som har sirkulert på sosiale medier på nettet om hendelser som skal ha skjedd langt tilbake i tid. Dette er fullstendig usant. Fram til nå har jeg valgt å ikke gi disse usanne ryktene noe oppmerksomhet, siden det kun vil fyre opp under dem. Men siden politiet har vært i min leilighet i Berkshire i dag uten varsel, vil dette nå komme fram i pressen, sier Cliff Richard i en uttalelse.

— Jeg er ikke i Storbritannia for øyeblikket, men vil selvfølgelig samarbeide med politiet om de ønsker å snakke med meg. Ut over å si at dagens anklager er fullstendig uriktige, så vil jeg ikke si mer om dette før politiet er klare med sin etterforskning.

Ifølge avisen Daily Mail er Richard for tiden på ferie i Portugal. Avisen skriver at politiet tok med seg en rekke gjenstander fra huset for nærmere undersøkelse.

Mindreårig gutt

— En ransakingsordre ble utstedt etter at politiet fikk inn en anmeldelse om en hendelse av seksuell karakter som går tilbake til 1980-tallet og som skal ha involvert en gutt som da var under 16 år, sier polititalsmannen.

Talsmannen opplyser videre at denne saken ikke har tilknytning til den såkalte Operation Yewtree, den store opprullingen av anklager om seksualforbrytelser og overgrep mot barn som nå er under etterforskning, og som har involvert en rekke britiske mediekjendiser som Jimmy Savile og andre.

Cliff Richard er en av Storbritannias mest kjente popartister. Han har solgt mer enn 21 millioner singler og hatt en rekke listetopper i løpet av karrieren.

Publisert