Terrorforsker: – Ren idioti av Trump

Oslo (NTB): Donald Trumps innreiseforbud for flyktninger og muslimer er ren idioti og vil høyst sannsynlig føre til mer ekstremisme, mener terrorforsker Magnus Ranstorp.

Publisert: Publisert:

Forskningsdirektør Magnus Ranstorp ved Forsvarshögskolan i Sverige kaller president Donald Trumps beslutning om å nekte flyktninger og personer fra sju muslimske land innreise i USA, ren idioti. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

NTB

– Dette er ren idioti av Trump. Dette har ingen ting med sikkerhet å gjøre, men er noe som er rettet mot muslimer, sier den anerkjente forskningslederen ved Forsvarshögskolan i Sverige til NTB.

USAs nye president undertegnet fredag en ordre om innreiseforbud for flyktninger og personer fra sju muslimske land. Tiltaket har ført til massiv kritikk verden over.

Ranstorp framholder at det allerede i dag er omfattende sikkerhetsprosedyrer for alle som ønsker å komme til USA.

– Disse tiltakene behøves ganske enkelt ikke. Flyktninger granskes allerede av 17 ulike myndigheter. Derfor er det ingen sikkerhetseffekt av innreiseforbudet, sier han.

Derimot vil de nye reglene bidra til å demonisere muslimer, mener terrorforskeren.

– Dette er et av de mest kontraproduktive tiltakene de kunne ha gjort. Det vil forsterke al-Qaidas og IS' narrativ om at Vesten er i krig med islam. Det vil forsterke bildet blant muslimer om at de er hatet av USA, og det vil i sin tur føre til økt radikalisering og islamisme. Dette er en ren gave til disse organisasjonene, framholder han. (©NTB) torp

Publisert: