Utenriks

Iran har tatt kontroll over to tankskip

En svenskeid oljetanker er oppbrakt av Irans Revolusjonsgarde og ført til iransk havn. En Liberia-registrert supertanker ble stanset midlertidig.
Abonnent
Utenriks

Japanske medier: Mann startet mordbrann som hevn

Mannen som er mistenkt for å ha startet mordbrannen i Kyoto i Japan, skal ifølge japanske medier ha gjort det for å hevne et angivelig bokplagiat.
Abonnent
Utenriks

Trump: – USA har skutt ned iransk drone

USAs president Donald Trump sier det amerikanske marinefartøyet USS Boxer har «ødelagt» en iransk drone i Hormuzstredet.
Abonnent
Utenriks

Marokko-drapsmenn dømt til døden

De tre hovedmennene bak drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Marokko er dømt til døden. Ueland-familien er forberedt på anke.
Abonnent
Utenriks

33 personer fryktes omkommet i påsatt brann i Kyoto

33 personer antas å ha omkommet i en påsatt brann i et animasjonsstudio i Kyoto i Japan, ifølge brannvesenet. En rekke personer er skadd og flere er savnet.
Abonnent
Utenriks

Ebola i Kongo: – En global krise

Ebola-utbruddet som har krevd over 1.660 menneskeliv i Kongo, er nå en internasjonal folkehelsekrise, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO).
Abonnent
Utenriks

Vil tiltale Air France for uaktsomt drap. - Det endrer ingenting for oss.

Fransk påtalemyndighet vil gå inn for tiltale flyselskapet Air France for uaktsomt drap og forsømmelse i forbindelse med flystyrten i 2009. – Dette endrer ingenting for oss, sier datter av og søster til de to bergenserne som omkom.
Abonnent
Utenriks

Ursula von der Leyen blir EUs første kvinnelige toppsjef

Tyske Ursula von der Leyen (60) er godkjent som ny president i EU-kommisjonen etter en avstemning i EU-parlamentet, og blir med det første kvinne i jobben.
Abonnent
Utenriks

Hiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 2010

Antall hiv-relaterte dødsfall i verden var i fjor rundt 770.000, som er 33 prosent lavere enn i 2010. Det kommer fram i FNs aidsprograms (UNAIDS) siste rapport.
Abonnent
Utenriks

«Game of Thrones» kapret 32 Emmy-nominasjoner

HBOs suksesserie «Game of Thrones» slår en ny rekord og sikrer seg hele 32 Emmy-nominasjoner for den åttende og siste sesongen.
Abonnent
Utenriks

Barn tjuvlånte bil og la ut på 1000 km lang kjøretur

Fire australske barn i alderen ti til fjorten år pakket fiskesaker, tjuvlånte en bil og rakk å tilbakelegge over 1000 kilometer før de ble stanset.
Abonnent
Utenriks

– Han ønsker å gjøre USA hvitt igjen

Demokratene samlet seg søndag i unison fordømmelse av det de kalte president Donald Trumps rasistiske tvitring om fargede demokratiske kongresskvinner.
Abonnent
Utenriks

Første tilfelle av ebola i storbyen Goma

Kongolesiske helsemyndigheter bekrefter det første tilfellet av ebola i storbyen Goma som har 2 millioner innbyggere.
Abonnent
Utenriks

Ekstremværet Barry har nådd land

Ekstremværet Barry, nå nedgradert til en tropisk storm, har nådd land i Louisiana. Flere steder må folk søke tilflukt på taket for å unnslippe vannmassene.
Abonnent
Utenriks

16 døde i uvær i Bangladesh

Minst 16 personer er døde av lynnedslag, flom og jordskred under kraftig uvær i Bangladesh.
Abonnent
Utenriks

Trump-minister går av

USAs arbeidsminister Alexander Acosta går av. Årsaken er stormen rundt et forlik han som statsadvokat inngikk med milliardæren Jeffrey Epstein i 2008.
Abonnent
Utenriks

Trump ber om hjelp til å beskytte kurderne

Trump ber allierte land om å beskytte kurdere i det nordøstlige Syria ved å sende soldater til området. Men kurderne kan ikke beskyttes uten at også USA deltar.
Abonnent
Utenriks

Twitter er oppe igjen

Mikrobloggtjenesten Twitter var nede torsdag kveld. Flere meldte om problemer med å logge inn på nettstedet. Problemene virker nå å være løst.
Abonnent
Utenriks

Seks turister omkom i uvær i Hellas

Seks turister har mistet livet etter at kraftige vindkast, hagl og storm rammet den nordlige delen av Hellas sent onsdag.
Abonnent
Utenriks

Krise­møte om Irans atompro­gram

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) holder onsdag kveld krisemøte i Wien om Irans atomprogram. Møtet skjer etter krav fra USA.
Abonnent
Utenriks

Storbritannias USA-ambassadør går av

Storbritannias ambassadør til USA går av etter at han kom med kraftig kritikk av Donald Trump i lekkede dokumenter.
Abonnent
Utenriks

Boris Johnson nektet å svare på spørsmål i TV-debatt

Boris Johnson nektet i en TV-debatt å svare på spørsmål fra Jeremy Hunt om han vil gå av dersom han ikke lykkes i å ta Storbritannia ut av EU 31. oktober.
Abonnent
Utenriks

Møtet med virkeligheten kan bli hardt for grekernes nye statsminister

Venstrefløyen klarte å få økonomien under kontroll, men etter fire år ønsket grekerne seg en ny regjering som holder sine valgløfter og forbedrer hverdagen med flere jobber og økt kjøpekraft.
Abonnent
Utenriks

Assad har startet det endelige slaget mot opprørerne

I ni uker har Assads bomber haglet over opprørernes siste høyborg, Idlib. Men opprørerne har lært av sine feil, og står nå i samlet front mot diktatoren.
Abonnent
Utenriks

Brexit­minister vil ha nye samtaler med EU

Storbritannias brexitminister Stephen Barclay mener EU må gjenåpne forhandlingene om skilsmisseavtalen som statsminister Theresa May fikk forhandlet fram.
Abonnent
Utenriks

Irans revolusjonsgarde er Trumps største problem

Irans revolusjonsgarde utvikler langdistansemissiler som Trump anser for å være en trussel mot stabiliteten i hele Midtøsten.
Abonnent
Utenriks

Her må alle turister ha overvå­kingsapp på tele­fonen sin

Dersom du ønsker å krysse grensen til Kinas nordvestlige provins, Xinjiang, må du først gi grensekontrollørene mobiltelefonen din slik at de kan installere en overvåkingsapp som blant annet gir myndighetene innsyn i tekstmeldinger, telefonsamtaler og kontoer på sosiale medier.
Abonnent
Utenriks

Trump slår tilbake mot britisk ambassadør

Lekkede dokumenter viser at Storbritannias ambassadør i Washington kom med krass kritikk av Donald Trump og USAs regjering. Nå slår presidenten tilbake.
Abonnent
Utenriks

Hun er Europas nye, sterke kvinne

Føderalisten Ursula von der Leyen er noe av det mest spiselige Tyskland har å by på, sett med franske øyne.
Abonnent
Utenriks

Markant økning i voldtektsanmeldelser på Roskilde

Det har vært en sterk økning i anmeldelser av vold og voldtekter på Roskilde-festivalen i år sammenlignet med tidligere år, ifølge dansk politi.
Abonnent