Utenriks

Paven vil ta et oppgjør med pedofile prester

Toppfolk i den katolske kirke skal ta skritt mot seksuelle overgrep mot barn. Bare i USA er 19.000 barn registrerte ofre.
Abonnent
Utenriks

Giftig luft i verdens mest besøkte by

Den thailandske millionbyen Bangkok har i løpet av de siste ukene klatret høyt opp på listen over verdens mest forurensede steder
Abonnent
Utenriks

Kald krig på internett

Russland vil isolere internettet sitt for å sikre seg mot cyberangrep, men eksperter sår tvil om planens formål. Det minner om kinesiske tilstander, mener de.
Abonnent
Utenriks

Løytnant planla massedrap på sivile i USA

En 49 år gammel løytnant i den amerikanske kystvakten er pågrepet, mistenkt for å ha planlagt massedrap på sivile, inspirert av Utøya-massakren i Norge.
Abonnent
Utenriks

Gule vester beskyldes for jødehat

Frankrike opplever en bølge av protester etter verbale overfall på kjent jøde og en bølge av antisemittisk tagging på jødiske butikkfasader. Ytre høyre og ytre venstre beskyldes for å oppildne til jødehat.
Abonnent
Utenriks

Sivilist uten militær erfaring skal styre Pentagon

Patrick Shanahan fikk kallenavnet «Mr. Fix It» da han jobbet for Boeing-konsernet. Han har null militær erfaring og null politisk erfaring, men skal nå fungere som amerikansk forsvarsminister.
Abonnent
Utenriks

EU-razzia mot norske oppdrettsselskaper

EU-kommisjonen mistenker at det foregår prissamarbeid på laks og har tirsdag gjennomført razziaer mot flere norske selskaper.
Abonnent
Utenriks

Letingen fortsetter – fire funnet skadd etter snøskred

Søket fortsetter natt til onsdag etter at flere personer fryktes tatt av et skred tirsdag nær Crans-Montana i Sveits. Hittil er fire funnet skadd under snøen.
Abonnent
Utenriks

Moteskaperen Karl Lagerfeld (85) er død

Den legendariske moteskaperen Karl Lagerfeld døde tirsdag på et sykehus i Paris, melder flere franske medier.
Abonnent
Utenriks

Høflig, men klar tale om sikkerhet

Ved helgens sikkerhetskonferanse i München leverte USA, Kina og Tyskland vidt forskjellige oppfatninger av verdenssituasjonen, og uenigheten var til å ta og føle på.
Abonnent
Utenriks

Varsler veto hvis Kongressen avviser unntakstilstanden

President Donald Trumps skal være klar til å legge ned veto hvis Kongressen stemmer for å avvise hans erklæring av unntakstilstand langs Mexico-grensen.
Abonnent
Utenriks

IS presset tilbake til siste skanse i Syria

Ekstremistgruppa IS er nå presset tilbake til et område på mindre enn en kvadratkilometer øst i Syria, opplyser den amerikanskstøttede SDF-styrken.
Abonnent
Utenriks

Fabrikkansatt drepte fem kollegaer etter å ha fått sparken

Skytteren som drepte fem personer og såret seks ved en fabrikk nær Chicago hadde jobbet der i 15 år og var i ferd med å bli sparket da han begynte å skyte.
Abonnent
Utenriks

Trump erklærer nasjonal krise for å bygge mur

President Donald Trump erklærer unntakstilstand ved grensa mot Mexico for å skaffe penger til grensemuren som skal stanse ulovlige innvandrere.
Abonnent
Utenriks

– Er min familie fortsatt i live? Hvor er de?

Uighurer verden over ber kinesiske myndigheter om å bevise at deres arresterte og internerte venner og familiemedlemmer fortsatt er i live og har det bra.
Abonnent
Utenriks

Demokratene ruster til kamp mot Trumps murløsning

Donald Trump varslede erklæring om unntakstilstand frigir store midler til grensemuren, men demokratene varsler en resolusjon som kan oppheve erklæringen.
Abonnent
Utenriks

Trump vil erklære unntakstilstand ved grensen mot Mexico

President Donald Trump vil unngå en ny «shutdown» og i stedet erklære unntakstilstand ved grensen mot Mexico for å skaffe penger til sin planlagte grensemur.
Abonnent
Utenriks

Krever opp mot 25 års fengsel for «kuppmakerne»

Tolv folkevalgte politikere og ledere av uavhengighetsbevegelser i Catalonia risikerer lange fengselsstraffer i en lenge ventet rettssak som startet tirsdag.
Abonnent
Utenriks

Akademikere svartelistet på jobbmarkedet

De er blitt brennmerket som kuppsympatisører og får ikke jobb, verken i offentlig eller privat sektor. Derfor må mange tyrkiske akademikere forsøke å finne seg nye karrierer.
Abonnent
Utenriks

Thailands prinsesse ville bli statsminister

Prinsesse Ubolratana beklager for at hun ville bli statsminister. Partiet som nominerte henne, frykter oppløsning.
Abonnent
Utenriks

Separatist-rettssak kan gi regjeringskrise

Halvannet år etter folkeavstemninger om uavhengighet, som av spanske domstoler ble kjent ulovlig, starter rettssaken mot Catalonias tidligere regjering i Madrid.
Abonnent
Utenriks

Ung mann døde i eksplosjon i rekkehus i Stockholm

En ung mann omkom i en eksplosjon i et rekkehus i Stockholm søndag. Flere boliger ble evakuert, men de evakuerte naboene fikk etter noen timer vende hjem.
Abonnent
Utenriks

800 ulver skaper politisk strid i Tyskland

Et bakholdsangrep på en kirkegård har fyrt opp en politisk debatt om ulvens hjemkomst til Tysklands skoger, som nå huser hundrevis av ulver.
Abonnent
Utenriks

13 drept da fanger forsøkte å rømme i Kongo

13 personer, blant dem to politibetjenter, ble drept da en rekke fanger forsøkte å rømme fra et fengsel i Kasaï-provinsen i Kongo.
Abonnent
Utenriks

Over 500 døde av ebola i Kongo

Ebolautbruddet øst i Kongo har så langt tatt 505 menneskeliv, opplyser helsedepartementet i landet.
Abonnent
Utenriks

Titusener protesterte mot Italias regjering

Titalls tusen mennesker fylte Romas gater lørdag for å demonstrere mot Italias populistregjering. Protesten var den største på fire år.
Abonnent
Utenriks

Solberg på helsetoppmøte i Etiopia

Statsminister Erna Solberg (H) deltok lørdag på et møte om helseinvesteringer i Etiopias hovedstad Addis Abeba.
Abonnent
Utenriks

Italias nye wonderboy

Italias innvandringsfiendtlige innenriksminister risikerer fengsel. Samtidig ligger nasjonalistpartiet hans an til et valgskred og selv er han favoritt til posten som regjeringssjef.
Abonnent
Utenriks

16 døde etter huskollaps i Istanbul

Dødstallet har steget til 16 etter at en åtte etasjer høy bygning raste sammen i Istanbul, sier Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu.
Abonnent
Utenriks

Tiger drepte utrydningstruet tiger i dyrepark i London

En hanntiger i London Zoo drepte sin potensielle make bare minutter etter at de ble plassert sammen for først gang. Tigrene tilhører en utrydningstruet art.
Abonnent
Utenriks

Norge og Storbritannia enige om nødavtale

Norge og Storbritannia har fått på plass en avtale som skal sikre nordmenn i Storbritannia og briter i Norge, hvis britene krasjer ut av EU uten enighet.
Abonnent
Utenriks

Verdens rikeste anklager tabloidavis for utpressing

Amazon-sjef Jeff Bezos anklager utgiveren av tabloiden National Enquirer for utpressing etter at den truet med å offentliggjøre pikante, private bilder.
Abonnent
Utenriks

Woody Allen saksøker Amazon for kontraktsbrudd

Filmregissør Woody Allen saksøker Amazons filmproduksjonsselskap for kontraktsbrudd og krever 68 millioner dollar i erstatning.
Abonnent
Utenriks

Bombetrussel mot Norwegian-fly på Arlanda

Et Norwegian-fly på vei fra Stockholm til Nice har returnert til Arlanda-flyplassen etter at det ble ringt inn en bombetrussel.
Abonnent
Utenriks

Tre scenarioer for Venezuela

Hvilken retning vil Venezuelas krise ta? Her er tre mulige scenarioer for landets nærmeste fremtid.
Abonnent
Utenriks

Svenske kronjuveler skal være funnet i bosspann

Svensk politi bekrefter at kronjuvelene som ble stjålet fra Strängnäs domkirke i Sverige i sommer, trolig er funnet i en bosspann i utkanten av Stockholm.
Abonnent