Utenriks

Kofi Annan er død

FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan er død, 80 år gammel.
Abonnent
Utenriks

Minst 324 døde etter flom i India

Situasjonen er dramatisk i den indiske delstaten Kerala, som er rammet av den verste flomkatastrofen på hundre år. Minst 320 mennesker er døde.
Abonnent
Utenriks

Bruker brotragedie til oppgjør med landets tidligere ledere

Tragedien i Genova avdekker flere tiårs manglende vedlikehold av veier, broer og bygninger. Staten har latt private selskaper melke bilister uten å investere.
Abonnent
Utenriks

Britene har mistet troen på en god brexit-avtale – men vil fortsatt ut

I fjor hadde briter flest tillit til at de ville få en god avtale om sitt fremtidige forhold til EU. I dag tror færre enn hver fjerde på at exitforhandlingene ender til Storbritannias fordel. Likevel vil fortsatt rundt halvparten ut av EU.
Abonnent
Utenriks

Google-ansatte protesterer mot ny søkermotor tilpasset Kina

Flere hundre ansatte hos Google har undertegnet et brev der de protesterer mot angivelige planer om å utvikle en søkermotor tilpasset Kinas ønske on sensur.
Abonnent
Utenriks

Tidligere Trump-medarbeider offentliggjør nytt lydopptak

Donald Trumps tidligere medarbeider Omarosa Manigault Newman har offentliggjort et nytt opptak som angivelig viser at Trump-familien ville kjøpe hennes taushet.
Abonnent
Utenriks

Souldronningen er død

Aretha Franklin, en av musikkhistoriens største sangere, hylles av en rekke kjente artister og politikere. Souldronningen døde torsdag, 76 år gammel.
Abonnent
Utenriks

Rumenere fortsetter protestene mot korrupsjon

I helgen oppsto det voldsomme sammenstøt mellom politi og demonstranter i Romanias hovedstad Bucuresti, hvor befolkningen nå er mobilisert til nye aksjoner.
Abonnent
Utenriks

Bilbrannene kan påvirke valget

Når flere enn 100 biler blir påtent knappe fire uker før et riksdagsvalg, kan det få avgjørende betydning for valgkampen. – Men det kan jo skje noe helt annet i morgen som forandrer den mye mer, sier professor.
Abonnent
Utenriks

Aviser samles i kampen om pressefrihet i USA

Rundt 200 amerikanske aviser og nyhetsbyråer går sammen om å forsvare pressefriheten og stå opp mot Donald Trumps aggressive karakteristikk av mediene.
Abonnent
Utenriks

Italias statsminister: – En enorm tragedie

– Sjokkerende, sa Italias statsminister Giuseppe Conte etter å ha sett åstedet for brokollapsen hvor nærmere 40 biler og lastebiler falt 45 meter.
Abonnent
Utenriks

Rundt 100 biler påtent i Sverige

Nærmere 100 biler ble påtent og vandalisert av maskerte ungdommer flere steder i Sverige natt til tirsdag. Statsminister Stefan Löfven er rasende.
Abonnent
Utenriks

– Det er en svart sol over oss i dag

Mange tyrkere er enige om at USAs sanksjoner mot landet er urettferdige og aggressive, men der slutter enigheten. Erdogan-tilhengerne stoler fullt på at presidenten vil føre dem igjennom krisen, mens andre er i sjokk.
Abonnent
Utenriks

FBI-agent fikk sparken etter Trump-kritikk

FBI-agenten Peter Strzok, som i fjor ble fjernet fra Russland-granskingen på grunn av tekstmeldinger med kritikk av president Donald Trump, har fått sparken.
Abonnent
Utenriks

– Nytt toppmøte mellom Nord- og Sør-Korea i september

En delegasjon fra hver sin side av den koreanske delelinjen har startet samtalene som skal være forberedelser til et nytt toppmøte mellom Nord- og Sør-Korea.
Abonnent
Utenriks

– Sverigevenner, vi har tenkt å vinne!

Lederen av de svenske høyrenasjonalistene, Jimmie Åkesson, er nær ved å kalle seg selv Jesus og lover å gjøre rent bord ved det kommende valget til den svenske Riksdagen.
Abonnent
Utenriks

Flere beskutt i Uppsala i Sverige

Flere personer ble beskutt i Uppsala i Sverige natt til søndag. Fire personer er pågrepet.
Abonnent
Utenriks

Det verst tenkelige brexit kan bli en realitet

Frem til nå er tanken om en hard brexit blitt kalt skremselspropaganda av mange. Nå ser handelsministeren på det som et realistisk utfall.
Abonnent
Utenriks

Påsatt skogbrann truer bebyggelse i California

En av skogbrannene som for tiden herjer California i USA, økte torsdag såpass i omfang at 20.000 beboere fikk beskjed om å evakuere hjemmene sine. Mange nektet.
Abonnent
Utenriks

Maduro hevder opposisjonsleder var delaktig i droneangrep

Opposisjonslederen Julio Borges i Venezuela avviser at han var involvert i drone-eksplosjonene nær en scene hvor president Nicolás Maduro talte i helgen.
Abonnent
Utenriks

– Nord-Korea lever ikke opp til atomnedrustningsavtalen

USAs utenriksminister vedgår at ting ikke går helt som ønsket i Nord-Korea. Samtidig hevder en ny FN-rapport at Nord-Korea slett ikke har stanset sitt atomprogram.
Abonnent
Utenriks

Rekordstor skogbrann herjer i California

Da flere branner ble til én nord i California natt til tirsdag norsk tid, var det ny rekord for størrelse på brann i delstaten. Tørr vind gjør alt verre.
Abonnent
Utenriks

Pompeo: USA gjeninnfører sanksjoner mot Iran

USAs utenriksminister Mike Pompeo lovet søndag at USA vil gjeninnføre sanksjonene mot Iran. Hensikten er å få Iran til å oppføre seg som «et normalt land».
Abonnent
Utenriks

Kraftig jordskjelv i Indonesia - tsunamivarsel sendt ut

Minst 82 mennesker omkom i det kraftige jordskjelvet på ferieøya Lombok i Indonesia søndag. Flere tusen bygninger er rast sammen i skjelvene.
Abonnent
Utenriks

Svart helg for sveitsisk luftfart

Flere mennesker fryktes omkommet etter at et gammelt propellfly styrtet i den sveitsiske delen av Alpene lørdag. En familie på fire døde i en annen flyulykke.
Abonnent
Utenriks

Ny varmerekord i Lisboa

Lisboas 37 år gamle varmerekord ble slått da temperaturen i den portugisiske hovedstaden nådde 44 grader lørdag.
Abonnent
Utenriks

Journalister slår alarm: - Trumps angrep på oss kan ende med vold

USAs president trapper opp sine angrep på kritiske, amerikanske medier, som han kaller «folkets fiende». Journalister advarer nå om at raseriet og hatet som Trump stimulerer, setter dem i fysisk fare.
Abonnent
Utenriks

Smeltende asfalt og skogbranner i Sør-Europa

Folk holdt seg innendørs, i skyggen eller på stranden da hetebølgen nærmet seg rekordnivåer i Sør-Europa. I Portugal herjer en større skogbrann.
Abonnent
Utenriks

Israelske soldater skjøt demonstranter på Gazastripen

Minst én palestiner er drept og 90 skutt og såret av israelske soldater under nye protester nær gjerdet på Gazastripen, ifølge enklavens helsedepartement.
Abonnent
Utenriks

Osama bin Ladens familie: – Vi skammer oss over ham

I et intervju med avisen The Guardian tar Osama bin Ladens mor og to av brødrene hans et oppgjør med handlingene til den døde al-Qaida-lederen.
Abonnent
Utenriks

Chamisa sier han kan bevise valgjuks i Zimbabwe

Emmerson Mnangagwa er gjenvalgt som president i Zimbabwe. Opposisjonskandidaten Nelson Chamisa hevder å ha beviser for at valgresultatet ikke stemmer.
Abonnent
Utenriks

Gresk statsminister i alvorlig trøbbel

Grekerne er skuffet over Syriza etter deres fire år ved makten. Nå er det ND, som førte grekerne ut i krisen, som leder på meningsmålingene. Som de færreste tror på.
Abonnent
Utenriks

EUs humanitære krise

Et forferdelig dilemma: Hvis politikere insisterer på humanisme kan de tape en enda større verdikamp.
Abonnent
Utenriks

Minst 29 døde i varmebølge i Sør-Korea

Minst 29 personer er bekreftet omkommet som følge av hetebølgen i Sør-Korea, opplyser myndighetene. I mer enn to uker har temperaturen vært over 35 grader.
Abonnent
Utenriks

Mnangagwa vant presidentvalget i Zimbabwe

Zimbabwes sittende president Emmerson Mnangagwa (75) fra regjeringspartiet ZANU-PF har blitt gjenvalgt med 50,8 prosent av stemmene, opplyser valgkommisjonen.
Abonnent