Utenriks

Hertuginne Kate til sykehus for å føde

Hertuginne Kate, kona til prins William, er innlagt på sykehus for å føde parets tredje barn, opplyser Kensington Palace.
Abonnent
Utenriks

Minst 36 døde i bussulykke i Nord-Korea

Minst 32 kinesere og fire nordkoreanere har mistet livet i en bussulykke i Nord-Korea, opplyser kinesiske myndigheter.
Abonnent
Utenriks

Prøvestans ikke godt nok for Japan

Nord-Korea har klart å legge en demper på forholdet mellom USA og Japan, og det er farlig på lang sikt, ifølge ekspert.
Abonnent
Utenriks

Innbyggerne har gjenerobret Raqqa

Liv og farger har igjen meldt sin ankomst i Den islamske statens tidligere «hovedstad», Raqqa. I kalifatets ruiner insisterer de sivile på å bygge opp sin egen by igjen.
Abonnent
Utenriks

Macron og Merkel ber Trump holde fast ved Iran-avtalen

Frankrikes president Emmanuel Macron håper under det kommende statsbesøket i USA å få president Donald Trump til å endre syn på atomavtalen med Iran. 
Abonnent
Utenriks

IS angrep valgkontor i Kabul – nærmere 60 drept

Minst 57 mennesker er drept og nærmere 120 er såret i et IS-angrep mot afghanere som sto i kø for å registrere seg som velgere i Kabul. 
Abonnent
Utenriks

Aktivister: 25 drept i Nicaragua-protester

25 mennesker er drept i protestbølgen som ryster Nicaragua, ifølge lokale menneskerettsorganisasjoner. En journalist er blant de drepte.
Abonnent
Utenriks

Avicii hadde nytt album klart

Den svenske artisten Avicii hadde gjort ferdig sitt nye album før han døde, opplyser sjefen for plateselskapet Geffen.
Abonnent
Utenriks

OPCW-eksperter tok prøver i Douma to uker etter

OPCWs våpeninspektører har omsider samlet inn prøver fra den syriske byen Douma, der et kjemisk angrep skal ha krevd mange menneskeliv 7. april.
Abonnent
Utenriks

Putin inviterer seg selv til møte i Det hvite hus

Trump har lenge flørtet med tanken om et toppmøte med Putin, men har aldri satt handling bak ordene. Det får de sanksjonsrammede russerne til å fremstå som en smule desperat.
Abonnent
Utenriks

- Vi sender våre varmeste tanker til familien

Innbyggerne i Sedgefield og området rundt håper inderlig at familien til Marie Sæther Østbø får svar, og aller helst at 20-åringen kommer til rette.
Abonnent
Utenriks

Europarådet-topp ber Jagland vurdere sin stilling

Thorbjørn Jagland har styrt Europarådet svært dårlig og bør vurdere sin stilling som generalsekretær, skriver en av lederne i rådets parlamentarikerforsamling.
Abonnent
Utenriks

Nord-Korea vil stanse atomprøvesprengninger

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at landet vil stanse atomprøvesprengninger og interkontinentale missiltester, melder nyhetsbyrået KCNA.
Abonnent
Utenriks

Stor økning i masseskytinger på skoler i USA

Skoleskytinger med flere ofre i USA har økt. Flere personer er drept i slike skyteepisoder de siste 18 årene enn i løpet av hele 1900-tallet.
Abonnent
Utenriks

Facebook flytter 1,5 milliarder brukere til USA

Facebook flytter ansvaret for brukerne fra Irland til USA – der personvernloven ikke er like streng. På grunn av språket, svarer selskapet.
Abonnent
Utenriks

120.000 demonstrerte mot Macron

Rundt 119.500 demonstranter protesterte torsdag mot president Emmanuel Macrons reformplaner for offentlig sektor, langt færre enn under demonstrasjonene i mars.
Abonnent
Utenriks

Castro-tiden over på Cuba

Etter 69 år med Castro-styre tar Miguel Diaz-Canel over som president på Cuba. Han overtar roret etter 86 år gamle Raul Castro.
Abonnent
Utenriks

Millioner av venezuelanere flykter i desperasjon

Tatiana Vásquez er én av flere millioner venezuelanske flyktninger som preget denne helgens toppmøte for presidenter på det amerikanske kontinentet.
Abonnent
Utenriks

NASA-satellitt skutt opp for å lete etter liv

NASAs nye TESS-satellitt skal skanne verdensrommet på jakt etter planeter, og kanskje til og med liv? Onsdag ble den omsider skutt opp.
Abonnent
Utenriks

Uklart når OPCW-inspektører kan besøke Douma

OPCW vet ikke når deres inspektører kan besøke Douma for å undersøke påstander om bruk av kjemiske våpen, sier organisasjonens leder. 
Abonnent
Utenriks

Hevder Russland har hacket kritisk infrastruktur

USA og Storbritannia anklager Russland for å ha hacket seg inn i millioner av datamaskiner og annet nettverksutstyr for å kunne ta kontroll over dem i en mulig fremtidig konflikt.
Abonnent
Utenriks

Nordmann alvorlig skadet i haiangrep i Thailand

Norske Werner Danielsen er innlagt på sykehus i Thailand med alvorlige skader etter å ha blitt angrepet av hai. – Den må ha trodd jeg var noe annet, sier han.
Abonnent
Utenriks

Flypassasjer ble sugd ut av knust vindu, men ble dradd inn igjen

Et fly nødlandet i Philadelphia etter at et motordeksel løsnet og knuste et vindu. En passasjer holdt på å bli sugd av kabinen da trykket falt, melder NBC. En passasjer omkom.
Abonnent
Utenriks

Ny Trump-bok rives bort

Tidligere FBI-sjef James Comeys bok «En høyere lojalitet: Sannhet, løgn og lederskap» har gått rett til topps på Amazons bestselgerliste.
Abonnent
Utenriks

Forskere oppdaget enzym som «spiser plast»

Et nytt enzym som raskt kan fordøye miljøskadelig plast, er nærmest ved en tilfeldighet oppdaget av en gruppe britiske og amerikanske forskere.
Abonnent
Utenriks

Syria: Syrisk rakettforsvar ble utløst etter falsk alarm

Det ble tirsdag meldt om rakettangrep mot to av Syrias militære flyplasser, men ifølge syriske myndigheter ble landets rakettforsvar utløst uten grunn.
Abonnent
Utenriks

Millioner av rutere kan være rammet av storstilt nettangrep

USA og Storbritannia anklager hackere støttet av Russland for å ha iverksatt et globalt «ondsinnet nettangrep». Det er fortsatt uklart om Norge er rammet.
Abonnent
Utenriks

Comey: -Trump lyver kontinuerlig om smått og stort

Tidligere FBI-sjef James Comey forsøker å avkle Donald Trump den siste rest av presidentverdighet i et TV-intervju. Ordkrigen mellom de to har nådd nye høyder.
Abonnent
Utenriks

Hvor er de arabiske lederne?

Viljeløse arabiske regjeringer overlater Syria til stormaktene.
Abonnent
Utenriks

Trumps nye hauk ikler seg duefjærene

Mike Pompeo lover at han som utenriksminister vil søke diplomatiske løsninger, men vil ikke utelukke et preventivt amerikansk angrep på Nord-Korea.
Abonnent
Utenriks

USA, Frankrike og Storbritannia med ny Syria-resolusjon

USA, Frankrike og Storbritannia har lagt fram en ny resolusjon i FNs sikkerhetsråd om at den angivelige bruken av kjemiske våpen i Syria må granskes.
Abonnent