Utenriks

May vant viktig brexit-seier i Parlamentet

Regjeringen i Storbritannia har vunnet en viktig avstemning i Parlamentet om de folkevalgtes rolle når landet forlater EU.
Abonnent
Utenriks

«Svenske tilstander» vil prege valgkampen

Skuddrapene i Malmö havner i sentrum av en begynnende svensk valgkamp, hvor innvandring og kriminalitet står høyest på dagsordenen.
Abonnent
Utenriks

Canada legaliserer cannabis

Senatet i Canada har vedtatt regjeringens lovforslag om å legalisere cannabis til fritt bruk.
Abonnent
Utenriks

FNs høykommissær: USA burde trå fram, ikke tilbake

USA har besluttet å trekke seg fra FNs menneskerettighetsråd. FNs toppsjefer sier det er skuffende, men reagerer med å forsvare rådet og det viktige arbeidet det gjør.
Abonnent
Utenriks

USAs førstedamer vil ha slutt på internering av barn

Fire tidligere amerikanske førstedamer vil ha slutt på at barn skilles fra foreldrene ved grensen mot Mexico for deretter å bli satt i interneringsleir.
Abonnent
Utenriks

To ukers «våpenhvile» for Merkel og regjeringskollega

Regjeringen er i første omgang reddet, men regjeringspartiene CSU og CDU står fast i konflikt som kan bryte ut i lys lue etter EU-toppmøtet om to uker. Merkel er under press.
Abonnent
Utenriks

Trump: USA er ingen innvandringsleir

President Donald Trump forsvarer behandlingen av asylfamilier som kommer til landet og sier USA ikke vil være en innvandringsleir eller et asylmottak.
Abonnent
Utenriks

Trump truer Kina med ny toll på 200 milliarder dollar

USAs president Donald Trump truer Kina med å innføre en ny toll på kinesiske varer til en verdi av rundt 1.600 milliarder kroner. Kina kaller det «utpressing».
Abonnent
Utenriks

Napoleons hatt solgt for 2,6 millioner kroner

En hatt som skal ha tilhørt Napoleon Bonaparte, og som skal ha vært brukt under slaget ved Waterloo, er solgt på en auksjon for 280.000 euro.
Abonnent
Utenriks

Lordene påfører May nytt brexit-nederlag

Overhuset i Storbritannia gjør et nytt forsøk på å sikre Parlamentet større mulighet til å avvise brexit-avtalen med EU.
Abonnent
Utenriks

Falske nyheter sprer seg før valget i Tyrkia

Falske nyheter sprer seg i Tyrkia i forkant av valget kommende søndag. Stort sett alle medier har blitt kjøpt opp av regjeringstro eiere, og kritiske journalister sparkes eller fengsles.
Abonnent
Utenriks

Afrikas baobabtrær lider

De eldgamle og mytiske baobabtrærne lider. En ny studie retter mistanke mot høyere temperaturer, og eksperter hevder det føyer seg til en illevarslende global tendens.
Abonnent
Utenriks

Fem døde etter politijakt i Texas

Minst fem personer omkom da en bil med ulovlige innvandrere som ble jaget av politiet, kjørte av veien i Texas i USA søndag.
Abonnent
Utenriks

– IS jaget ut fra sin siste skanse i Nordøst-Syria

Den USA-støttede kurdisk-arabisk alliansen SDF hevder å ha nedkjempet og jaget ut IS fra deres siste skanse nordøst i Syria, nær grensen til Irak.
Abonnent
Utenriks

Russland føler seg misforstått og ydmyket av Vesten

Mistilliten mellom Russland og Vesten er større enn noensinne. Politiken har spurt russiske eksperter om hva de mener har gått galt etter jubelropene ved murens fall.
Abonnent
Utenriks

IS angriper mens Afghanistan feirer våpenhvile

Mens afghanerne lørdag feiret en våpenhvile mellom Taliban og regjeringsstyrkene, ble 26 mennesker drept i et bombeangrep IS står bak.
Abonnent
Utenriks

USA forventer markant nordkoreansk nedrustning innen 2021

Ifølge Trump er Nord-Korea ikke lenger noen trussel. Samtidig mistet den amerikanske utenriksministeren besinnelsen da han fikk spørsmål om hvordan USA vil kontrollere og verifisere den nordkoreanske nedrustningen.
Abonnent
Utenriks

Mann siktet for å ha smittet 200 personer med hiv

En hivsmittet mann er pågrepet i Italia og siktet for med vilje å ha smittet over 200 sexpartnere med viruset, opplyser italiensk politi.
Abonnent
Utenriks

Retten i Moskva forkastet Frode Bergs anke

Spionsiktede Frode Berg må fortsatt sitte i varetekt i Russland etter at en domstol i Moskva forkastet anken hans.
Abonnent
Utenriks

Italia truer med å avlyse Contes møte med Macron

Hvis ikke den franske presidenten beklager kritikken han har rettet mot Italias høyrepopulistiske regjering, trues det med å avlyse statsminister Giuseppe Contes møte med Emmanuel Macron.
Abonnent
Utenriks

Tyrkias økonomisk krise svekker Erdogan før valget

Tyrkias president Erdogan har problemer. Prisene øker og valutaen faller i verdi. Timingen er dårlig for Erdogan, som håper på å bli gjenvalgt seinere denne måneden.
Abonnent
Utenriks

Makedonias president avviser avtale om nytt navn på landet

Makedonias president Gjorge Ivanov sier han ikke kommer til å skrive under på avtalen som er inngått med Hellas om å endre landets navn til Nord-Makedonia.
Abonnent
Utenriks

OPCW: Klorgass brukt i sykehusangrep i Syria

Sarin og klorgass ble med stor sannsynlighet brukt i to angrep mot en landsby i det sentrale Syria i mars 2017, bekrefter OPCWs etterforskningsteam.
Abonnent
Utenriks

Avvist i Italia – velkommen i Spania

Italias nye regjering har varslet en hard innvandringspolitikk som nå begynner å ta form. Søndag avviste Italia et redningsskip med 629 nødstedte mennesker. I stedet er de blitt ønsket velkommen av Spanias nye statsminister, Pedro Sánchez.
Abonnent
Utenriks

– Det lønner seg å true USA med atomvåpen

Avtalen mellom Donald Trump og Kim Jong-un er så god for Nord-Korea at den viser resten av verden at trusler mot USA lønner seg, sier eksperter.
Abonnent
Utenriks

Svensk kulturprofil tiltales for to voldtekter

Den svenske kulturprofilen Jean-Claude Arnault blir tiltalt for to voldtekter, opplyser svensk påtalemyndighet. Selv kaller han anklagene grunnløse.
Abonnent
Utenriks

Italia slår tilbake mot Frankrike i ordkrig om migrantskip

Italias regjering sier den ikke aksepterer «hyklersk irettesetting» fra Frankrike. Utspillet er det siste i ordkrigen om de 629 på migrantskipet Aquarius.
Abonnent
Utenriks

Gisler sluppet fri i Paris

En væpnet mann er pågrepet og to gisler er i god behold etter en gisselsituasjon som varte flere timer i Paris, opplyser fransk politi.
Abonnent
Utenriks

Kinesisk vase funnet på et loft gikk for 16,2 millioner euro

En kinesisk vase fra 1700-tallet lå glemt på et loft i Paris i årtier. Nå er det solgt på auksjon for 16,2 millioner euro, over 30 ganger mer enn verdianslaget.
Abonnent
Utenriks

Trump: – Atomnedrustning i Nord-Korea begynner snart

Prosessen mot atomnedrustning i Nord-Korea begynner snart, sa Donald Trump under en seremoni hvor han og Kim Jong-un undertegnet et dokument.
Abonnent
Utenriks

For få måneder siden truet Kim Jong-un og Donald Trump hverandre med total utslettelse. Nå møtes de.

For få måneder siden truet Kim Jong-un og Donald Trump hverandre med total utslettelse. Nå møtes de til et historisk toppmøte som kanskje vil gjøre verden klokere på hvem den mystiske unge nordkoreaneren virkelig er, og hvorfor han har omfavnet sine tidligere fiender.
Abonnent
Utenriks

Trump satser på rask atomnedrustning i Nord-Korea

Donald Trump godtar nordkoreanske krav og tror Kim Jong-un til gjengjeld kvitter seg med sine atomvåpen. – En seier for Kim, mener skeptiske eksperter.
Abonnent
Utenriks

Norsk kvinne skal ha blitt voldtatt i Danmark

Politiet etterforsker en voldtekt mot en 48-årig norsk kvinne som var på vei hjem fra byen i Skagen i Danmark. Ingen er pågrepet i saken.
Abonnent
Utenriks

Trump takket Singapores statsminister

President Donald Trump takket mandag Singapores statsminister Lee Hsien Loong for at han vil være vertskap for toppmøtet med Kim Jong-un.
Abonnent
Utenriks

Madeleine Albright: – Trump må forstå at diplomati tar tid

USAs tidligere utenriksminister Madeleine Albright er bekymret optimist før Trump-Kim-toppmøtet. – Jeg er ikke overbevist om at det finnes noen strategi, sier hun.
Abonnent
Utenriks

Trump-rådgivere: Trudeau dolket USA i ryggen

Det er et eget sted i helvete for dem som driver med svikefullt diplomati, sier Donald Trumps økonomiske rådgiver i en uttalelse myntet på Justin Trudeau.
Abonnent