Ja, du kan spise rett før du legger deg

Men det er en ulempe med det. Se hva ekspertene svarte på dette og andre spørsmål i vårt nettmøte.

Helene Høimyr, til venstre, og Cathrine Borchsenius svarer på dine spørsmål om helse og trening fra klokken 11.00. Foto: Privat

  • Sprek
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det haglet med spørsmål under nettmøtet med Helene Høimyr og Cathrine Borchsenius i dag. Nærmere 100 spørsmål kom inn, og de rakk bare å svare på ca en tredel av dem.

Noen av spørsmålene gikk igjen.

— Helene fikk mange spørsmål om hva som er det optimale forholdet mellom kondisjon og styrke for å gå ned i vekt. Jeg fikk mange spørsmål om hvordan man skal spise for å bli tynnere. Det var også en del spørsmål om hvordan man kan bli motivert til å trene, og om man kan bygge muskler selv om man slanker seg, sier Borchsenius.

Hun er klinisk ernæringsfysiolog og har erfaring fra flere av landets sykehus og legesentre. Hun er også gründer og daglig leder av Bramat.no og SunnOgSprek.no .

Helene Høimyr har en mastergrad i muskelfysiologi og bachelor i molekylærbiologi, og jobber som personlig trener og lærer. Hun driver bloggen Kunnskapsriktrening.com, og er en av ekspertene i Sunn&Sprek.

- Hva er de største misforståelsene ute blant folk?

— Mange tenker at de må gå på diett for å gå ned i vekt. Men for de fleste er svaret at livsstilsendring er bedre enn slankekur. Spis mindre og tren mer, så vil du gradvis gå ned i vekt. Jeg vet at det er kjedelig og at folk har hørt det før, men sånn er det, sier Borchsenius.

Se alle spørsmål og svar under!

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Ny forskning: Selv korte turer i naturen forandrer hjernen

  2. Her er grønnsakene du bør spise mer av

  3. Vil ha slutt på ordbruk som «fet», «overvektig» og «diabetiker»