Thorbjørn Ludvigsen (26) løp 153 trappetrinn i minuttet

— Brutalt, sier Thorbjørn Ludvigsen. Han var nest raskest opp Empire State Building i natt. Se video fra løpet.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Thorbjørn Ludvigsen fra Bergen er en av verdens beste trappeløpere og utøvere i bratte motbakkeløp. Onsdag, eller natt til torsdag norsk tid, var han nest raskest opp Empire State Building. Han løp opp de 86 etasjene og 1576 trappetrinnene på 10 minutter og 18 sekunder. Altså 153 trappetrinn i minuttet (!).

Følg Sprek på Facebook her!

Følg Sprek på Twitter her!

Men vinneren fra i fjor er verken fornøyd med tiden eller plasseringen.

— Jeg kom meg gjennom døren som nummer to, akkurat som i fjor. Etter mye jaging på ytterlinjen kom jeg meg forbi allerede i 10. etasje og lå i tet. Jeg ble litt for hissig på grøten og stresset en del, så jeg kom altfor seint inn i rytmen. Syren kom litt for tidlig og Christian Riedl kom stadig sigende bakfra. Rundt 60. etasje passerte han meg. Han fikk en liten luke på circa en etasje totalt og jeg endte da opp på 2. plass, sier Ludvigsen.

Riedl vant på tiden 10.16. ## Ikke ny pers

Ludvigsen hadde håpet å få ny personlig rekord, men tiden ble ti sekunder dårligere enn i fjor.

ANDREPLASS: Thorbjørn Ludvigsen med en miniutgave av Empire State Building.

— Man ønsker alltid å forbedre seg, men Riedl var bedre enn meg i dag. Dette gir god motivasjon til å gi full gass videre. Nå må vi tilbake til New York på et seinere tidspunkt, for jeg ønsker ikke å gi meg før jeg er helt fornøyd, sier 26-åringen, som fikk en statue av Empire State Building og en medalje i premie.- Det er en artig opplevelse bare å være en del av det hele. Amerikanerne gir alt når de arrangerer og byr opp til dans, sier Ludvigsen.

Eirik Haugsnes fra Finnsnes deltok også. Han ble nummer 6. på tiden 11.36. — Det var en litt svakere tid enn jeg hadde håpet på, men jeg fikk det tøft mot slutten av løpet. Det var ikke mitt beste løp og jeg er ikke helt fornøyd med dagen innsats, sier Haugsnes.

Skal feire

Ludvigsens kjæreste og Haugsnes' kone er også på plass i New York. Torsdag skal de feire alle fire. Så drar de hjem igjen for å trene mot nye mål.

RASKE I TRAPPER: Thorbjørn Ludvigsen (t.v.) og Eirik Haugsnes slapper av etter fullført løp.

— Neste løp på listen er Randonee vertikal Osavatn-Austerrinden 21. februar. Så blir det neste store starten på skyrunningsesongen med Zegama 42 km på selveste 17. mai. Ellers skal jeg blant annet delta i Hardinglaup på ski fra Øystese til Voss 28. mars, og kanskje et trappeløp allerede i London 3. mars, sier Ludvigsen.Haugsnes' største mål denne sesongen er skyrunning-maraton i Zegama i Spania, VM i ultratrail 84 km i Frankrike, EM skyrunning vertikal kilometer i Frankrike, og Tromsø Skyrace 2. august.

BT Sprek

Nyhetsbrev Sprek-ansvarlig Silje Dyregrov holder deg oppdatert innen trening, helse og kosthold. Hver mandag gir hun deg en sprek start på uken.
Publisert: