Skal kjøre Norge på langs på gressklipper

Luftambulansen reddet livet til Remi Stien (44). Nå takker ham dem på sin helt spesielle måte.

LANGTUR PÅ GRESSKLIPPER: Remi Stien skal kjøre Norge på langs på gressklipper i juni. Det er ikke avklart hvilken modell han skal kjøre med, men det blir en sittemodell som kan kjøre med en topphastighet på 25 km i timen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Når du hører om Norge på langs-ekspedisjoner, handler det som regel om noen som går eller sykler. Remi Stien har valgt en litt mer utradisjonell variant. Han skal kjøre gressklipper de rundt 270 milene fra Lindesnes til Nordkapp.

— Folk har krysset Norge på langs med firhjuling, motorsykler, ski, etc., men det er ingen som har kjørt gressklipper ennå. Jeg ville gjøre noe som skapte mest mulig blest om Norsk Luftambulanse, sier 44-åringen fra Froland i Øst-Agder.

- Skylder dem livet mitt

Norsk Luftambulanse har nemlig en helt spesiell plass i Stiens hjerte. 19. august i fjor fikk han smerter i brystet på kvelden. Han trodde det var ufarlig, men da smertene ble sterkere, ble det ringt etter ambulanse. Det viste seg at han hadde fått hjerteinfarkt og luftambulansen fraktet ham i all hast til Arendal sykehus. Der ble han operert og fikk satt inn tre stent i en åre.

— Hadde det ikke vært for luftambulansen, så hadde jeg ikke overlevd. Mine barn hadde vært uten pappa og min kone uten ektemann. Jeg skylder dem livet mitt. Hvis jeg klarer å få inn 1000 nye medlemmer og masse penger til dem, så hadde jeg vært veldig glad, sier Stien.

Turen starter 23. juni og skal etter planen vare i inntil seks uker. Kameraten Jarle Carlson Dalene skal være med ham i følgebil hele turen. Sittegressklipperen Stien skal kjøre har en topphastighet på 25 kilometer i timen, og tanken er tilbakelegge ca. 15 mil hver dag. På veien skal de innom de fleste luftambulansebasene i Norge.

Saken er tidligere blitt omtalt av Frolendingen og NRK Sørlandet.

Sliter med fibromyalgi

Stien ser frem til turen, men tror også den blir tøff. Han sliter nemlig med fibromyalgi og den tidligere selgeren og tømreren har ikke klart å jobbe det siste drøye året. Fibromyalgi er kjennetegnet ved kroniske muskelsmerter i store deler av kroppen, med varighet i minst tre måneder.

— Jeg har vondt i ledd og muskulatur, og søvnløse netter. Men jeg er ganske sta, så det går nok greit, sier Stien.

— Hva synes venner og familie om at du skal bruke store deler av sommeren på en gressklipper?

— De sier jeg er gal, men de er utelukkende positive. Ungenene mine synes det er kult og snakker om det over alt, sier mannen som har kone, tre døtre, to sønner og to bonusbarn.

7000 oppdrag i året

I Stiftelsen Norsk Luftambulanse setter de stor pris på gressklipperstuntet.

— Vi er veldig glade for alle som vil bidra til vårt arbeid og setter stor pris på alle gaver. Men vi er først og fremst glad for at det gikk bra med Remi, sier Håkon Sandland, kommunikasjonsrådgiver i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Han forteller at alle donasjoner og medlemsinntekter brukes til forskning og utvikling av luftambulansetjenesten i Norge.

— Opplever dere ofte at privatpersoner som har fått hjelp av dere samler inn penger til dere?

— Norsk Luftambulanse har 7 000 oppdrag i året, og opplever veldig ofte at folk er takknemlige og at de tar kontakt for å si takk. Det er veldig hyggelig når det skjer, men vi har selvsagt ingen forventninger om at det skal skje. Luftambulansetjenesten i Norge er offentlig, og alle som trenger hjelp får det uavhengig av medlemskap og gaver, sier Sandland.

Tilhenger gjennom tunnel

Stien og ildsjelen Ann Kristin Klokk Nøstvold har de siste månedene jobbet hardt for å skaffe sponsorer til turen. Tingene de blir sponset med, vil senere auksjoneres bort til inntekt for Norsk Luftambulanse. De har også fått godkjennelse fra Statens vegvesen til å gjennomføre turen.

— De skal hjelpe oss med å sette opp to ruter. Vi skal holde oss mest mulig unna E6, og heller ta sideveier. Vi har også fått sponset en tilhenger som, på grunn av sikkerheten, skal frakte gressklipperen gjennom tunneler, sier Stien.

BT Sprek

Nyhetsbrev Sprek-ansvarlig Silje Dyregrov holder deg oppdatert innen trening, helse og kosthold. Hver mandag gir hun deg en sprek start på uken.
Publisert: