«Diamant til halv pris. Fæl å sykle på»

Anders Haabys (36) kreative salgsannonse går sin seiersgang i sosiale medier.

Publisert Publisert

SOLGTE SYKKEL: Denne sykkelen la Anders Haaby ut til salgs søndag kveld. Foto: Privat

  • Silje Dyregrov
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

For noen år siden kjøpte Anders Haaby (36) seg ny sykkel, i håp om å slanke bort noen kilo. Men sykkelen sto ikke til forventningene, så søndag la han den ut til salgs på Finn.no.

Siden har telefonen hans knapt stått stille. Den kreative annonsen er delt av nærmere 19.000 på Facebook, og han har fått flere hundre telefoner, meldinger og e-poster.

— Responsen har vært enorm. Så langt har det vært 135.000 treff på annonsen, sier Haaby.

Følg Sprek på Facebook her!

Følg Sprek på Twitter her!

Investerte i utstyr

Annonsen innledes slik: «I et svakt øyeblikk så jeg for meg min store kropp bli noe mindre. DBS Kombi har gjort nytten i mange år, men nå skulle det bli saker. Handlet sykkel i svime, med stor optimisme. Etter første turen ble jeg liggende, aldri hatt så vondt i ræva noen gang».

Etter denne turen gjorde 36-åringen fra Rakkestad en rekke investeringer i nytt sykkelutstyr for å gjøre sykkelen mer komfortabel.

«Slo på stortromma og kjøpte litt større sete. Originalsetet var mer som en gjerdestaur opp i akterspeilet, så nå skulle det bli bedre. Prøvde på nytt og det var nå ryggen som måtte lide. På DBS'n så sitter man skikkelig med fjærer under bakstussen, mens på den nye femisykkelen min henger man fremover.[...] Satte på mer karbon. Sånne på rattet, så håndledda skulle få avlasning. Prøvde de nye buksene og, med madrasser på ræva.

Det var Fredriksstad Blad som først omtalte den spesielle annonsen.

«Så ut som et juletre»

Men alle forsøkene var forgjeves, slik han beskriver i annonsen:

«Så ut som et juletre etterhvert hele ekvipasjen, med alt i karbon, madrassbukser og slalombrillene fra 96. Naboen kjørte grisemøk og holdt på å spre ned hele tørkestativet til kjærringa når jeg kom rundt låveveggen».

Anders Haabys sykkelannonse har fått mye oppmerksomhet. Foto: Privat

Sykkelen har stått ubrukt noen år, men søndag kveld bestemte han seg for å legge den ut til salgs. I annonsen skriver han at han ønsker en DBS Kombi med to gir som delbetaling. «Sånn man tråkker bakover og så girer'n. Ikke noe vaier tull. Sitte rett opp og ned med to store fjærer under setet».

Responsen lot ikke vente på seg.

— Jeg måtte stå opp på natten og skru av lyden fordi den lå og ristet på gulvet av alle meldingene og e-postene. Da jeg sto opp klokken 06.30 dagen etter at annonsen ble lagt ut, hadde den 15.000-16.000 treff. Hele e-posten min var nedlesset. Slik har det fortsatt, sier Haaby.

Sympatierklæringer

Han har blant annet blitt kontaktet av personer som har gamle DBS-sykler i garasjen, sykkelverksted som vil bygge ham sykkel og sympatierklæringer fra andre menn med tresifret kroppsvekt.

— Hvorfor tror du interessen har vært så stor for annonsen?

— Det er flere som ikke sykler enn sykler. De som ikke sykler har det nok litt moro når de leser om femisykkel, setet opp i rompen og klærne. Det blir som å ta en kjøttkake oppå en tannpirker. Det gjør vondt, sier Haaby.

— Så det har ikke så mye med sykkelen å gjøre, men med mannen oppå?

— Ja, det har mest med mannen oppå, sier Haaby og ler.

Han endte til slutt opp med å selge sykkelen for 2500 kroner til en mann fra Asker. Ny DBS-sykkel har han også fått seg.

— Det kom en kar i butikken jeg jobber med en DBS Kombi. Han hadde kjørt fra Moss til Rakkestad med sykkelen til meg. Den var det til og med to gir på. Vi tok en rask handel, sier Haaby, som betalte 1200 kroner for sin nye sykkel.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. - Ja, vi elsker fisk!

  2. Camilla (33) gjorde det Roald Amundsen ikke klarte

  3. Gunn sover ute en helg i måneden