Milde Moses for en målscorer Tromsø har fått

NADDERUD (VG) (Stabæk-Tromsø 0–3) Ebiye Moses (24) kan fort bli Tromsøs redningsmann.

KVELDENS FØRSTE: Her setter Ebiye Moses inn 1-0-målet til TIL mellom beina på Yaw Amankwah.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Mot Stabæk i kveld scoret den nigerianske spissen begge TILs mål i 1. omgang - med god hjelp fra Stabæk-forsvaret.

Ni minutter var spilt da Stabæk-keeper Marcus Sandberg tabbet seg ut og slo hull i luften da han skulle ut i feltet og klarere. Ballen havnet hos Moses som satte den mellom beina på Yaw Amankwah og i mål.

– Hva er det du driver med der da? utbrøt Dplay+-kommentator Petter Bø Tosterud etter Sandbergs mislykkede inngripen.

Fem minutter senere var den tidligere HamKam-spissen der igjen. August Mikkelsens skudd fra kortlinjen endte opp på bakerste stolpe. Der kunne Moses dytte inn 2–0-målet. Et av hans enkleste TIL-mål.

– Det var en god kamp av laget og tre viktige poeng - og målene er viktige for meg også, sier Ebiye Moses . Han har funnet seg god til rette i Tromsø. Nå venter han bare på at hans gravide kone skal komme fra Nigeria til Nordens Paris.

– Hun kommer snart, forhåpentligvis. Det skal bli bra. Jeg har ikke sett henne siden vinterferien i desember, sier 24-åringen til VG.

Han har scoret fire mål denne sesongen. Det er nesten halvparten av TILs målproduksjon i Eliteserie-returen.

Keeper-revansj

Janne Jönsson valgte å bytte inn Simen Wangberg etter 36 minutter da Nicolas Pignatell Jenssen fikk magetrøbbel. 30-åringen, med syv sesonger og 203 kamper for TIL, bidro til litt mer kontroll i den bakre fireren.

Moses kunne fort bli tremålsscorer i det 70. minutt. Da snappet han ballen fra Wangberg og løp over halve banen før det var stopp. Der og da fikk Sandberg sin revansj.

Rett før slutt økte Tomas Totland til 3–0 på et innlegg fra Adam Örn Arnarson. Totland hadde en scoring tidligere i omgangen som ble annullert for offside. Nå holdt assistentdommeren flagget nede når Totland dukket opp på bakerste stolpe.

– Det er faktisk jevnt i sjansestatistikken og jevnt spillemessig, men vi er ikke effektiv og blir litt nervøse og gir bort mål som vi ikke pleier å gjøre. Så var det 2–0-målet offside. Da blir det litt nedoverbakke. 3–0 skal vi ikke protestere mot, sier Stabæk-trener Janne Jönsson til VG.

TIL-kollega Gaute Helstrup gir Jönsson rett i offside-målet, men:

– Det var offside, men det var ikke offside da Totlands mål ble annullert. Så da er vi like langt, sier Helstrup. Han var «veldig godt fornøyd med mye» i dag.

– Det var veldig mye positivt i dag, og det kommer til å bli enda bedre.

Seieren gjør at TIL klatrer til midt på tabellen, mens Stabæk nå er på kvalikplassen.

– Vi spiller som kjerringer, vi er for pysete, vi vinner ikke dueller. Vi må trå til for det første skal vi vinne fotballkamper, mener Stabæks Herolind Shala etter kampen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk