Syrlig Hareide: – Kjedelig å vinne 5–0. Helt forferdelig

TRONDHEIM (VG) «Kjedelige» Rosenborg spilte festfotball. Nysigneringen Guillermo Molins (32) er «ikke i slag», men scoret og ble banens beste i debuten. Nå tar Åge Hareide (67) et oppgjør med fotballeksperter.

  • Arilas Berg Ould-Saada, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det kommer en liten tirade fra Rosenborg-treneren da VG viser til kritikken mot signeringen av Guillermo Molins, den skadeskutte svensk-uruguayanske spissveteranen som floppet i Sarpsborg, men scoret i RBK-debuten torsdag.

– Kritikere og eksperter bryr jeg meg ikke særlig om. De mener alltid. Hvis det er fullt på Lerkendal, kan vi ha 20.000 kritikere hvis det ikke går bra. Og 20.000 eksperter. Og alle som hevder de er eksperter, er på samme nivå som en publikummer, smeller det fra Hareide.

Han utdyper – i forkant av RBKs storoppgjør borte mot Bodø/Glimt på fotballens festdag (avspark 18.00):

– De kjenner veldig lite til det vi holder på med. De uttaler seg som om de kan alt. Hvis de egentlig kan så mye om fotball, burde de vært fotballtrenere og ikke eksperter.

VGs fotballekspert Kai Bardal uttalte at Molins-signeringen «åpenbart er kortsiktig», og at den «bryter litt med det de har prøvd å gjøre på generell basis».

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson uttalte at Molins «ikke er i slag», og at han var «overrasket over at det blir en korttidshorisont for en spiller som trenger tid til å komme seg i form».

– Jeg leser ikke aviser. Og jeg bryr meg ikke, svarer Molins kort på spørsmål om han har fått med seg de kritiske røstene rundt overgangen hans.

GODT KJENT: Åge Hareide og Guillermo Molins fra tiden i Malmö.

Kritiske røster var det også rundt Rosenborg etter serieåpningen mot Vålerenga. Høyreback Christian Borchgrevink skapte overskrifter da han stemplet Hareides lag som «kjedelig».

– Ja, det er jo kjedelig å vinne 5-0. Helt forferdelig, svarer Hareide syrlig etter å ha slått tilbake med en særs underholdende forestilling mot Viking torsdag kveld.

Han understreker:

– Jeg er ikke opptatt av hva folk sier. Jeg er mer opptatt av eget lag.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Bodø/Glimt125522315820
5Strømsgodset126242020020
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK
  3. Fotball

Les mer om dette temaet

  1. VIF-back fyrer løs mot RBK: – Kjedelig

  2. RBK-svensker har fått Norge-sjokk: – Det er de ikke vant med

BT anbefaler

Over fleire år skal den sjukehustilsette ulovleg ha slått opp i pasientjournalar

Fleire av oppslaga ser ut til å vere gjort på grunn av nysgjerrigheit, ifølgje sjukehuset.

LES SAKEN