Haugesund tilbakeviser at Ndour var bevisstløs

(Haugesund - Tromsø 3–0) Alioune «Badou» Ndour fikk seg en smell i hodet i første omgang, men spilte videre. I pausen sa han at han ble litt borte. Nå mener klubben det hele dreier seg om en misforståelse.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Kampen mellom Haugesund og Tromsø var kun to og et halvt minutt gammel da Tromsøs Anders Jenssen og Haugesunds Alioune Ndour havnet i en tøff duell.

Det hele endte med at begge tok seg til hodet, men Tromsøs midtstopper ble stående på beina og ropte inn hjelp da han så ned på Ndour.

Spissen kom seg etter hvert på beina igjen og ble fraktet av banen, men ikke lang tid senere var han tilbake på gresset. 30 minutter var gått da nettopp Ndour stanget en corner fra Alexander Stølås i mål.

– Han traff hodet mitt så jeg var litt bevisstløs, ville jeg sagt, men jeg er fin nå, sa Ndour til Discovery+ i pausen.

– Så det var OK å fortsette? Spør Discovery+-reporteren

– Ja, det er sant. Jeg mistet vettet litt, men jeg er her nå, så det er veldig bra.

Medisinsk ansvarlig i FKH avfeier at Ndour var borte, eller pådro seg en hjernerystelse. Klubben mener det hele dreier seg om en misforståelse.

– Det var fullt forsvarlig å sende ham utpå igjen. Jeg hadde ingen form for usikkerhet rundt det. Man kan aldri se inn i en spiller, så man må stole litt på tilbakemeldingene de gir, men det var ingen tegn til hjernerystelse. Han fikk slått lufta ut av seg og fikk samtidig en liten nakkesleng, sier Ørjan Sørhus i FK Haugesund til VG.

– Jeg skjønner at dette kan misoppfattes. Men dette dreier seg rett og slett om en liten kommunikasjonsbrist da han ble intervjuet, sier Sørhus videre.

Han forsikrer at de tar hodeskader på største alvor. Derfor ble spilleren sjekket både to og tre ganger, samt i pausen.

– Han snakket til meg med en gang da jeg kom inn på banen. Han bevegde seg stødig av banen, og hadde ingen synsforstyrrelser eller kvalme, verken da eller nå. Han er i fin form, og trener igjen i morgen, slår han fast.

JUBEL: Her jubler Ndour for 1–0 scoring bare 25 drøye minutter etter hodesmellen.

Også under Eurosports Fotball Direkte ble hendelsen et samtaleemne.

– Jeg regner med det medisinske apparatet spør ham om det, sier fotballekspert Joacim Jonsson etter å ha sett pauseintervjuet med «Badou».

– Han kan ikke ha sagt det samme. Hvis han har sagt det samme, så er det jo nesten en skandale at han ikke blir tatt av, bryter Vikings Kristoffer Løkberg inn i studio og sier at han håper det var litt dårlig engelsk som gjorde at han sa det i pauseintervjuet.

FKH-spissen spilte 87 minutter mot Tromsø.

– Det så ikke veldig bra ut. Jeg så han pustet og var tilstede, men det så ikke fint ut, sier Jenssen som selv var i duellen med Ndour.

I andre omgang sørget Peter Therkildsen og Sondre Liseth for to scoringer til for FKH. Dermed gikk hjemmelaget seirende fra oppgjøret med en komfortabel 3–0-seier mot Tromsø.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk