Tre VM-løp ble sett av over én million

Den dramatiske femmila, hvor Johannes Høsflot Klæbo ble disket fra VM-gullet, hadde flest seere, forteller NRK.

FRATATT GULLET: Johannes Høsflot Klæbo ble disket fra VM-gull på femmila. Til venstre en knust Aleksandr Bolsjunov som knekte staven på oppløpet.
  • Herman Folvik, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

NRKs tall fra ski-VM i Oberstdorf er klare.

1,11 millioner nordmenn, inkludert online-tall, så på det meste det skidramaet da Johannes Høsflot Klæbo gikk først i mål, men han ble disket på grunn av kollisjon med Aleksandr Bolsjunov på oppløpet. Emil Iversen endte som verdensmester - foreløpig. 31 prosent av seerne var under 50 år.

Til sammenligning så på det meste 1,60 millioner nordmenn Hans Christer Holunds femmilgull fra Seefeld to år tilbake.

Les også

Disse jobber med å redde Klæbos VM-gull på femmila

Herrenes stafett, også med Klæbo og Bolsjunov i hovedrollene, ble sett av 1,10 millioner på det meste, ifølge NRK. Det er en oppgang fra 915.000 personer fra stafetten i 2019.

Therese Johaugs parademarsj på lørdagens tremil ble sett av 1,04 millioner på det meste. 784.000 så Johaugs gull på samme distanse i Seefeld-VM.

I snitt hadde NRK 558.000 seere på ski-VM 2021. Det er 50.000 mer enn fra to år tilbake. Markedsandelen steg fra 73,8 til 76 prosent.

VG skrev før VM om at få unge personer ser langrenn på TV.

Publisert
  1. Vintersport
  2. Ski-VM 2021

Les mer om dette temaet

  1. Putin: – Bolsjunov rennets ekte helt

BT anbefaler

Liv Monika (16) var for frisk for psykiatrien, men for syk for barnevernet. Da hun ble sendt som en kasteball i systemet, ble livet umulig å leve.

Liv Monika (16) var for frisk for psykiatrien, men for syk for barnevernet. Da hun ble sendt som en kasteball i systemet, ble livet umulig å leve.

LES SAKEN