Silje Norendal er gravid og legger opp

Norges snowboarddronning Silje Norendal (27) har kjørt sin siste konkurranse. Nå venter hun barn med ishockeyspilleren Alexander Bonsaksen (33).

VENTER BARN: Silje Norendal og ishockeykjæresten Alexander Bonsaksen skal bli foreldre. Her fotografert før Elle-festen i 2019. Foto: NTB

  • Øystein Jarlsbo, VG
  • Jens Friberg, VG
Publisert Publisert

– Jeg er gravid. Det kommer mot sommeren, bekrefter Silje Norendal med tanke på fødselen overfor VG.

Silje Norendal pådro seg bruddskader i leggen og ankelen under oppvarmingen til slopestylesemifinalen i US Open i Vail i februar.

Etter å ha bitt operert i USA, oppsto det etter hvert komplikasjoner der hun hadde fått satt inn skruer og «plater» i benet.

Bruddene ville ikke gro skikkelig. I sommer fikk hun fjernet brorparten av dette, i håp om at de tiltagende smertene skulle gi seg.

– Det har vært over fem måneder med vondt hele tiden, når jeg bare går og gjør hverdagslige ting – som å gå i butikken og skulle bære en handlepose hjem, uttalte hun til VG i juli for seks måneder siden.

Det var NRK som omtalte nyheten først.

Norendal har hatt noen tøffe smeller i bakken:

Etter flere legekonsultasjoner den siste tiden, har Silje Norendal besluttet å legge opp som snowboardkjører på internasjonalt nivå.

– Men denne beslutningen har egentlig ikke med skaden å gjøre. Det er et valg vi har tatt uavhengig av den. Alex og jeg har valgt å starte familie, vi to, understreker hun.

Norendal, som blant annet har vunnet X Games-gull fire ganger, hadde planlagt å delta i sitt tredje OL i februar 2022. Før 2018-OL i Pyeongchang ga hun overfor VG uttrykk for at hun kunne komme til å slutte før det.

Et av hennes største sportslige høydepunkt kom i Utah:

Den mangeårige kjæresten Bonsaksen, veteranback på det norske ishockeylandslaget og kaptein i finske KooKoo, sier han gleder seg til det som kommer.

– Vi begynte å snakke om det allerede i sommer, at vi skulle prøve å stifte familie. Da ble vi enige om å ta steget, selv om vi måtte gå noen runder. Nå velger hun å legge opp, i stedet for å bli tvunget til det, sier Bonsaksen til VG.

Han har kontrakt i Finland et år til, sier «vi bare får se hvordan ting er til sommeren» og sier han har et ønske om å avslutte karrieren i Vålerenga.

– Vi er vant til avstand gjennom syv års avstandsforhold, men det er klart det blir annerledes nå når hun er gravid, sier «Bonsa», som sier at kjæresten kommer til Finland mandag og skal bli et par måneder.

33-åringen har kontrakt med finske KooKoo ut 2021/22-sesongen.

Men etter det kan han kanskje finne frem danseføttene igjen?

I Sør-Korea for snart tre år siden tok hun 4. plass i slopestyle og 6. plass i Big Air i sitt andre OL. Silje Norendal, som ifølge skattelistene hadde en inntekt på en million i 2019 og en formue på 12 millioner, deltok første gang i OL i Sotsji 2014. Da endte hun på 11. plass i slopestylefinalen.

Silje Norendal og Alexander Bonsaksen har vært kjærester i mange år. Etter å ha forlovet seg, planla de bryllup i Toscana sist sommer. Det avlyste de i mars, etter coronavirusutbruddet i Italia og nedstengningen av Norge.

– Det er litt spennende. Vi får se hva det blir til og hvor vi kommer til å slå oss ned neste år. For meg blir det en helt ny tilværelse. Jeg vet ikke hva jeg går til. Men jeg vil ikke gi slipp på snowboard og vinteridrett. Jeg kommer til å være involvert på landslaget med jentesatsingen, sier Silje Norendal.

– Dette har vært livet mitt siden jeg var fem år gammel. Jeg er blitt «Snowboard-Silje». Det er henne jeg kjenner best. Det vil selvfølgelig bli vanskelig å se meg selv utenfor konkurransesirkuset. Men det so er fint nå, er at alt føles veldig riktig, sier Silje Norendal, som røper at hun har noe spennende på gang «med TV».

Snøbrettkollegaen Kjersti Buaas fikk dette supertrikset på film:

Publisert
  1. Vintersport
  2. Silje Norendal
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Jeg kommer til å tenke meg om 16 ganger før jeg sender skade­melding igjen

– At det skal så lite til for å stå der med en påstand om 120 dagers fengsel. Jeg er sjokkert, sier bileieren.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Forsinkelser i vaksineringen i Bergen – disse gruppene rammes

  2. Mannen (21) bestilte på Snapchat og betalte 4000 kroner. Jenten var bare 15 år.

  3. Måtte avslutte tunnelarbeid etter trafikkaos

  4. – Dei seier omsyn til insekta er viktig, og så gjer dei dette?

  5. 70 partilag mister støtte: – Venstre roter mye mer enn de andre

  6. Se hvor mange vaksine­doser din kommune får