Gamle Brann-helter uenige om «kjedelige» Brann

— Folk lar seg ikke lure. Det er kjedelig for publikum.

IKKE "BARCA": De oppmøtte på Brann Stadion har ikke blitt servert fyrverkeri denne sesongen. Gamle Brann-helter er uenige om et defensivt orientert Brann er riktig for klubben.
  • Lars Eivind Måseide
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Denne uken uttalte Åsanes storscorer Geir André Herrem det Brann-supporterne helst ikke vil høre – Branns kjedelige spillestil gjør at han er skeptisk til en eventuell overgang.

— Det som uroer meg med Brann er at de ikke spiller attraktiv fotball, sa rogalendingen til BT mandag.

Dermed kan Brann kjenne på konsekvensene av Lars Arne Nilsens defensive tilnærming.

LEST DENNE?

Les også

Åsanes storscorer sier nei til å trene med Brann

— Kjedelig for publikum

Talsmann i veterangrupperingen Tirsdagsgjengen, har forståelse for Herrems uttalelser, og frykter dette bare er et av flere konsekvenser av den lave underholdningsverdien på Stadion.

— Jeg skjønner Herrem veldig godt og ser ikke bort fra at flere tenker som han. Brann er gnitne på å ikke rykke ned igjen, men det er ikke spennende å se på, sier Ingvar Dalhaug.

Han frykter konsekvensene på lang sikt.

— Folk lar seg ikke lure. Det er kjedelig for publikum, og det kan bli en utfordring å få med dem som vokser opp nå på stadion. Den største faren er å miste ungdommen, for det er dem som skal ta over om noen år. De har tilgang til mye bedre fotball på TV eller PC, sier Dalhaug.

Les også

Treneren plages av Brann-spillerens situasjon

Forsvarer Brann-treneren

Så langt har det vært en liten nedgang på tilskuertallet fra starten av sesongen og til i dag, med 11.886 tilskuere i andre hjemmekamp mot Odd til 11.011 i forrige hjemmekamp mot Haugesund.

Flest tilskuere var det ikke overraskende i 16. mai-kampen mot Stabæk, der 17.686 møtte opp. Færrest var det mot Start, der så lite som 9.767 gikk på kamp.

Lederen i Tirsdagsgjengen, Helge Karlsen, tar Brann-trener Lars Arne Nilsen til forsvar.

— Slik de spiller nå er det ikke attraktivt å se på, men slik spillestallen er nå er det riktig. Man må bygge opp forsvaret, så får det andre komme etter. Om de vinner 1-0, så er det ingen som klager over at de vant. Vi kommer fra 1. divisjon og har ikke økonomi til å hente stjernespillere.

- Han er ikke bergenser

- Hva tenker du om Åsane-spissens uttalelser, Karlsen?

— Han er ikke bergenser når han sier noe slikt. Om han ikke vil spille for Brann er han ikke vits å bruke en kalori på. Om man ikke tar utfordringen å spille foran et av Norges største og beste publikum, så skjønner jeg ingenting, mener Karlsen som står med 237 kamper for Brann.

KRITISK: Ingvar Dalhaug i Tirsdagsgjengen mener det er kjedelig å se Brann spille. - De er mer redd for å tape enn lysten på å vinne, mener han. (Arkivfoto)

Dalhaug er likevel klar på at Brann bør endre spillestil snarest.— Det er klart det er bedre med 1-0-seire enn tap, men på ett eller annet tidspunkt må man slippe litt opp når man har sikret plassen. Publikum lider, mener han.

Les også

Nå spør ingen dem om det var rett å gå fra VIF til Brann

— Forferdelig å se på

Fotballekspert Joacim Jonsson er helt klar på at Brann bør endre spillestil.

— Det er helt forferdelig å se på. Brann spiller kjedelig og destruktiv fotball. Indreløperne ligger jo på egen sekstenmeter når laget vinner ballen. De må endre spillestil, mener han.

Han gir Lars Arne Nilsen skryt for å gjøre det beste ut av troppen han har til rådighet, men mener en klubb av Branns størrelse må levere mer underholdning til supporterne.

— Det handler om størrelsen på klubben. Brann er ikke Sogndal eller Tromsø, sier Jonsson.

Les også

Gustav fra Åsane er Norges nye jernmann

Oppfordrer til tålmodighet

Tidligere Brann-spiller, Geirmund Brendesæter, tar et dypt innpust før han forsøker å svare på spørsmålet om Branns spillestil.

— Jeg har aldri truffet en trener som har lyst å spille uattraktiv fotball. Det har med forutsetninger å gjøre. Det er vanskelig å spille attraktiv fotball i Norge, fordi mange lag legger opp til å ødelegge for motstanderne. Jeg tror det var der Norling bommet mest, sier "Geddi".

Han mener supporterne må fortsette å være tålmodige.

— I år vinner mot lag som Haugesund og Sogndal på innsats, og det er det mange år siden vi gjorde sist. For å spille underholdende må man være mye bedre enn motstanderne. Er man like god eller bare litt bedre, så er ikke det nok til å spille ut motstanderen, mener Brann-legenden.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
12Sarpsborg 082265112335-1223
13Tromsø2257102639-1322
14Brann2247112741-1419
15Stabæk2246122745-1818
16Mjøndalen IF2229112339-1615
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Ny podkast: - Barmen gledet kreftsyke barn i dagevis

  2. Brann tapte sin fjerde bortekamp på rad, men treneren var ganske fornøyd

BT anbefaler

– Jeg merket ikke at jeg kjørte over dem

En kvinne er tiltalt for å ha kjørt over flere personer.

LES SAKEN