Mislikt av Brann-fansen – elsker Brann Stadion

— Det er den morsomste bortebanen å komme til, sier Dag-Eilev Fagermo.

Publisert Publisert

TIL BERGEN IGJEN: Dag-Eilev Fagermo og Odd er Branns første Stadion-motstander i år. Fagermo sier det ikke bryr ham at han er upopulær blant Branns supportere. Foto: Håvard Bjelland Foto: Kjartan Bjelland

 • Mads Bøyum
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det er syv år siden nå. Odd-spiss Peter Kovacs scoret etter å ha snappet ballen fra Håkon Opdal, Branns keeper, som skadet seg da han skulle skyte ut.

— Det er ikke lov til å sutre lenger i Brann

På sidelinjen jublet Odd-trener Dag-Eilev Fagermo for scoringen, og det er aldri blitt glemt på Store Stå. Suksessjefen er forberedt på piping når han kommer til Bergen igjen søndag.

— Det er ikke nøye for meg. Jeg er ikke så opptatt av om jeg er populær der. Fotball er lidenskap, det skal være litt følelser, sier Fagermo.

Derfor er Huseklepp ukens Brann-mann

Derfor gleder han seg til å besøke Brann.

— Vi hadde Rosenborg først, og skal nå til Bergen. Da får vi møtt de to største klubbene i Norge først. Det er moro. For meg er Brann Stadion den morsomste bortebanen å komme til. Vi forventer en tøff kamp og mye publikum, etter det Brann klarte i Drammen, sier Fagermo med bergenslagets 2–2 mot Strømsgodset i tankene.

Tror Brann blir gode

Odd-sjefen velger også å gjøre noe mange ville sagt nei til: Å snakke om motstanderlaget

Dette sier Nilsen om den gode Brann-starten

— Jeg tror Brann blir gode. Først og fremst fordi de har en god trener i Lars Arne Nilsen. Når du tar over et lag som kjemper mot nedrykk til 2. divisjon, klarer å snu det og rykke rett opp er det ikke tvil om den saken. Brann har fått en tydelighet i det de gjør nå. Du ser hvordan de tenker og hva de prøver på, sier Fagermo.

Har du hørt den siste Ballspark-podcasten?

I norsk eliteserie er det få trenere som har levert som ham. Fagermo har uvanlig gode resultater og er uvanlig frittalende. Der Brann ikke har et tabellmål for sesongen, har Odd sagt at de skal ta medalje. BT er blant avisene som har tippet sølvplass i Skien.

Her er spillerbørsen etter Brann-premieren

— Det er et kompliment å bli tippet høyt på tabellen. Vi har gått høyt ut selv, da må vi tåle både press og folks forventninger, mener Fagermo.

Det har startet aldeles glimrende for ham. 1-0-seieren mot Rosenborg var den perfekte premiere, og kanskje egnet til å skremme Brann-toppene på tribunen: Trener Lars Arne Nilsen og sportssjef Rune Soltvedt var til stede.

Odd-heltens tid i Brann

Matchvinner i kampen? Tidligere Brann-spiller Fredrik Nordkvelle (30), som ikke var på sitt beste i Bergen.

— Oppholdet mitt i Brann var ikke mislykket, det var greit nok og på mange måter lærerikt. Jeg fikk kjenne på press og motgang, det hadde jeg godt av å oppleve, sier Nordkvelle nå.

Han blomstrer som indreløper i 4-3-3-formasjon. Fotballen Brann vil spille nå, under Nilsen, kunne passet ham meget godt.

— Det kan godt hende. Hovedårsaken til at jeg ikke slo helt til i Brann, var uansett at jeg trente meg i senk. Det var min feil. Så hadde jeg et par-tre skader og jeg slet litt med å få til rollen min i 4-4-2-formasjon, sier Nordkvelle.

Han dro fra Brann da han «kjente at han ikke fikk det ut», selv om trivselen var der utenfor banen.

I første hjemmekamp etter klubbskiftet, mot nettopp Brann, ble Nordkvelle skadet.

— Det tok halvannet år å bygge ham opp igjen etter den skaden, men vi var tålmodige sammen. Det er en spiller jeg har visst hva står for, og nå har han vært meget god for oss. Nordkvelle passer perfekt til stilen vår, sier Dag-Eilev Fagermo.

Nå virker Odd-gjengens eneste skepsis før møtet med Brann å være baneforholdet. De liker seg best på kunstgress, ikke naturlig plen i mars.

— Det var betryggende å få bekreftet av i kan være bedre enn Rosenborg, sier Fredrik Nordkvelle.

Med en sånn bekreftelse: Brann blir av mange vurdert som underdogs i årets første hjemmekamp. Søndag spilles den.

Se video: Ballspark etter Strømsgodset-Brann

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Sakene flest leser nå

 1. – Det er veldig mange biler på veiene. Mange har tatt ferie samtidig.

 2. Krever betalt for matservering selv om barna må ha med matpakke

 3. – Koronaheltene dolkes i ryggen

 4. Politiaksjon i Fyllingsdalen: – Mann dukket opp hos bedrift med våpen i hånden

 5. Åpner for reiser til Danmark - dette er reglene du må vite om

 6. – Vi får sårende spørsmål som ingen andre foreldre får

 1. Eliteserien
 2. Odds BK
 3. SK Brann