Brann-treneren snakker ut om middagsluren som kunne kostet livet

— Alt som kunne gå galt, gikk galt, forteller Lars Arne Nilsen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det var herlig vær i Florida, og Lars Arne Nilsen skulle bare gjøre det han har lagt seg til som en tradisjon på treningsleir i USA: En liten middagslur i solen etter lunsj.

Inne på området der Brann bor er det dårlig med terrasser og lignende for å nyte livet ute, spillerne sitter for eksempel ofte i veikanten på stoler tatt med innenfra. Nilsens sted for middagslur var en liten gressflekk, i det som er i enden av en blindvei inne på det lukkede området Brann bor på.

Det er svært lite trafikk inne på området, bare noen få biler som brukes av de som bor der.

— Det er som når du slipper inn mål i en fotballkamp, det er ikke bare én ting som går galt, det er flere. Slik var det også i dette tilfellet, sier Lars Arne Nilsen.

Les også

Branns trener påkjørt mens han solte seg – fraktet til sykehus i Florida

Rett etter frokost torsdag satte han seg ned med BT for å fortelle om ulykken som kunne ha kostet livet.

Først hadde han maks uflaks: De ti minuttene han la seg ned for en middagslur i solen, skulle den ene bilen som teoretisk kunne kjøre på ham ut. Så var den føreren uoppmerksom fordi hun drev på med CD-spilleren i bilen. Så, da bilen hadde rygget ut, tok bilen en slik sving at den kjørte utenfor veien og opp på den gressflekken der Nilsen lå.

— Jeg ser at jeg blir latterliggjort i media for det bildet som nå svirrer rundt i Norge, for det er tatt slik at det ser ut som om jeg ligger midt i en vei. Men det er altså en blindvei, og det er bare én bil som kunne kjøre på meg. I tillegg måtte altså alt gå galt for at den ene bilen skulle gjøre det, sier Nilsen.

— På det bildet som ligger ute, ser det ut som om jeg ligger midt i en oppkjørsel. Det er rart å se det bildet. Jeg synes det er spekulativt.

Les også

Brann-trenerens bror takker Gud for at det gikk bra

Men opp i det hele, hadde han også flaks. Skadene er minimale etter at en bil altså kjørte over Brann-treneren med to hjul. Det er ikke verre enn at det holdes i sjakk med smertestillende.

Dame fra Venezuela

Kvinnen som kjørte på Brann-treneren er fra Venezuela og mor til en elev på IMG Academy der Brann er på treningsleir. Hun og Nilsen møttes onsdag.

Lars Arne Nilsen har møtt kvinnen som kjørte på han.

— Hun hadde det mye verre enn meg. Vi hadde en flott prat, og hun tar på seg alt ansvar. Jeg blir frisk igjen, og det var det viktigste for henne, sier Nilsen, som har tilgitt kvinnen for det hun gjorde.- Det var veldig kjekt at hun kom slik at jeg fikk høre hennes versjon, sier Nilsen.

Ikke mange har opplevd å bli kjørt over av en bil. Nilsen lå altså og sov, og kan ikke huske så mye mer enn at det gikk veldig fort. Han rakk ikke å tenke over hva som skjedde det øyeblikket han var under bilen og hadde blitt kjørt over av ett hjul, før han ble kjørt over av neste. Nilsen ble kjørt over nedre del av brystet og låret.

Les også

Nilsen solte seg på gresset: Tror det kan ha reddet livet hans

Var helt avslappet

— Jeg var helt avslappet, og rakk ikke å spenne magemusklene. Jeg synes nesten det er rart at det ikke smalt skikkelig. Jeg tenker på det nå, hvor mye mer vekt som det skulle ha tatt for at brystkassen kollapset og hjerte og lunger gikk med. Hadde det vært nok at en mann kjørte bilen i stedet for en kvinne?

Nilsen er sykepleier selv, og konstaterte raskt etter episoden at han trolig ikke var alvorlig skadet. Han kjente at han hadde førlighet i både armer, ben og nakke. Og fikk ikke noe ubehag som tydet på indre blødninger. Likevel bar det selvsagt rett på sykehuset, der det ble konstatert at ingen organer var skadet.

Nilsen måtte selv be kvinnen som kjørte over ham om å tilkalle hjelp. Hun var helt ute av seg.

— Jeg var her helt rolig, og ikke litt stresset en gang. Jeg kjente at jeg pustet greit. Men jeg så at bilen sto der, og skjønte hva som måtte ha skjedd, sier Nilsen.

— Hvis jeg hadde englevakt, så hadde de noe sen responstid. Nå er jeg bare glad jeg er i live, spøker Nilsen.

Les også

Sønnen om Nilsens ulykke: - Man tenker det verste når man får en slik beskjed

Tilbake på trening

Nilsen tuller allerede om episoden. Han har konstatert, noe spøkefult, at det må ha vært Goodyear-dekk som kjørte over ham, og er glad det ikke var piggdekk.

- Jeg fikk en melding om at jeg må begynne å bruke refleks. Da er det vanskelig å holde latteren tilbake, sier Nilsen, som er i godt humør etter ulykken.

— Det gjør vondt å le. Jeg fikk en melding om at jeg må begynne å bruke refleks. Da er det vanskelig å holde latteren tilbake, sier Nilsen og gliser. Før han konkluderer, mer alvorlig.- Du blir glad for at du lever etter noe slikt.

På torsdagens Brann-trening er Nilsen tilbake på feltet. Han skal ikke lede treningen ennå, men kommer til å være der. Han er back in business, som han sier.

— Nå har det vært nok oppstuss om dette her. Skal vi ikke snakke om fotball snart?

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk