Hanekamp, skrekktabbe, straffeshow, opprykk og svensk farvel

Les om og se video av episodene vi husker fra Branns år i 1. divisjon!

FIKK SPARKEN: Rikard Norling var ferdig som Brann-trener etter 1-4-tapet mot Levanger i mai. Også etter 2–2 mot Nest-Sotra på Stadion 16. mai var han i hardt vær, og her snakker han med supportere etter poengtapet.
  • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

2015 var for mange med Brann-hjerte et vondt år. Heldigvis endte det godt.

Hvis du orker kan du mimre litt om sesongen ved å lese denne saken.

Haugen og Skåleviks hanekamp

Nå er Fredrik Haugen (23) og Steffen Skålevik (22) lagkamerater i Brann, men da Nest-Sotra gjestet Stadion 16. mai, sto de på hver sin side. Etter en times spill, da Nest hadde slått tilbake fra 0-2, havnet profilene i klinsj. Skålevik fikk et frispark som Haugen var rivende uenig i. De to gaulet mot hverandre og møttes brystkasse mot brystkasse. Dytten fra Haugen var det kraft i. Flere spillere stormet til og i noen sekunder var det argentinske derbytilstander i hordalandsoppgjøret.

Kampen på banen endte uavgjort, det samme endte hanekampen mellom de kommende Brann-kompisene. Etterpå møttes de hos dopingkontrolløren. BT skrev: «Begge hadde vanskeligheter med å presse ut dråpene Antidoping Norge krevde. Dermed hadde de ikke annet å gjøre enn å skvære opp mens de satt og ventet.»

Se bråket her (saken fortsetter under vinduet):

Lysten på flere Brann-saker? Les hva klubben sier om Marcus Pedersens forvandling.

Her kan du se at Brann tilbyr lønnskutt til årets spiller.

Udjus' utrolige tabbe

26. mai kom bunnpunktet i Branns sesong. 1-4-smellen mot lille Levanger ble Rikard Norlings siste fadese som Brann-trener. 0-2-målet kan svensken uansett ikke lastes for. Bismar Acosta trillet et rolig tilbakespill mot Kenneth Udjus i Branns mål. Sørlendingen satte frem foten for å ta imot, men mistet festet så ballen forsvant forbi ham. Målet var tomt og scoringen enkel for nordtrøndernes angriper.

— Jeg fikk en ball av Bismar, og da hadde jeg for lengst begynt å tenke på hva jeg skulle gjøre med den. Jeg løftet blikket for å se hvilke muligheter jeg hadde, men jeg løftet det kanskje litt for fort. Sånt straffer seg hardt, sa Udjus etterpå.

Se tabben her (saken fortsetter under vinduet):

Denne uken er Brann-gjengen gjennom fysiske tester.

Lars Tjærnås jakter ikke gode spillere –men gode Brann-spillere.

Norlings farvel

Etter 542 dager endte Rikard Norling-regimet i Brann 27. mai. Da han og laget landet på Flesland formiddagen etter 1-4-nederlaget mot Levanger, sa Norling til pressen at han ventet en drastisk beslutning på det kommende styremøtet. Deretter dro han til Stadion, hvor han satt og ventet. Ventet i timevis, til styret var samlet og beslutningen fattet. Sent på kvelden ble Norlings avgang offentliggjort på en pressekonferanse. Foran mikrofonene fremsto Norling aldri bitter, avskjedstalen sjarmerte de fleste som så på. Hans verdige opptreden ble hyllet i sosiale medier. Før Norling den påfølgende dagen kjørte til Sverige i bil, rakk han til og med å hylle været i Bergen. — Det er jo slik at jeg hele tiden har håpet at det skulle regne, Brann har ikke vanningsanlegg. Det var det største problemet i fjor, det var for bra vær, sa Norling. Og så alle tapene, da ...

Se Norlings siste pressekonferanse her (saken fortsetter under vinduet):

Barmens straffeshow

Det beste bildet på at Brann etter hvert fant roen i 1. divisjon? Kristoffer Barmens kjempekalde straffespark. Et forvarsel på dem kom da Brann måtte ha straffekonkurranse for å gå videre fra cupmøtet med Vard Haugesund, da rullet Barmen ballen rolig over linjen. I viktige seriekamper så det to ganger ut som han hadde hvilepuls bak straffemerket. Først mot Bryne, på stillingen 1–1 like før slutt. Straffen var så løs at det nesten er rart den rakk frem til mål. Keeper var sjanseløs. Så mot Kristiansund, Branns verste utfordrer. Like kjølig ventet han ut nordmøringens målvakt, som var like langt unna å stoppe skuddet som dem på tribunen. Fotballkunst – igjen!

Se Barmens ferdigheter her (saken fortsetter under vinduet):

Opprykket

I 2007 vant Brann gull på en dag de ikke spilte selv. I år rykket Brann opp på en dag de ikke spilte selv. Sogndal slo Kristiansund. Brann-spillerne satt på Stadion i sivilt tøy og feiret. Det var kvelden et mørkt kapittel i Branns moderne historie ble lukket. Hurra!

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
BT anbefaler

Naboene er luta lei. – Jeg ser folk komme bort her og så bare løpe igjen, fordi det stinker så fælt.

Mannskapet på turistbåten «Eric Bloodaxe» mener stanken av boss fra Mathallen gjør dem uvel og skremmer turister.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

  2. Det er fleire rotter i Bergen sentrum enn før, meinar skadedyrkontrollørar

  3. «Sex med gråtende ofre er ikke alltid voldtekt i dag. Loven bør endres.»

  4. Fant blindpassasjerer på lasteskip: – De hadde vært der i ti dager

  5. – En fantastisk følelse

  6. Regjeringen varsler flere nye strømtiltak