Trenerhelten om Brann-jobben: - Jeg har levd som en munk

Lars Arne Nilsen om fremgangen, festen og fremtiden.

KUNNE ENDELIG FEIRE: En glad og lettet Lars Arne Nilsen idet han ankommer Brann Stadion onsdag kveld.
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Han ankom Stadion etter at opprykket var et faktum, selve kampen mellom Sogndal og Kristiansund hadde han sett hjemme i stuen på Laksevåg. Spillerne hadde klemt hverandre, mediene summet og undret: hvor er treneren? Skal han ikke komme?

Han ankom som en nyvalgt statsminister på vei mot podiet, smilte og trykket hender. Marsjerte mot garderoben. Der sa han noen få ord. Etterpå var Lars Arne Nilsen tydelig rødøyd og rørt. Han proklamerte at det var lov å feste, og ble med.

Dagen etter er han hes og snufsete halvforkjølt.

— Det var kjekt. Vi feiret og koste oss. De kjekkeste feiringene er når ingenting er planlagt, og slik var det. Planer var forbudt, og vi feiret spontant.

- Ble det sent?

— Det ble en god feiring, vi tok en fest og vi ga spillerne fri torsdagen. Det var vel fortjent.

  • Slik led Brann-treneren

- I klosteret

Etter Nilsens aller første Brann-trening, så han en smule svart på tingene. Spillerne manglet energi, og den nyansatte vikaren fryktet at det kunne gå helt galt med et Brann-lag som lå fire poeng over nedrykksstreken. Slik gikk det ikke.

— Jeg skjønte litt senere at gruppen var for sterk til det. Men ja, jeg tenkte at alt kunne gå skikkelig galt.

Men:

— Jeg skjønte fort at jeg hadde mye bra folk rundt meg, og at det var mye sult på Stadion. Det har vært som å leve som en munk dette året. Jeg har låst meg inn i klosteret og bare jobbet. Medgangen vi har hatt, har gjort ting enklere. Alt du gjør blir sett på som rett, mens jeg selvsagt er klar over at taper vi tre kamper på rad, blir alt en gjør sett på som galt. Men alt i alt: En fantastisk reise, det har vært utrolig kjekt.

Nilsen er fortsatt i kloster. Det må være lov å slå fast. For det første han tenkte da han våknet torsdag morgen var dette:

— Jeg tenkte: Når skal vi begynne?

— Begynne på hva?

— Det er mye vi nå må se på. Spillerlogistikk, sammensetning av stallen. Hvordan vi må trene. Vi står foran en tøff periode treningsmessig nå. Jeg gir aldri spillerne fri i denne perioden. Nå skal de være individuelle idrettsutøvere. Vi skal ikke være så mye samlet, de skal få trene når og hvor de vil, men de må trene mye. De som er gode i denne fasen, i november og desember, de hjelper seg selv. Vi har bruk for å være fra hverandre litt, men det er i november og desember vi kan stjele litt fra de vi konkurrerer mot. Det er sånt vi må se på nå.

Lettet

Sotra-mannen har levert. Brann har tapt én av 18 seriekamper under hans ledelse. Det er en helt lysende statistikk. Men han har hele tiden vært nøye med å trekke frem trenerteamet rundt seg og å gi honnør til spillerne som har prestert. Selve forlengelsen av kontrakten hans, er en formalitet. Den blir kunngjort i løpet av kort tid.

I april - lenge før Rikard Norling fikk sparken - uttalte Nilsen til BT at dersom Brann noen sinne kontaktet ham, kom han til å slippe det han hadde i hendene og stille på dagen. Så hvordan har han personlig opplevd det å rykke opp med en klubb han er så glad i?

— Jeg vet ikke. Jeg har ikke kjempeambisjoner på egne vegne. Jeg er lettet. Ikke minst fordi konsekvensene av ikke å rykke opp ville blitt store. Nå beholder folk jobbene sine.

Nettopp derfor har han ennå ikke kjent så mye på den ville gleden. Mer på noe annet:

— Jeg ble mest lettet da det ble klart. Det var glede, også, selvfølgelig, men også mye lettelse.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. TV 2-Davy spådde Brann-nedtur: - Rykker ikke opp med bravur

  2. Dette er dagens dårlige Brann-nyhet

  3. «Jeg tror 21. oktober 2015 blir begynnelsen på Branns oppstandelse»

  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Lars Arne Nilsen
BT anbefaler

Store forskjeller mellom kommunene. Her får innbyggerne billigere strøm.

Flere kommuner i Vestland innfører fast lavpris til innbyggere og næringsliv.

LES SAKEN