Jim Solbakken beskyldes for dobbeltrolle i overganger

Fotballagent Jim Solbakken tilbakeviser de sterke anklagene mot ham i bladet Josimar.

Jim Solbakken beskyldes for ulovlig agentvirksomhet i det nyeste nummeret av fotballbladet Josimar. Agenten benekter påstandene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Magasinet hevder at Solbakken har brutt regelverket eller opptrådt klanderverdig i forbindelse med flere overganger.

Det rettes spesielt fokus mot overgangen til Mame Biram Diouf fra Molde til Manchester United i 2009. Solbakken beskyldes for å ha representert både Molde og Diouf i forhandlingene med United.

Agenten har en hel armada av norske spillere i sin stall. Han slo gjennom da han startet som rådgiver for vennen Ole Gunnar Solskjær.

Solbakken lar seg ikke slå ut av artikkelen i Josimar. Bladet kommer i salg denne uka.

— Det er ikke ubehagelig i det hele tatt. Jeg sover fryktelig godt hver eneste natt. Jeg har alltid bestrebet meg på å følge regelverket. Jeg har, både etter agentregelverket og lovene i Norge, 100 prosent god samvittighet for det jeg gjør, sier Solbakken til Nettavisen.

- Åpen

— Jeg har et norskregistrert selskap. Jeg kunne med enkelhet registrert selskapet utenlands og ikke gitt noen innsyn. Grunnen til at jeg ikke gjør det, er at jeg synes det skal være åpenhet. Det er trist at enkelte journalister har så lite innsikt i hvordan dette fungerer.

— Dette stikket fra Josimar tror jeg er et siste skrik om oppmerksomhet for å få solgt et par ekstra nummer. At de sender ut bladet sitt til alle mediene i Norge et par dager før resten av Norge får det, for å få publisitet, forteller meg at de bedriver lavmålsjournalistikk, sier Jim Solbakken.

— Vi har et bredt og bunnsolid kildemateriell i vår 25 sider lange artikkel som dokumenterer at Jim Solbakken ved flere anledninger har sittet på begge sider av forhandlingsbordet, skriver redaksjonsansvarlig i Josimar, Håvard Melnæs, til VG, og legger til:

— Agent Solbakken opererer i strid med NFFs eget regelverk - tilsynelatende helt uten konsekvenser. En eventuell rettssak tar vi med knusende ro, sier Melnæs.

Foreldet sak

NFF skriver i en epost til adressa.no at de ikke har rukket å lese hele Josimar-artikkelen, men at en eventuell sak rundt Mame Biram Diouf-overgangen vil være foreldet.

— Vi har ikke lest artikkelen i detalj. I forhold til NFFs Agentreglement er eventuelle overtredelser knyttet til Dioufs overgang foreldet, da foreldelsesfristen for brudd på bestemmelser i agentreglementet er tre år, sier Yngve Haavik, fungerende kommunikasjonsdirektør i NFF.

Han forklarer videre at papirene de mottok etter Diouf-overgang ikke ga noen indikasjoner på at Solbakken representerte spissen i forbindelse med overgangen.

Publisert: