- Nå er jeg i Brann. Det er ikke så mye å gjøre med det

Jakob Orlov er tilbake i Bergen. Spørsmålet nå er om han blir værende.

I GANG: Jakob Orlov var på mandagens Brann-trening.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

SOTRA (BT): En langt fra fullstendig Brann-stall innledet fotballåret med årets første fellestrening mandag.

En av dem som var på plass på kunstgresset i fotballhallen ved Sotra Arena: Jakob Orlov.

Den svenske spissen var i høst på lån hos Stockholm-klubben Hammarby. Orlov har ønsket seg bort fra Brann permanent, mens klubben har jobbet aktivt for å selge ham.

— Det var kult å treffe guttene igjen og røre litt på seg, sier Orlov, som nekter for at det var spesielt å være tilbake i Brann-tøy.

Men så legger han til:

— Situasjonen er ikke optimal. Men jeg er her for å komme i gang og trene på samme premisser som de andre.

- Hva er ikke optimalt?

— Nei… Familien er igjen i Sverige. Men nå er det sånn det er. Jeg trener, og det er bra å trene, sier Orlov.

To år igjen

- Venter du på tilbud fra andre klubber?

— Nei, det er ikke noe jeg tenker på. Jeg fokuserer her og tilhører jo Brann og nå er jeg her. Det er ikke så mye å gjøre med det. Så får man se hva som skjer. Jeg har to år igjen av kontrakten og det er det jeg følger. Så mye mer kan ikke jeg gjøre, sier Orlov.

29-åringen kom til Brann før 2014-sesongen. Han fikk ikke tillit av Lars Arne Nilsen da Sotra-strilen overtok som hovedtrener på forsommeren i fjor. Benketilværelsen var ikke akseptabel og Orlov forsvant til Hammarby. Da hadde både han og Nilsen uttalt seg svært direkte. Orlov sa han helst ville bli solgt, Nilsen sa Orlov ikke passet til spillestilen han ville innføre.

Slik svarer treneren

Tonen var mildere på nyårets første trening. Nilsen mener nå det ikke er vanskelig å utnytte Orlovs styrker – hvis spilleren blir værende.

— Det han er god på er han veldig god på. Det er det jeg har prøvd å si hele tiden, selv om det ikke har kommet så godt frem. Jeg synes Orlov er en god spiss, men vi må sørge for at han får nok innlegg å jobbe med. Vi må spille på styrkene hans, sier Nilsen.

Mens treningen pågikk lot også sportssjef Rune Soltvedt seg intervjue om Orlov.

— Jeg synes det er veldig kjekt at han er tilbake. Det var en del av avtalen da han ble lånt ut, selv om det kunne endt med et salg, sier Branns sportssjef, Rune Soltvedt.

Lytter til tilbud

- Det er likevel ikke skrevet i stein at Orlov er Brann-spiller ved seriestart?

— Ting kan jo skje. Jeg har ikke fått snakket så nøye med Jakob om situasjonen, og vi skal ha et møte. Verdien av ham er stor, men kommer et godt tilbud må vi vurdere det, sier Soltvedt.

For øvrig er Amin Askar blant dem som ikke var til stede på treningen. Han er i Tyrkia, og snakker med det som trolig blir hans nye klubb: Sanliurfaspor. Midtstopper Bismar Acosta var heller ikke med, han har fått innvilget en dags ekstra julefri. Azar Karadas trente heller ikke med laget. Han er per i dag kontraktsløs, men det er ventet at han signerer en ny Brann-avtale denne uken.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk