Åtte faste spillere er borte: Bryne peker ut ny midtbanesjef

Ett år etter Brynes nedrykk fra 1. divisjon i fjor høst, er bare tre av de faste på laget fortsatt i klubben.

Trener Ole Hjelmhaug diskuterer mulige roller for Bjarne Langeland. Mye tyder på at bergenseren blir sentral i dobbelt forstand. Egil Ø. Nærland

Trenerne Ole Hjelmhaug og Even Sel har fornyet og forunget A-gruppen det siste året, og nå er bergenseren Bjarne Langeland utpekt som ny midtbanesjef.

– Bjarne spilte sentralt et par kamper mot slutten i høst, og viste ferdigheter i rollen som gjør at han kan bli viktig spiller for oss, en vi kan bygge laget rundt, en som tar tak og ansvar, sier hovedtrener Ole Hjelmhaug til Aftenbladet.

Langeland er tiltenkt rollen etter Patrick Byskata som ønsket seg bort allerede i fjor høst.

Nå er finnen ute sammen med Aram Khalili som ikke fikk tilbud om ny kontrakt, og kaptein Vegar Landro som har lagt opp etter 11 sesonger i klubben.

Les også

Viktige endringer i Bryne-troppen: Disse spillerne forsvinner trolig etter sesongen

Krister Wemberg (kontrakt ut 2020), Robert Undheim (kontrakt ut 2020) og Mads Bøgild (kontrakt ut 2018) er alene gjenværende fra laget som spilte 1. divisjon i 2016.

Hentet keeper fra EIK

Hjelmhaug og Sel har allerede styrket keeperplassen ved å hente den rutinerte litaueren Igor Spiridonov fra Egersund og EIK.

Spiridonov er 29 år gammel, har spilt tre sesonger og 64 obligatoriske kamper for EIK. Før det spilte han tre sesonger for Kirkenes IF.

Les også

Paul Addo blir i Bryne, håper skademarerittet er over

Bryne har fra før en skadeutsatte Kris Devaux og 20-åringen Marius Halvorsen på keeperplass. Latvieren Deniss Korneiciks fikk ikke fornyet sin kontrakt.

Jobber for å finne en ny spiss

– Vi jobber fortsatt med å hente inn en spiss og en offensiv midtbanespiller, opplyser Hjelmhaug - som beklager at Patrik Johannessen fra Færøyene ikke ble Bryne-spiller.

Spissen med landskamper for øystaten, godtok ikke klubbens forslag om kontrakt.

Les også

Disse tre Bryne-brødrene har fått til noe helt unikt denne sesongen

Nå er Frams Omar Fonstad el Ghaouti den mest aktuelle. Han har trent med jærlaget og er forelagt et kontraktsforslag. Vidars Martin Hummervoll er også et hett navn.

Bryne har i tillegg andre spillere fra årets konkurrenter i 2. divisjon høyt oppe på blokka.

Les også

Bryne-legende takket for seg da opprykket glapp: - Det er vemodig, spesielt og trist

To "nye" blant sine egne

– Vi er ikke avhengig av mange nye, først og fremst fordi vi har unge som blir bedre og bedre, og fordi vi har to rutinerte som var borte så godt som hele forrige sesong, sier Hjelmhaug.

Han tenker på Paul Addo, ghaneseren som brakk foten i fjerde kamp, samt Andreas Jacobsen, nykommer fra EIK i vår, som nesten ikke kom på banen.

– To veldig gode spillere som vil styrke oss betydelig når de er skadefrie.

Hovedtrener Hjelmhaug opplyser at klubben ikke har avklart forholdene til Geir Dahle Høyland, Frank Hole og Petter Midbøe Lunde.

Sistnevnte spilte bare siste halvdel av sesongen, men gjorde et så godt inntrykk at han kan bli værende.