Deila ledet Vålerenga til uhyre viktig seier i debuten

Tok et langt steg mot fornyet eliteseriekontrakt med å slå Tromsø enkelt.

Publisert:

Ronny Deila (t.h) hadde god grunn til å glise under sin første kamp som Vålerenga-sjef. Til venstre sitter Kjetil Rekdal. Foto: NTB Scanpix

Tromsø-Vålerenga 0-3

ALFHEIM: Grå skyer lå over Oslo og Valle søndag, men i Tromsø skinte solen og laget en vakker ramme for Ronny Deilas første kamp som sjef på Vålerenga-benken. Den tidligere Celtic-manageren har ledet VIF-treningene de siste ukene, og tok derfor over rollen som fremste leder fra Kjetil Rekdal også i kamp.

Temperaturen var rundt frysepunktet, men for de tilreisende «søringann» var det mye som varmet. Tre mål i løpet av de første 20 minuttene av annen omgang sørget for tre poeng, og dermed slipper de å gå inn i rivaloppgjøret med Lillestrøm neste helg med nedrykkskniven på strupen.

Neste sommer skal ny stadion innvies på Valle. Nå er det mye som tyder på at det blir med eliteseriespill.

Les også

Åpenhjertig Leciejewski: - Jeg klarte ikke snakke med noen. Heller ikke min kone

Et laaaaangt gjesp

Den første omgangen bar ikke mye preg av at det var to lag med beina godt plantet i bunnstriden som møttes mot slutten av sesongen. Det ga først og fremst utslag i reservasjon snarere enn desperasjon. Det meste som skjedde ute på kunstdekket bar preg av stor forsiktighet.

Omgangen ble best oppsummert av kvinnen som dukket opp på storskjermen to minutter før pause. Med rød TIL-lue godt trukket nedover ørene fylte hun lungene i et laaaaangt gjesp.

Den eneste målsjansen hadde Vålerenga etter 12 minutter, men uheldigvis for dem var det midtstopperduoen Kjetil Wæhler og Jonatan Tollås Nation som avsluttet. Sistnevnte skjøt rett på keeper fra kort hold.

Les også

9 Stabæk-millioner kan ha røket på fire minutter

Men så kom målene

Deila og Rekdal – som satt sammen med sin etterfølger på benken – må ha sagt noen kloke ord i pausen. Iallfall var det et annet driv over Vålerenga-laget som kom ut til annen akt.

Da fire minutter var spilt sendte Henrik Johansen ballen sikkert i mål fra 18 meter etter pasning fra Ghayas Zahid. Deila og Rekdal kastet seg i armene på hverandre på sidelinjen,

Ni minutter senere var ledelsen doblet. Avslutningen fra Mohammed Abdellaoue gikk via Tollås Nation og i mål. Tromsø maktet ikke å svare, og det gikk bare åtte minutter før Zahid satt inn det endelige nådestøtet. To ganger fikk midtbaneeleganten muligheten fra kort hold, og TIL-keeper Filip Loncaric klarte bare å avverge det første skuddet.

Burde vært fire

I det ballen lå i nettet reiste mange hundre av de med røde og hvite skjerf seg fra sine kalde stolseter og forlot stadion, noen buet mens andre lot mishagsytringene mot trener Bård Flovik få fritt utløp.

Slik Tromsø har spilt den siste tiden må de først og fremst håpe på at lagene rundt dem ikke klarer å plukke særlig med poeng, for akkurat nå er det ikke så mye som gir grunn til å håpe at «Gutan» skal skrape sammen mange selv i de to siste serierundene mot Sarpsborg 08 og Odd.

Simen Junklerød burde utvilsomt satt inn VIFs fjerde da han kom helt alene mot Loncaric, men kanskje fikk han rett og slett for god tid til å tenke seg om, og dermed trillet han nærmest ballen i fanget på målvakten.

Mot slutten var det Vajebah Sakor som fikk en gedigen mulighet til å lage Vålerengas fjerde, men han skjøt svakt via Daniel Fredheim Holm og utenfor mål.

Det betydde lite for Deila og Vålerenga, de fikk alt det de kom til Tromsø for å hente med seg hjem.

PS: En fortvilet Kjetil Wæhler holdt hendene foran ansiktet da han skjønte at han hadde pådratt seg gult kort i annen omgang. Han mister dermed kampen mot Lillestrøm neste helg.

Publisert: