Aalesund-treneren: - Riise vil gi oss tyngde

John Arne Riise i AaFK-forhandlinger – kan bli spilleklar til seriestarten.

Vil John Arne og Bjørn Helge Riise spille sammen i AaFK i år? Muligheten er til stede, men først må storebror John Arne si opp avtalen han har med bettingselskapet Betsson. Og det skal han være villig til.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Aalesund var egentlig sjanseløse mot Molde. Trond Fredriksen tror erfaringen til John Arne Riise kunne bidratt til å økt AaFKs sjanser i generalprøven.

I etterkant av lørdagens 0-2-tap mot Molde bekreftet klubbdirektør Henrik Hoff at Aalesund er i dialog med John Arne Riise om en AaFK-kontrakt.

– Slik jeg forstår det har han veldig lyst til å spille med broren sin. Vi er også interessert i å hente John Arne, men det er noen forutsetninger som ligger der, sier Hoff.

Betsson-utfordring

– Det handler om Betsson-avtalen?

– Ja, alternativet slik jeg ser det er at han per i dag må ut av Betsson-avtalen for å spille i Norge, sier Hoff.

Slik Sunnmørsposten forstår det skal Riise nå være villig til å avbryte denne avtalen. Han skal også være innforstått med at han må passe inn i AaFKs lønnssystem.

– Slik jeg har forstått det på folkene rundt John Arne ser det ut til at vi er enige, sier Henrik Hoff om lønnsbetingelsene.

Han anslår sjansene for at Riise blir AaFK-spiller til å være 50/50. Hoff regner med en avklaring tidlig denne uka. Det betyr at Riise vil kunne bli spilleklar til serieåpningen fredag.

– Jeg tviler på at han vil starte, men det er naturlig at han vil være med i troppen, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

— Har erfaring

Etter å ha sett laget sitt tape 0–2 mot Molde i generalprøven, legger ikke Fredriksen skjul på at han føler AaFK-stallen er litt tynn.

– Jeg er veldig komfortabel med spillerstallen jeg har, men samtidig er vel alle enige om at vi er litt «tynne». Da kan det være viktig å få inn en spiller som John Arne som er anvendelig, kan spille i flere posisjoner og har vært gjennom dette før. Det vil gjøre oss enda sterkere, sier Fredriksen.

I lørdagens oppgjør styrte Molde store deler av kampen. AaFK hadde tidvis grei kontroll bakover, men slet voldsomt offensivt. Det virket tidvis som Aalesund-spillerne ikke hadde tro på egne ferdigheter.

– En spiller som John Arne vil gi oss ekstra tyngde. Han er en spiller som har vært med på store ting tidligere og som har den roen som ofte kreves når du møter gode lag, sier Fredriksen.

Motivert

Han er trygg på at Riise har motivasjonen som skal til for å bidra til et sportslig AaFK-løft.

– John Arne er klar på at han er veldig interessert i dette. Og da kjenner jeg han så godt at jeg vet at når konkurranseinstinktet vekkes, så smeller det, sier Fredriksen.

Vil bruke Riise i flere posisjoner

Trond Fredriksen har ikke bestemt seg for hvor på banen John Arne Riise skal spille dersom han blir AaFK-spiller.

Tidlig i januar forsterket Aalesund seg med venstrebacken Mikkel Kirkeskov. Han spiller tradisjonelt sett i posisjonen John Arne Riise har bekledd ute i Europa, men dansken trenger ikke frykte for plassen sin på laget umiddelbart.

John Arne Riise er ikke nødvendigvis tiltenkt en plass som venstreback hos AaFK.

— John Arne kan spille på flere plasser. Det er en stor fordel med ham. Jeg er ganske fornøyd med spillerne vi har, men som jeg sa i går er vi vel flere som er enige i at stallen vår er litt tynn. Derfor kan det bli ypperlig å få inn en spillertype som John Arne, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen til smp.no.

- John Arne er ikke tiltenkt en spesiell posisjon?

— Nei, i utgangspunktet ikke. Han er en fleksibel spiller som vi vil kunne få bruk for i flere posisjoner. Samtidig: Om det viser seg at han og laget fungerer klart best i en posisjon, er det min plikt som trener å bruke han i den posisjonen fast, sier Trond Fredriksen.

Lørdag fortalte Aalesund-direktør Henrik Hoff at han anså sannsynligheten for en Riise-overgang til AaFK for å være rundt 50 prosent. Hoff regner med at saken vil få en avklaring allerede tidlig i neste uke. Det betyr at Riise kan bli spilleklar til fredagens serieåpning mot Stabæk.

- Kan Riise gå rett inn på laget til fredagen?

— I utgangspunktet ikke, men det er naturlig at han vil være med i troppen, sier Fredriksen.

NB: Franck Boli er fortsatt ikke spilleklar for AaFK, men ifølge Henrik Hoff regner klubben med at alt skal være i boks innen fredag. Franck Boli har selv skrevet under for Aalesund. Med andre ord er det bare papirarbeid mellom klubbene som gjenstår før alt er i boks.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk