«Derfor er det på tide at Brann endrer taktikk på bortebane»

BLOGG: Doddo mener Brann bør endre strategien på bortebane.

Doddo mener Brann tapte helt fortjent mot Molde. Nå er det tre tap og null scoringer på de tre siste bortekampene for Brann. Doddo mener strategien bør endres.
  • Også Kjent Som Doddo
  • Eduardo Andersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Går det an å ha to tanker i hodet samtidig, også når det gjelder Brann?

Går det an å være både glad og oppgitt på samme tid?

Det er i hvert fall sånn jeg har det om dagen, to motstridende følelser parallellkjører bortover Tippeliga-avenyen. Den ene jubler, den andre fortviler.

Brann-børsen:

Les også

«Han var usynlig som Skybert!»

Brann har overrasket oss alle positivt. De fleste fryktet at sesongen skulle bli en kamp med ryggen mot veggen, en kamp for å unngå nedrykk. Men i stedet for angst og bunnstrid har Brann klatret oppover på tabellen. De har samlet hele 20 poeng, og de har ennå ikke sluppet inn mål på hjemmebane. Brann har vært dyktige, de har vært kyniske og de har vært smarte.

På den andre siden: Brann bryr seg bare om resultat. Poengene kommer ikke etter offensiv festfotball, men som en følge av defensiv trygghet. Underholdningsverdien på Branns kamper er lav, til tider er den lik null.

Så lenge Brann sikrer seg poeng kan vi leve med at de spiller slik de gjør, med et system som av og til minner mer om 10-0-0 enn 4-3-3. Men når strategien ikke fungerer, når de ikke lykkes med å forsvare seg til poeng, som mot Molde, blir det vanskelig å holde på de varmeste følelsene for laget.

Les også

Se Moldes sluttspurt mot Brann

Da blir man ikke så veldig lei s e g når de taper. For nederlagene kommer ikke etter sjansebonanza, stolpeskudd eller tvilsomme dommeravgjørelser som skulle gått Branns vei. De kommer etter at motstanderen har hatt ballen nitti prosent av tiden. Når Brann taper, så taper de fortjent.

Lars Arne Nilsen sier at laget ikke er godt nok til å spille på andre måter. Hvis de skal overleve i eliteserien – som fortsatt er hovedmålet – så kan ikke Brann gjøre annet enn løpe som gale og forsvare seg med nebb og klør. Angrepsfotball, sjanser og mange mål kan vi se langt etter.

Herr Nilsen vet hva han driver med. Brann hadde ikke vært der de er i dag uten hans nøysomme og gode arbeid. På hjemmebane fungerer ideene hans nærmest perfekt. På bortebane slår imidlertid forsvarsmuren sprekker. På de tre siste bortekampene har det blitt null mål og null poeng, og er det ikke da på tide å endre strategien litt?

Bør ikke Brann tørre litt mer fremover?

Bruke flere offensivt anlagte spillere, og sende litt flere folk i angrep?

For så lenge Brann ikke klarer å holde buret rent, må de frem og score.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk