Her er Kristiansunds farligste menn

En tidligere tabbekeeper, en lokal helt på lån og en Bamba som er farlig som en mamba.

Disse tre spillerne er Kristiansunds farligste. Fra venstre: Daouda Bamba, Stian Gregersen og Conny Månsson.
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Søndag står det et ren opprykksfinale i Kristiansund. Vinneren av kampen vil ha et utmerket utgangspunkt for å rykke opp til eliteserien.

Og for å slå Kristiansund, er Brann avhengige av å overliste deres formsterke keeper Conny Månsson, komme seg forbi det 20 år gamle midtbaneankeret Stian Gregersen og å stanse den farlige angriperen Daouda Bamba.

  • Test vår opprykkskalkulator! Tipp resultatene i de gjenstående kampene og se hvordan det påvirker tabellen.

— Ekstrem

Conny Månsson er én av tre nøkkelspillere i Kristiansund-mannskapet. Den svenske keeperen har levert en kjempesesong, og har mye av æren for at laget kun har sluppet inn 22 mål.

— I år har han vært veldig stabil og har gjort lite feil. I fjor var det en del tabber, men det er luket bort nå. Han har hatt avgjørende redninger i mange av kampene, blant annet flere strafferedninger. Han er en viktig ledertype, sier Rune Edøy, sportsjournalist i lokalavisen Tidens Krav.

Branns juniortrener Carl-Erik torp spilte i tre år med Månsson i Kongsvinger. Han mener svensken er ekstrem på ett felt.

— Han er den keeperen jeg vet om som er best med beina. Han er viktig for dem når de innleder angrepene. Faktisk er han bedre med beina enn mange utespillere, han er ekstrem på det. Dessuten er han en leder. Jeg spilte på lag med ham i mange år. Da vi rykket opp med Kongsvinger, pådro han seg en skade. Jeg er imponert over at han klart å komme seg tilbake på dette nivået.

Nest-Sotra-trener Ruben Hetlevik har også merket seg Månssons presise utspill.

— De har en veldig god keeper. Han er dyktig på frispilling bakfra, og det gjør det vanskelig å stå høyt på dem, mener Hetlevik.

— Han gjør færre feil enn han var kjent for tidligere. Da er Månsson en potensiell matchvinner, sier Bergens Tidende-kommentator Tore Strand.

- En av de beste

Stian Gregersen er midtbaneankeret som urettmessig ble utvist da Kristiansund tapte mot Brann i Bergen. 20-åringen er opprinnelig fra Kristiansund, men er Moldes eiendom. Han er storvokst, robust og en god ballspiller.

— En av de beste midtbanespillerne i 1. divisjon, jeg har sett alle Kristiansunds kamper - det er ikke mange som går utenpå ham. Opprinnelig midtstopper, rask, sterk, lange klyv. Mange har sammenlignet ham med Rune Bratseth, melder Edøy.

Strand har også merket seg spilleren som er flasket opp i hans egen moderklubb Clausenengen.

— Han har fint overblikk og styrer mye av butikken. Han er kanskje lagets beste enkeltspiller, sier Strand.

Hetlevik mener derimot det er andre på Kristiansund-midtbanen som har enda bedre egenskaper.

— Både Andreas Rødsand og Daniel Berg er gode spillere. Men jo, Gregersen fungerer bra i det laget. Fordi han har en rolle som er veldig godt tilpasset hans egenskaper, sier Nest-treneren.

- Ekkel å få has på

Det er midtstopperen Dan Peter Ulvestad som er Kristiansunds toppscorer. Det sier vel en del om at laget mangler offensive menn med det lille ekstra.

Men det kan ha en naturlig forklaring. ivorianske Daouda Karamoko Bamba skadet seg i februar, og har kun spilt seks kamper for Kristiansund i år - alle i høst. Kun to av kampene har vært fra start, men Bamba har scoret fire mål...

— Han er rask, uforutsigbar og ekkel å få has på. Veldig afrikansk i spillestilen, det er vrient å vite hva du får. Men han har vært enormt viktig for KBK i de siste kampene, mener Rune Edøy.

— Han er den spilleren hos dem som har x-faktor. Han er ikke den som dribler fire mann og klinker ballen i vinkelen, men han er en snik. En uforutsigbar målsnik, mener Hetlevik, som fikk merke Bambas kompetanse da han avgjorde i siste minutt mot Nest på Ågotnes nå i høst.

— Flink i boksen, helt åpenbart. Han er uforutsigbar, altså, en skummel spiss, mener Tore Strand.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Kristiansund BK

Les mer om dette temaet

  1. Taus om hvem som skal erstatte midtbanesliteren

  2. Både Odd, Aalesund og Haugesund kan betale bedre enn Brann

  3. Eksperter om det nye lønnssystemet: - Brann vil gå glipp av profiler

BT anbefaler

– Han var en frisk og sprek ung mann

Bergen City Marathon 2022 vil trolig først og fremst bli husket for det tragiske dødsfallet som skjedde i forbindelse…

LES SAKEN