Utrolig dommertabbe gjør at Norge og England må starte omkamp med straffespark

– En spesiell situasjon å havne i, sier J19-landslagssjef Nils Lexerød.

Publisert Publisert
  • Fredrik Saltbones
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det høres nesten for utrolig ut til å være sant, men i kveld må Norges J19-landslag spille to EM-kvalifiseringskamper på en og samme dag.

UEFA tok nemlig Englands protest etter lørdagens Norge-seier til følge.

MÅ SPILLE PÅ NYTT: Vålerengas Johanne Fridlund i aksjon mot Tyskland for det norske J19-landslaget tidligere i vår. Foto: DIGITALSPORT

Norge vant kampen mot England 2-1, men på overtid oppsto det en meget spesiell situasjon i nordirske Belfast. England fikk tildelt straffespark og scoret, men dommeren annullerte målet fordi en engelsk spiller beveget seg inn i straffefeltet for tidlig.Det engelske fotballforbundet har i dag lagt ut video av den omdiskuterte hendelsen på sin Youtube-kanal.

Du kan se hendelsen fra lørdag i videoen øverst i saken! (videoen publisert med tillatelse fra det engelske fotballforbundet)

Ifølge regelverket skulle England fått mulighet til å ta straffe på nytt, og britene la derfor inn protest. Nå har UEFA besluttet at kampen skal spille på nytt – i form av at England får ta straffen på nytt og at de gjenstående overtidsminuttene skal spilles.

J19-sjefen: – En spesiell situasjon

Det betyr at Norge må spille to kamper på samme dag, i og med at J19-landslaget skal møte Nord-Irland tidligere fredag.

Utfallet kan få direkte konsekvenser for Norges muligheter til å kvalifisere seg til J19-EM. Ender kampen mot England uavgjort, må Norge score mange mål mot Nord-Irland for å sikre førsteplassen i gruppen — som gir direkte avansement til sluttspillet.

J19-SJEF: Nils Lexerød. Foto: Digitalsport

J19-landslagssjef Nils Lexerød har ikke vært tilgjengelig for kommentar, men han sier følgende til fotball.no:– Det er en spesiell situasjon å havne i, men vi er ved godt mot. Både spillerne og støtteapparatet har håndtert dette på en god måte. Vårt fokus er nå på å gjøre en god kamp mot Nord-Irland, så er jeg sikker på at vi også skal håndtere England-kampen på en profesjonell måte. Vi har fortsatt gode muligheter til å gå videre, og vi bruker ikke energi ulike scenarioer utover det vi selv kan påvirke, sier Nils Lexerød til fotball.no.

Kun gruppevinnere – i tillegg til den beste gruppetoeren – går til EM-sluttspillet.

Guldbrandsen reagerer: — Sykt!

REAGERER: Landslagsspiller Solveig Gulbrandsen. Foto: DIGITALSPORT

Flere har reagert både på dommeravgjørelsen og UEFAs beslutning omat slutten av kampen skal spilles på nytt fredag. En av dem er A-landslagsspiller Solveig Gulbrandsen.– Har dette skjedd før?! Ny straffe og forsette kampen? Sykt!! UEFA kan få mye å gjøre fremover, skriver hun på Twitter.

Overfor NRK utdyper hun:

– Dette er veldig, veldig spesielt. Jeg har aldri før hørt at noen får ta et straffespark på nytt flere dager etter at kampen er ferdig, sier Gulbrandsen.

– Jeg synes dette er å pirke ved fotballens natur på den måten at det er dommere og ikke datamaskiner som dømmer fotball. Dommere er mennesker og gjør feil. Når ingen UEFA-delegat eller andre fanget opp feilen der og da, kan den ikke gjøres om.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Disse tar opp kampen mot Fløya

  2. Her trener Marie (17) med A-landslaget

  3. Her hamrer Marie (18) ballen i krysset fra 30 meter

BT anbefaler

Kjartan løy om at han måtte jobbe overtid. Hjemme ventet Sally skuffet. Så skjønte hun det.

Sally ante ingenting om tretopphytten Kjartan ulovlig og i hemmelighet hadde bygd til frieriet.