Riise klar til å gi jernet

<p>— Ingen problemer nå, sier Roma-stjernen.</p>

OSLO 20101005.Brødrene Riise, fra venstre John Arne og Bjørn Helge, deltok da fotballandslaget trente tirsdag ettermiddag på Bislett Stadion. Keepertrener Frode Grodås var også tilstede.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

John Arne Riise er tilbake etter hodesmellen han fikk i forkant av Portugal-kampen, og var i storform under dagens pressetreff på Hotell Bristol i Oslo.

— Jeg kunne ikke bli verre enn jeg allerede var, sier Riise på spørsmål om hvordan han føler seg nå.

Få timer tidligere storkoste venstrebacken seg på den relativt slappe landslagstreningen på Bislett. Alle de som var til stede kunne tydelig se at det å representere Norge betyr enormt mye for 30-åringen.

— John Arne var glad vi skulle spille privatlandskamp mot Kroatia i tillegg. ”Ja vi møter Kroatia”, nærmest skrek han til meg, sier Egil ”Drillo” Olsen.

De norske spillerne om Kypros (video):

Spillerne om kypros

Ikke overrasket

Landslagssjefen er ikke overrasket at Riise kom tilbake så fort. Landslagslege Thor Einar Andersen spådde at bortekampen mot Napoli 3. oktober var det tidligste Riise kunne være tilbake. 24. september ble Riise friskmeldt, og sunnmøringen spilte hele kampen da Inter ble slått 1-0 en dag senere.

— Når det gjelder John Arne, så er det ikke så mye som overrasker meg, sier Drillo.

Drillo: - Kypros er meget gjennombruddshissige (video):

Drillo: — Kypros er meget gjennombruddshissige

Riise brukte store deler av dagens pressetreff til å svare på hodesmellen, hvordan den har påvirket han, og om han er helt klar til EM-kvalifiseringskampen mot Kypros fredag.

— Jeg skjønte ikke at det var så alvorlig som det var, for jeg følte meg fin igjen ganske raskt. Jeg var ute i fire uker, og bare det er lenge. Jeg har skjønt at det kan gå skikkelig galt dersom det skjer igjen. Når det skjedde, så var jeg heldig at det skjedde i kjeven, og ikke i hodet, sier Riise.

LES OGSÅ:

Har jobbet hardt

— Det ble som å få en knock-out i boksing, og det er lettere å komme tilbake da enn om jeg hadde fått ballen i tinningen, legger han til.

30-åringen har brukte hjelm i sin første kamp for Roma etter skaden. Den droppet han til kampen mot Napoli, og trosset dermed legenes anbefaling. Han trente også hele forrige uke uten.

- Skjer det igjen så skjer det igjen. Da vil uansett ikke hjelmen hjelpe meg, sier Riise.

- Du er helt klar igjen?

— Ja. Jeg har jobbet hardt både fysisk og mentalt, og har ingen problemer nå, sier Riise.

Publisert