Elverum tok sitt første NM-gull på ni år

Knuste Halden i finalen lørdag kveld.

KAMPENS STORE SPILLER: Elverums Morten Nergaard i aksjon under NM finalen lørdag. Borgen, Ørn E. / NTB scanpix

bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no

ELVERUM - HALDEN 30–22

Morten Nergaard var NM-finalens store spiller i Elverums 30-22-seier over Halden. Superkeeperen hjalp hedmarkingene til deres første cupgull på ni år.

Lørdag kveld frustrerte Neergaard finaledebutantene fra Halden nærmest til vanvidd. 31-åringen var på fra start og hadde en redningsprosent på over 50 halvveis ut i første omgang.

Til pause ledet Elverum 14-10. Det var mye takket være Nergaards fantastiske keeperspill at favoritten kunne ta med seg en slik luke i garderoben.

– Det er gøy, og du spiller på deg selvtillit for hver redning. Nå skal vi ta oss en skikkelig fest. Endelig kan vi feire et gull og ikke andreplassen, som vi er vant med, sa Nergaard til TV 2 etter finaletriumfen.

Forrige måned ble det kjent at målvaktveteranen legger opp etter inneværende sesong. Han vil prioritere mer tid med familien.

VINNER: Magnus Fredriksen og resten av Elverum kan feire NM-gull i Oslo Spektrum. Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Les også

Vipers slo Storhamar i NM-finalen i håndball

Kjærkomment

Elverum kom til Oslo Spektrum med en skral finalestatistikk. På sju forsøk hadde klubben kun vunnet én gang (mot Drammen i 2009/10-sesongen). Senest forrige sesong skuffet hedmarkslaget med et surt 26-28-tap mot Haslum.

Men lørdag kunne endelig suksesstrener Michael Apelgren og hans lag juble for NM-suksess.

Etter sidebytte økte Elverum forspranget. Drøyt ti minutter ut i annenomgangen var laget oppe i 20-14.

Tidligere i høst tapte Elverum 28-30 da lagene møttes i serien. Lørdag kom revansjen.

Sløste for mye

Halden tok sin aller første NM-medalje, men østfoldingene var skuffet etter finaletapet.

– Det ble tøft. Vi visste vi måtte ha en optimal dag skulle vi slå Elverum, men vi brenner for mange sjanser. Jeg vet ikke hvor mange det ble til slutt, men det var mange, sa Halden-trener Jan Thomas Lauritzen til TV 2.

Elverum har vunnet eliteserien de to siste sesongene. I øyeblikket ligger klubben på tredjeplass to poeng bak ØIF Arendal, men hedmarkingene har én kamp mindre spilt. Det samme har tabelltoer Kolstad, som er ett poeng bak toppen.

(©NTB)