Fredrik Haugen er «forbannet» fordi han går glipp av seriefinalen

Fredrik Haugen må stå over det som hadde vært hans livs største kamp, den potensielle gullfinalen mot Rosenborg.

Publisert Publisert

MISTER ROSENBORG-KAMPEN: – Det sier seg selv at dette er den viktigste kampen jeg har gått glipp av, sier Fredrik Haugen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån

 • Øystein Vik
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Brann-spillerne gikk rundt med lune smil og latteren satt løst på Gardermoen mandag formiddag. Noen tok seg en kaffe, andre bevilget seg noe godt i kiosken, og Daouda Bamba møtte gamle lagkamerater fra Kristiansund som var på flyplassen samtidig som Brann.

Ikke rart humøret var godt. For søndag kveld ble det 2–1-seier borte over Stabæk, og Rosenborg klarte bare 0–0 mot Lillestrøm. Dermed er Brann bare to poeng bak trønderne, før de møtes på Stadion søndag.

 • Håper lever: Tror du på Brann-gull? Sjekk tabellkalkulatoren!

Men så var det malurten i begeret, da. For i det 13. minutt skjedde det som Haugen absolutt ikke ville skulle skje. Han taklet Emil Bohinen, og ble straffet med gult kort. Haugens fjerde denne sesongen, og dermed må han stå over «seriefinalen» mot Rosenborg.

– Jeg skal være ærlig og si at jeg tenkte på Rosenborg-kampen med en gang jeg fikk kortet. Da gjaldt det å omstille seg kjapt, sier Haugen.

Branns midtbanestjerne tar en slurk av flaskevannet han har kjøpt seg. Lesker strupen og ser ut i avgangshallen. Det gule kortet er ikke like lett å svelge.

– Jeg skal ikke si for mye, men jeg kjenner meg ganske forbannet, sier Haugen, før han innleder et resonnement om dommer Trond Ivar Døvle.

– Dommeren gjorde veldig mye rart. Det var den første duellen min, ikke noen knotter involvert, ikke noe stygt. I stedet for å gi meg en muntlig advarsel dro han opp det gule kortet med en gang, sier Haugen.

Før han legger til at ikke bare dommeren gjorde feil.

– Både vi og Stabæk gjorde mange, vi også.

Dommer Døvle er forelagt at Haugen er kritisk. Han skriver følgende i en SMS til BT.

«Jeg har stor forståelse for at Haugen vil spille kampen til helgen. Forseelsen hans i går var et helt klart gult kort i forhold til regler og retningslinjer, og da er det min jobb å tildele det.»

MANGE DUELLER: – I første omgang mot Stabæk så det ut som om vi ikke turte å spille fotball. Men i annen omgang fikk vi ballen ned og turte å spille, og da viste vi at vi var klart best, sier Branns Fredrik Haugen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån

– Orry er et meget bra tips

Nå må trener Lars Arne Nilsen komponere et lag mot Rosenborg – uten en av sine absolutt viktigste spillere.

– Haugen har vært god, men det skal ikke være et problem. Vi må bare spille litt annerledes, begynner Lars Arne Nilsen.

– Kommer Peter Orry Larsen inn?

– Orry er et meget bra tips, sier «LAN».

– Er det en svekkelse?

– Orry scoret mot RBK sist, og var meget god mot dem der oppe. Jeg føler meg veldig komfortabel med å bruke ham. Det er ett alternativ mindre, det er det eneste, sier Nilsen.

Brann-treneren sier skader og karantener er noe man må regne med.

– Vi mister dødballfoten, kreativiteten og frekvensen til Freddy. Men så får vi løpskraften, duellstyrken og evnene inne i boksen som Orry har. De er forskjellige spillere, men det kan gå like bra.

MED FANSEN: På Stadion mot Rosenborg kommende helg kommer Fredrik Haugen til å heie, sier han. Slik som Brann-fansen gjorde mot Stabæk søndag. – Jeg tror ikke det er mange i byen som har mer lyst til å vinne serien enn meg, sier Haugen. Foto: Tor Høvik

Skal heie fra tribunen

Peter Orry Larsen sier han er hundre prosent klar for å spille mot Rosenborg.

– Jeg har følt meg i god form lenge. Sist jeg spilte mot Rosenborg gikk det veldig bra. Jeg satser på at det kan gjentas, sier Larsen.

Haugen, derimot, må altså sitte på tribunen.

– Det var ikke dette jeg hadde sett for meg. Det er utrolig bittert å måtte stå over, jeg tror jeg kunne gjort det bra mot Rosenborg, sier Haugen.

Han legger til at han er glad Brann har gode spillere som kan erstatte ham.

– Jeg skal sitte og heie gjennom hele kampen mot Rosenborg og håper guttene gjør jobben. Heldigvis er det ikke den siste kampen i sesongen, hadde det vært det, ville jeg slitt mer. Men nå kommer det forhåpentlig tre finaler etter Rosenborg-kampen, sier Haugen.

Publisert

Les mer om dette temaet

 1. Brann-treneren spådde at Bamba skulle avgjøre

 2. 28 magiske Brann-trekk tente gullhåpet for fullt

 3. Vadim Demidov: – Hadde ikke jeg kjeftet, ville Brann aldri rykket opp

 4. Disse to har supertallene nesten ingen i Brann matcher

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering
 1. SK Brann
 2. Eliteserien
 3. Lars Arne Nilsen
 4. Fredrik Haugen
 5. Peter Orry Larsen