Søvnløs Hareide etter bragden: - Nå håper jeg på Dinamo Zagreb

Åge Hareide var full av adrenalin og fikk ikke blund på øynene etter Champions League-triumfen.

DIRIGERER: Malmö-trener Åge Hareide dirigerer sine gutter under kampen mot Salzburg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

– Det ble veldig lite søvn i natt, for å si det slik. Etter en slik kamp er man full av adrenalin i kroppen. Men nå er det på jobb igjen og forberede guttene til helgens seriekamp, sier Hareide til Bergens Tidende.

Han er tydelig sliten, men glad etter onsdagens heroiske snuoperasjon mot Salzburg. Malmö hadde oddsene mot seg, men er videre til siste runde av Champions League-kvalifiseringen etter å ha slått Salzburg 3-0 i onsdagens returkamp i 3. runde.

Østerrikerne ledet 2-0 fra første oppgjør.

Les også

Hareide & Co slo brutalt tilbake med utrolig omgang: - Helt magisk!

Håper å unngå Deila

Fredag trekkes playoff-kampene som vil avgjøre hvilke lag som kan se fram til gruppespill i Champions League og mange titalls millioner i påfyll til klubbkassen. Følgende lag kan komme opp av hatten som Malmös motstander: Basel (Sveits), Celtic (Skottland), APOEL (Kypros), BATE Borisov (Hviterussland) og Dinamo Zagreb (Kroatia).

Og det er ikke en «norsk» duell mot Ronny Deila og Celtic han håper på.

– Jeg håper på Dinamo Zagreb. Molde var best i begge kvalikkampene mot dem, og det er en motstander som jeg tror vil passe oss godt, sier Hareide til Bergens Tidende.

Les også

Celtic videre: - Jeg er utrolig stolt av laget

Tippet rett

Sønnen Bendik Hareide skrev dette på Twitter etter kampen:

«Dette er helt sinnsykt! Fattern sa en ting til meg før kampen, «vi skal øse på! Koste hva det vil! Vi vinner 3-0!» Haha! Du er rå!».

– Hehe, det stemmer at jeg sa det. Det var jo det som var budskapet før kampen, å øse på og få et tidlig mål for på den måten å skape tro, sier Hareide.

— Den i fjor viktigere

I august i fjor var også Salzburg motstander da Malmö tok seg til gruppespillet i Champions League. Og også den gang vant svenskene 3-0 i returkampen (sammenlagt 4-2).

— Seieren i fjor var enda viktigere siden den førte oss rett inn i gruppespillet. Men det er en bra karamell å suge på dette også. Jeg tar gjerne en våkenatt for dette, smiler Hareide foran fredagens trekning.

Her jubler Markus Rosenberg for scoring i kampens 14. spilleminutt mot Red Bull Salzburg.

Malmö ble seriemester forrige sesong, men har slitt mer i år. Laget ligger på 6. plass i Allsvenskan, syv poeng bak lederlaget.— Vi har vært ujevne i serien. Folk i byen er utålmodige, men det tar tid å spille inn et nytt lag. En 3-0-seier mot Salzburg virker samlende på alle i klubben og byen. Nå vil laget få god støtte, og da vil spillerne blomstre, sier Åge Hareide.

Hylles i svensk presse

Malmö-avisen Sydsvenskan er høyt oppe etter triumfen.

«En magisk kveld», «Klirr i kassen», «Det ubeskrivelige fotballdramaet» og «Berget viste veien mot europatoppen» er noen av titlene på nettsiden deres.

— Jeg mangler ord, skriver Malmö-ekspert Max Wiman.

— Hva Åge Hareidehar stappet i Jo Inge Berget, våger jeg ikke en gang å fundere over. Fra å ha vært en angriper ute av form, var han forvandlet til en arbeidshest som ikke ga bort en meter gress, ikke en eneste ball, skriver Wiman.

Publisert: