Tutta spilte seg opp - imponerte med tredjeplass i Kina

Turneringen betegnes som et uoffisielt golf-VM.

Publisert Publisert

Suzann Pettersen beholdt tredjeplassen i europaturneringen i Kina. Foto: NTB scanpix

Suzann Pettersen kjempet om seieren, men måtte nøye seg med tredjeplassen på europatouren i golf i Kina søndag. Hun endte tre slag bak vinneren.

33-åringen avsluttet turneringen med en 70-runde. Det var ikke nok til å ta årets første seier, men Tutta kunne være fornøyd med at hun stadig nærmer seg.

– Spillet er sakte, men sikkert i ferd med å sette seg. Noen få dumme feil blir for kostbare i konkurranse mot disse jentene. Alt i alt har det vært en god uke, og det var stort å være tilbake her på Mission Hills (banen i Haikou) , sa Pettersen.

Skulle Tutta ha rappet triumfen fra sørkoreanske Ryu So-yeon, måtte hun ha spilt litt mindre på par. Hun noterte fire birdier og kun én bogey. Totalt endte hun på 282 slag mot Ryus 279. Tutta delte tredjeplassen med hjemmehåpet Lin Xiyu.

Ryu gikk forbi landskvinnen Park In-bee og sikret turneringsseieren med en 69-runde. Hun vant med ett slag.

Les også

Tutta kjemper om seieren i Kina

Marianne Skarpnord fortsatte klatringen på resultatlista søndag. Sarpingen greide cuten så vidt før helgen, men runder på 72 og 70 slag sendte henne opp fra 47.— til 11.-plass. Hun var 13 slag bak vinneren. Skarpnord spilte seks birdier og tre bogeyer på sisterunden.

For Caroline Martens ble det en 17.-plass. Hun avsluttet med en 74-runde.

Europatourturneringen i Kina betegnes som et uoffisielt golf-VM. Tutta stakk av med seieren i 2013 og ble nummer to i fjor.

I lagkonkurransen sikret Norge annenplassen med 574 slag mot Sør-Koreas 559. Kina ble nummer tre. Pettersen og Skarpnord utgjorde det norske laget. (©NTB)

Publisert