Overtidsscoring senket Nest-Sotra

Ny nedtur for strilene.

Sandnes Ulfs Trond Erik Bertelsen jubler for en av lagkameratenes scoring mot Nest-Sotra.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ÅGOTNES (bt.no): Det begynner virkelig å se mørkt ut for Nest-Sotra nå. For mens Åsane tok et langt steg mot fornyet kontrakt med en storseier på Myrdal gress, rotet strilene bort viktige poeng hjemme mot Sandnes Ulf.

Simen Næss hentet inn gjestenes ledelse to ganger, men det skulle vise seg ikke å være nok. For på overtid scoret innbytter Ole Kristian Langås Sandes Ulfs tredje scoring, og påførte Nest sitt tredje strake tap.

— Det føles som et ran. Vi gjorde tre feil i denne kampen og ble straffet på hardest mulig måte, sukker keeper Øystein Øvretveit.

Seier til både Åsane og Fredrikstad gjorde samtidig at det nå er syv poeng opp til trygg grunn for Nest-Sotra, som vil få en tøff jobb med å berge plassen i 1. divisjon.

Fortsatt tro

— Vi er kapable til å slå alle lag i denne divisjonen her, så det fortsatt mulig. Jo verre det ser ut, jo gøyere blir det å klare det. Alle her har troen på at vi skal holde oss, sier Øvretveit, som anslår at de må vinne fem av de seks siste kampene.

— Fortsetter vi å spille som vi gjorde i denne kampen, så er det fullt mulig, fortsetter han.

Les også

Åsane tok et langt steg mot fornyet kontrakt

For Nest-Sotra var det laget som skapte desidert mest på Ågotnes, men de sviktet i de avgjørende fasene.

— De skapte ingenting i hele kampen, men de fikk tre scoringer av våre tre feil. Samtidig var det de eneste feilene vi gjorde i kampen, så jeg kan ikke være for hard mot guttene heller. Vi feide Sandnes Ulf av banen, men vi var ikke best i begge boksene, sier Hetlevik og legger til:

— Jeg gidder ikke å skylde på tilfeldigheter lenger. Hva som er grunnen til at vi ikke vant, gidder jeg ikke å pirke i nå. Jeg er j***** skuffet.

Store Nest-sjanser

I en sjansefattig førsteomgang, var det strilene fra Sotra som var nærmest. Like før pause var svenske Alagie Sosseh kun en skostørrelse unna å sende Nest i ledelsen, da han kom skliende inn i feltet for å nå et godt innlegg.

Nest fortsatte trykket i den andre omgangen, og var kanskje vel så nære da Petrit Zhubi headet en corner i fanget på Sandnes Ulfs keeper etter bare få minutter.

Les også

Grønner returnerte fra landslagsoppdrag med nyvunnet selvtillit

Slike sjanser må settes dersom Nest-Sotra skal ha et håp om å berge plassen, for i stedet for å ta en trygg ledelse skulle hjemmelaget havne under. Etter 57 minutter dro Petter Martinsen Sandnes Ulfs angriper Kent Håvard Eriksen i bakken i sekstenmeteren, og dommer dømte straffespark. Det satte toppscorer Pontus Engblom sikkert i mål.

Etter en god start lå Nest plutselig under.

Ny straffe

Men Nest skulle slå tilbake. Etter flere store sjanser, deriblant et skudd i tverrliggeren fra Martinsen, skulle de etter 69 minutter endelig få hull på byllen. Joakim Hammersland slo et perfekt innlegg på pannen til Simen Næss, som på lekkert vis styrte ballen opp i lengste hjørne.

Idet det så ut til å snu for strilene, skulle de igjen rote det til. Denne gangen var det keeper Øystein Øvretveit som felte en Ulf-spiller, og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å gi gjestene nok et straffespark. Igjen var Engblom sikker fra krittmerket, og sendte Sandnes Ulf tilbake i ledelsen.

Les også

Barmen «stjal» straffen fra Huseklepp

Den ledelsen klarte de ikke å holde på lenge, for Nest-Sotra nektet å gi opp. To minutter før full tid dukket nemlig Simen Næss opp foran mål igjen. Lysluggen fikk stå umarkert på bakerste stolpe og headet inn Nests utlikning for andre gang i kampen.

Mot slutten satset Nest-Sotra alt for å få med seg alle tre poengene, men i stedet skulle de ende opp med null. På overtid fikk Ulf en siste sjanse, og den tok innbytter Ole Kristian Langås vare på.

Nest tapte dermed 2-3 på Ågotnes etter en ellevill avslutning.

Publisert: