- Riise var veldig motivertfor resten av kvaliken

Landslagstreneren snakket med venstrebacken for to-tre uker siden.

SLUTT: Ola By Rise (midten) og John Arne Riise (t.h.) skiller lag på landslaget.
  • Jon Dagsland Holgersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

ULLEVAAL (Aftenposten.no): Mandag kom nyheten om at John Arne Riise gir seg på det norske landslaget midt i den viktige VM-kvalifiseringen.

Mannen med 110 landskamper oppgir satsing på klubblaget Fulham og muligheten til å slippe yngre krefter til på landslaget som årsaker til valget.

Assistenttrener Ola By Rise snakket med Riise for to-tre uker siden. Han fikk da ingen forvarsel om at Riise ville gi seg før kvaliken var over.

— Han sa at han var veldig motivert, men det har jo skjedd ting etterpå, sier By Rise til Aftenposten.no.

Han viser da til TV 2-intervjuet der Riise sa at han ble forbannet da han ble forbigått av Tarik Elyounoussi som visekaptein for Norge.

  • Jeg var veldig forbannet. Og det ga jeg uttrykk for også – både til Nils Johan (Semb, journ.anm.) og fotballpresidenten (Yngve Hallén, journ.anm.), sa Riise.

Få backer

Riise fikk kritikk fra flere hold for uttalelsen, og Yngve Hallén ga klar beskjed om at han ikke hadde blitt irettesatt av sunnmøringen.

På dagens pressekonferanse var Drillo, Semb og By Rise alle tydelige på at Riises beslutning virker nøye gjennomtenkt og ikke fremstår som en impulshandling. Samtidig skal Norge spille avgjørende kvalikkamp borte mot Albania 7.juni.

- Hva tenker du at avgjørelsen blir tatt midt i en svært viktig periode for landslaget?

  • Det virker som Riise har gjort en totalvurdering av sin egen situasjon og at avgjørelsen er personlig motivert. For landslagets del ville det vært mer naturlig å vente, men jeg respekterer valget, sier By Rise, som gjerne ville unngått en utskiftning på backplass før Albania-kampen.

Norge avslutter VM-kvalifiseringen hjemme mot Island 15.oktober.

Publisert