Det ble kalt en aprilsnarr, men nå gir Branns tre keepere grunn til optimisme

Doddo er strålende fornøyd med å ha tre rutinerte keepere i troppen.

  • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Fotballhukommelsen er liten. Mens andre type hukommelser kan huske tyske preposisjoner og matematiske formler livet ut, sitter fotballkunnskapen løst. Det som det ropes og hoies om den ene uken, kan være glemt den neste. Da ropes og hoies det gjerne om det motsatte. Da Brann for eksempel signerte Kenneth Udjus på overgangsvinduets siste dag, fikk fungerende sportssjef gjennomgå av mange av Branns engasjerte tilhengere. Hva var det for noe, en aprilsnarr? Hadde ikke Brann nettopp kjøpt en ny konkurrent til Piotr Leciejewski? Hva skulle vi med tre rutinerte keepere?

Les også

«Orlov bommet på sjanser Bestemor Duck hadde scoret på»

Sportssjefens fotballhukommelse var heldigvis sterkere enn andres, noe den også bør være. Han husket hvilke keeperproblemer Brann hadde i 2014. Det var ikke det at det ble begått så mange tabber, men ingen av fjorårets tre keepere fremsto på noe tidspunkt som matchvinnere.

Doddo blogger om Brann.

I år er det annen dans, en annen akrobatikk vi ser i buret. Howarth har vært god, mens Udjus har vært eksepsjonelt god. Fotballnomaden fra Kristiansand har vært en matchvinner for Brann. Takk til Soltvedt for det, og selvfølgelig takk til Kenneth Udjus.Keepersituasjonen er en av de faktorene som gjør meg optimistisk på fortsettelsen. I fjor er jeg ganske sikker på at lignende kamper som de vi har sett Brann spille mot Bryne og Sandnes Ulf ville endt med null poeng. I år sitter vi igjen med fire viktige poeng.

Les også

Udjus håper han slipper å bli helt igjen

Det som også gir håp er at dette laget omsider begynner å ta form. Det ble bare ett poeng mot Sandnes Ulf, men spillemessig var det et langt steg i riktig retning. Det som varmet aller mest var Kasper Skaanes spill. Den gutten løper lenger enn noen annen, skaper sjanser og åpner opp rom for de andre. Det er akkurat det dette laget trenger, mer løpsstyrke, mer bevegelighet og mer fart.

Ett poeng er to for lite, men slik kampen utviklet seg med utvisning og straffe, bør vi være fornøyde. Sandnes Ulf er dessuten et lag som er spesielt sterkt defensivt. Det er ikke tilfeldig at de ennå ikke har tapt i årets sesong. Det er også naivt å tro at Brann, selv om vi befinner oss i 1. divisjon, skal gå gjennom hele sesongen uten å avgi poeng på hjemmebane. Det vil skje fra tid til annen, men så lenge det ikke blir noen trend, er vi på rett vei.

Les også

Skaanes følte seg tung etter vekttrening

Det er det Brann presterer på bortebane som må løftes. Det er det som bekymrer.

Bekymret er jeg også for karantene til Acosta og Demidov, og skaden til Jacob Orlov. Det er tre viktige spillere som vi hadde trengt mot Hønefoss på tirsdag.

Publisert
  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. «Sesongbeste av Brann»

  2. Huseklepp advarer dem som tror opprykk er enkelt

  3. Spektakulær Udjus reddet Brann - igjen

BT anbefaler

Flyteknikere i sympatistreik med SAS-pilotene

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN