Nesten fiasko for Bolt

Usain Bolt holdt på å snuble seg bort fra finalen på 100 meter, men reddet seg inn igjen rett før målstreken.

Usain Bolt løp ikke bra på 100 meter i semifinalen søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • Arne Hole
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

BEIJING (Aftenposten.no): Det gikk et gisp gjennom Fugleredet etter fem-seks meter av den første semifinalen på 100 meter. Tittelforsvarer Usain Bolt holdt på å snuble!

Jamaicaneren var helt ute av balanse og havnet nest sist i feltet. Han kom imidlertid i gang med sine kjente kliv og tok igjen de andre rett førmålstreken.

Det ble 9,96 både på Bolt og det canadiske stjerneskuddet André De Grasse – i 0,4 sekundmeter motvind. Begge disse gikk direkte videre til finalen.

Maktdemonstrasjon av Gatlin

Justin Gatlin kom i heatet etter og styrket sin posisjon som favoritt i finalen. 9,77 i en semifinale var en maktdemonstrasjon av de sjeldne – i 0,4 sekundmeter medvind. Det er den raskeste tiden noen gang i en semifinale – akkurat som amerikanerens 9,83 i forsøket lørdag er den beste tiden i et forsøk noen gang.

Gatlin fikk med seg landsmannen Mike Rodgers direkte til finalen. Rodgers, som også har en dopingdom bak seg, noterte 9,86. ## Fire dopingtatte i finalen

Det tredje og siste heatet ble vunnet av Tyson Gay på 9,96 i 0,4 sekundmeter motvind. Han var 1/100 foran veteranen Asafa Powell. Begge disse har det til felles at de er tatt i doping.

Det samme er altså Justin Gatlin og Mike Rodgers, hvilket betyr at fire mann i finalefeltet vil være folk som har jukset!

Gatlin lignet en vinner. Bolt lignet ingen ting og ristet på hodet av seg selv. Skulle han skremme Gatlin før finalen, var en snublefot neppe den riktige taktikken.

De tre siste plassene gikk til USAs nye komét, Trayvon Brommel, Jimmi Vicaut fra Frankrike og Bingtian Su fra Kina. De hadde alle 9,99. At Su kom til finalen vakte naturlig nok enorm applaus i Fugleredet, som bare er halvfullt på det som er regnet som den største VM-dagen.

Ettersom de tre siste hadde lik tid, blir det ni mann i finalen for første gang i VM-historien.

  • Finalen løpes klokken 15.15 norsk tid søndag.
Publisert
  1. Friidrett
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Bolt mot Gatlin er den godes kamp mot den onde

  2. Mo Farah på vei mot ny dobbel

  3. Gatlin med skremmeskudd - raskere enn Bolt i forsøket

BT anbefaler

– Barn får livene sine ødelagt på Fridalen skole

Foreldre er sterkt kritiske til kommunens håndtering av elevutfordringer på Fridalen skole.

LES SAKEN