Her setter Kreshnik (14) ny rekord: - Vi hentet ham på lekeland

2000-modellen kom inn for Hønefoss, og ble med det tidenes yngste spiller i norsk toppfotball.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Nest-Sotra-Hønefoss 1-3

Forrige sesong debuterte Martin Ødegaard for Strømsgodset i en alder av 15 år. Men i mandagens 1.-divisjonsoppgjør mellom Hønefoss og Nest-Sotra ble Real Madrid-spillerens bragd overgått.

Kreshnik Krasniqi (14) kom inn for Hønefoss med fire minutter igjen å spille, og ble dermed den yngste spilleren i norsk toppfotball noensinne. Han er den første spilleren i norsk toppfotball som er født på denne siden av årtusenskiftet.– Det var veldig moro å komme innpå og være involvert. Dette gir mer selvtillit. Jeg hadde bestemt meg for å gjøre ting best mulig og enkelt, vise meg fram på best mulig måte, sier Krasniqi til NTB.

Før mandag var det Juventus-spilleren Vajebah Sakor som var tidenes yngste. Han spilte for Asker i 2011 — da han nylig hadde fylt 15 år.

Krasniqi, som er født i 2000, startet sin fotballkarriere i Heradsbygda utenfor Hønefoss. Han er utviklet i Hønefoss Akademiet og betegnes som en god teknisk ballspiller. Han er blant annet deltatt på fotballforbundets talentleir i Porsgrunn.

– Jeg forventet ikke å få debuten i dag (mandag), men fikk beskjed på lørdag om at jeg skulle være med A-laget til Bergen. Egentlig skulle jeg spilt NM-kamp for G16-laget vårt, sier stortalentet.

- Hentet ham på lekeland

Hønefoss-trener Rune Skarsfjord spøkte om Krasnigis alder etter kampen.

– Vi hentet ham på Leos lekeland før kampen, humret Skarsfjord.

Mye tyder på at Hønefoss-trener Rune Skarsfjord har et kjempetalent i stallen.

– Vi har en av de minste troppene i 1. divisjon og hadde mange spillere. Vi hadde med oss hele B-listen til Bergen. Jeg var ikke betenkt, for han er et stort talent. Jeg måtte bytte ham inn og spare noen av de andre til senere kamper, sa Skarsfjord.B-listede spillere kan kun brukes i tre kamper uten å få A-kontrakt.

– Han koste seg utpå der og klarte seg godt i de minuttene han var ute der. Dette var god læring. Vi spiller med mange unge og lokale spillere. Da smakte seieren enda bedre, sa Skarsfjord.

Drømmer om Barcelona

Krasniqi har ikke en klar målsetting om å få mer spilletid i 1. divisjon denne sesongen.

– Ambisjonene er å gjøre det best mulig utover i sesongen, men spill på A-laget er ren bonus, sier Krasniqi.

– Hvordan vil du beskrive deg som spiller?

– Jeg er en fyr med vilje, som ønsker å vinne alle dueller. Jeg setter meg nye mål hver eneste dag. Mine styrker er vel at jeg er god til å orientere meg og er pasningsdyktig. Det handler om å gjøre ting enkelt, sier gutten fra Heradsbygda.

Han ble den yngste spilleren i norsk toppfotball med innhoppet.

– Det er morsomt det. Ikke noe jeg tenker veldig på, men det er positivt å være den yngste, absolutt, sier Hønefoss-talentet.

– Noen utenlandsdrømmer?

– Favorittlaget mitt er Barcelona. Det er jo en liten drøm å spille der, ler mandagens førstelagsdebutant.

Hønefoss vant kampen 3-1. Det var Kevin Beugre to kjappe mål for pause, og Alexander Grovens frisparktreff elleve minutter etter pause som sikret en etterlengtet seier for Rune Skarsfjords mannskap. Steffen Skålevik som nærmest som vanlig for Nest-Sotras trøstemål.

Publisert: