Karadas ble redningsmann for fjerde gang under Nilsen

Azar Karadas' innhopp kan bety forskjellen på 1. divisjon og eliteserie for Brann. Men sportssjef Rune Soltvedt vil ikke love 33-åringen fornyet kontrakt.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION: Man kan bruke statistikk til så mangt, og det må som oftest flere spillere til for å skape et angrep som ender med mål. Likevel er det umulig å se bort fra effekten Azar Karadas har hatt på Brann de gangene han har kommet inn i sommer.

Studerer en de syv seriekampene laget har spilt siden Lars Arne Nilsen overtok som trener på tampen av mai, oppdager man at Karadas har kommet inn som innbytter og påvirket kampen i positiv retning fire ganger.

Stem nederst i saken: Bør Karadas få ny Brann-kontrakt?

BRANN-HELT: Azar Karadas ble avgjørende for Brann - igjen.

Fra 1–2 til 3–2 mot Åsane, fra 0–1 til 1–1 mot Bærum, fra 1–1 til 2–1 mot Kristiansund og, mandag kveld, fra 0–0 til 1–0 over Levanger. Vil man regne det om til poeng, finner en kjapt at svaret er åtte. Så kan en innvende at Karadas kom inn på stillingen 2–0 til Brann over Nest-Sotra 16. mai, men for trener Nilsen er én ting sikkert:– Azar er gull verdt for oss, selv om han ikke alltid er på banen. Han har hatt avgjørende innhopp i mange kamper, og er en viktig mann i garderoben, sier Nilsen om mannen som stormet inn på Stadion-matten som innbytter etter 65 minutter.

Les også

Drama før kampstart: Tilskuere truffet av glassbiter på Brann stadion

– Sterk person

Ni minutter senere lå ballen i mål bak Levanger-målvakt Ola Rygg. Marcus Pedersen viste sin styrke etter en noe slurvete pasning fra Fredrik Haugen, og Karadas var trygg alene med keeper.

– Han er en veldig sterk person i gruppen og fikser rollen sin på eksemplarisk vis, sier Nilsen.

Les også

Superinnbytter Karadas reddet Brann

Kun én gang har han latt Karadas spille fra start, det var i den skrekkelige 0-4-kampen mot Sogndal. Likevel sier Nilsen at det er aktuelt å la Karadas spille fra start igjen.

– Det handler om hvilken kamp vi ser for oss. Vet vi at et lag legger seg helt ned fra start av, kan vi starte med Azar. Men da bruker vi opp litt kraften som vi får på slutten når vi har ham på benken. Da kan han gå inn med full kraft når motstanderne er slitne, sier Nilsen.

– Alle har lyst å spille mest mulig, og det gjelder meg også. Samtidig må jeg respektere trenerens valg av førsteellever, og komme inn og gjøre det så godt jeg kan når jeg får muligheten. Rollen jeg har hatt i det siste, har passet meg veldig bra, og det ser ut som om det passer laget bra også. Da må vi bare kjøre videre. For meg er det viktigste at Brann vinner kamper, sier Karadas selv om jokerrollen.

Les også

Lengste seiersrekke for Brann på fire år

– Tipp topp kropp

Han fyller 34 førstkommende søndag, og kontrakten hans går ut etter denne sesongen. At han har lyst på mer, er Karadas helt klar på.

– Den praten tar jeg med klubben når tiden er inne. Men jeg elsker å spille fotball, og føler at jeg utvikler meg for hver dag som går. Jeg elsker å stå opp om morgenen og dra på trening og møte gjengen. Og kroppen er tipp topp, bedre enn på lang tid.

Brann-sportssjef Rune Soltvedt svarer slik på om klubben ønsker å forlenge med Karadas:

– Det er klart at Azar har lagt inn en god søknad. Han har jobbet knallhardt i hele år, men noe mer vil jeg ikke si i dag. Vi har sagt om flere at vi må vente og se hvordan det blir neste år. Om vi spiller i 1. divisjon også da, blir det en større utfordring enn i år økonomisk sett.

– Tålmodighetstest

Frem til Karadas' innhopp hadde Brann slitt med å skape store sjanser mot Levanger. Erik Huseklepp og Fredrik Haugen hadde hver sin, men misset, og ellers sto nordtrønderne godt imot.

– Det ble en ny tøff Obos-kamp, mot et godt organisert lag. Samtidig følte jeg at vi hadde kontroll på kampen. Vi malte på, og det ble en tålmodighetstest, sier Karadas.

Spissmakker Marcus Pedersen er meget fornøyd med måten veteranen avgjorde kampen på.

– Det var en duell hvor jeg fikk satt ut foten, så havnet den hos Azar. Jeg trodde han skulle blåse den over, men han satte den rolig i mål, sier Pedersen.

– Du virker overrasket?

– Nei da, han har vært heit på avslutningstrening om dagen. Det må være noe med de nye skoene hans som gjør susen.

Publisert: