Åsane mot opprykk

Vant klart i toppkampen mot Egersund.

 • Kim Bøyum
 • Kjell Åvendal
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Åsane befestet sin stilling på toppen av tabellen med en overbevisende 6-2 seier hjemme på Myrdal over nærmeste utfordrer Egersund. Samtidig tapte også Vard Haugesund mot Fana, og dermed trenger Åsane bare ett poeng på de tre siste kampene for å sikre opprykket.

— Vi må ha ett poeng til, men jeg ser ikke noen grunn til at vi ikke skal klare det. I denne kampen var vi veldig gode i 70 minutter, før vi slo på hvilemodusen. Vi kom under, men håndterte det på en imponerende måte, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

- Hvorfor har det gått så bra i år?

— Det aller viktigste har vært at alle trekker i samme retning. Vi er et lag med stor L, det er vår x-faktor. Spillerne komplementerer hverandre, og vi har fått jobbet i ro og fred. Kanskje var det ikke så mange som har ventet så mye av Åsane i år, men vi har gradvis blomstret mer og mer. I høst har vi vært veldig, veldig gode.

- Klarer du å hindre at spillerne tar av nå?

— Det tviler jeg på! De skal få lov å feire en god prestasjon. Så må alle eventualiteter ryddes av veien før vi kan feire et opprykk.

Men på Myrdal var det gjestene fra Rogaland som åpnet scoringene da backen Mads Nørby Madsen gjorde alt selv på et soloraid etter at han brøt et angrep midt på egen banehalvdel.

Åsane trengte imidlertid ikke lang tid for å summe seg. Bare fem minutter senere utlignet Marcus Stueland med et skudd fra skrå vinkel etter at han ble spilt igjennom i bakrommet med en fin pasning.

To mål på 120 sekunder

Hjemmelaget fortsatte å presse, og midtveis i omgangen scoret de to ganger i løpet av like mange minutter. Begge ganger etter å ha vunnet ballen på midtbanen, og begge ganger etter innlegg fra venstre kanten. Tommy Gaustad og Damian Sanchez Olsen var sist på ballen.

Da fikk Marcus Stueland løpe uhindret gjennom EIKs forsvar og sette inn 4-1 sju minutter før pause var kampen så og si punktert.

I andre omgang fortsatte Åsane med å være det beste laget, selv om de tok foten litt av gasspedalen. Og med to scoringer midtveis i omgangen var ydmykelsen komplett.

Først da Martin Stueland scoret fra kloss hold etter en corner, og deretter da Tommy Gaustad dro seg gjennom et vidåpent Egersund-forsvar og satte inn hjemmelagets sjette for dagen. Mot slutten av kampen reduserte Christian Andreasen for Egersund på straffe, men tigrene fra "Okka By" måtte gå slukøret i dusjen, vel vitende om at drømmen om opprykk var knust.

Med poeng i bortekampen mot Vard Haugesund neste helg vil Åsanes opprykk være sikret hundre prosent. Ved halvspilt serie lå oransjetrøyene på tredjeplass, men etter å ha vunnet åtte av de ni siste kampene har de vært suverene i høst.

Kampfakta

Åsane - Egersund 6-2 (4-1)

Myrdal Gressbane, omlag 300 tilskuere

Mål: 0-1 Mads Nørby Madsen (8), 1-1 Marcus Stueland (13), 2-1 Tommy Gaustad (21), 3-1 Damian Sanchez Olsen (23), 4-1 Marcus Stueland (38), 5-1 Martin Skiftestad Ueland (63), 6-1 Tommy Gaustad (66), 6-2 Christian Andreasen (80, straffe)

Dommer: Anders Bjerk Hansen, Bjarg IL

Publisert
 1. Fotball 2. div
 2. Åsane Fotball
 3. Egersunds IK
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Har du denne typen ytterpanel på huset ditt, har advokaten et godt råd.

Advokat ber alle boligeiere sende reklamasjonskrav allerede nå.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Her har eierne store planer: – Det skal bli det motsatte av Myrkdalen

 2. Trengereidtunnelen åpen for fri ferdsel

 3. Folkehelseinstituttet bommet kraftig på smittetall i julen

 4. Et nabolag på nåler

 5. FHI: - Det er mulig vi må gi en tredje vaksinedose

 6. Denne gjengen vil gjerne ha middagsrestene dine