Drillo om Brann-fadesen: Kan ha vært uklokt å gå så høyt ut før sesongstart

Men den tidligere landslagssjefen mener Brann ikke fortjener å ligge på nedrykksplass.

Egil "Drillo" Olsen avviser ikke at Branns høye ambisjoner før sesongstart har virket uheldig inn på de sportslige prestasjonene. - Har de ikke vært forberedt på motgang, er det ugunstig, mener trenerlegenden. (Arkivfoto) Foto: Dag Standal/BillyBonkers

 • Trond Sandvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Stord Stadion (bt.no): Den norske trenerlegenden ledet i ettermiddag Lyn til en overbevisende 5-2-seier over Stord i 2.-divisjon. Dermed sendte han sunnhordlendingene ned til nivå fire, samtidig som håpet i høyeste grad lever for å unngå nedrykk med aristokratene fra Oslo vest.

Les også

Brann-spiss ble vekket av tyver: - De løp, og da løp Pedersen etter

— Tabeller lyver

At Brann 2 lever farlig i samme avdeling, er Drillo også såre vel klar over. Men like mye er han opptatt av rødtrøyenes beste menn. Som med gårsdagens tap henger skikkelig fast i nedrykksgjørmen.

— Jeg så ikke kampen mot Sarpsborg. Så den kan jeg ikke kommentere. Men jeg har fulgt dem såpass nøye ellers at jeg kan si at Brann ikke har hatt marginene med seg. De var dårlige i starten, for så å bli bedre. Iallfall i perioder. For eksempel var Stabæks seier over Brann et ran.

- Sier du at Brann ikke fortjener å ligge på nedrykksplass?

— Det er en floskel det der – at tabellen aldri lyver. For det gjør den. Den forteller ikke den fulle sannhet om hvem som har prestert og hvem som ikke har prestert.

Egil Olsen legger uansett ansvaret på trener Rikard Norling for situasjonen Brann nå er kommet opp i.

— Jeg kjenner ikke til hva som skjer innad i klubben. Og har således ingen forutsetning for å mene for mye om Norling. Men treneren er uansett ansvarlig for hvordan et lag fremstår.

Les også

Huseklepp ba om å få spille reservelagsfotball

— Kan ha overvurdert seg selv

— Norling tok ordet gull i sin munn da han skulle fortelle omverdenen om ambisjonene foran denne sesongen. Hvor smart var det?

— Om så er tilfelle, kan det ha vært uklokt. Det er mulig de i utgangspunktet har overvurdert seg selv på Brann Stadion. Da blir det desto vanskeligere å takle motgang når den kommer. Ugunstig, resonnerer Drillo. Han sammenligner med Sogndal.

— Jeg tipper de har satt opp en målsetting om å overleve i eliten denne sesongen. Presset blir et annet da enn om gull hadde vært målet.

BTs sportskommentator Tore Strand forundret seg over Rikard Norlings spillemønster etter å ha valgt Azar Karadas som spiss i gårsdagens oppgjør. Taktikken forble ifølge Strand den samme, lite «Drillo-fotball» med få lange baller opp mot kraftpakken fra Nordfjordeid. Også det forundrer Egil Olsen.

— Igjen: Jeg så ikke kampen. Men om det er tilfelle at Karadas ble valgt på topp, er det grunn til å sette spørsmålstegn om nytten av spill på kryss og tvers. Jeg forstår resonnementet til BT-kommentatoren.

Drillo vil derimot ikke henge seg på dem som mener at Rikard Norling for lengst skulle ha endret spillestil – fordi poengene har uteblitt og nedrykksspøkelset banker på døren.

— Skal du forsvare en 1-0-ledelse et godt stykke ut i 2. omgang, gjør du gjerne grep. Og blir mer kynisk. Men at Norling har holdt fast ved sin filosofi, det ser jeg ingenting galt i. Har du en filosofi, får du i det store og hele stå ved den.

Sjekket fjellhøyder på Stord

Like mye som Egil Olsen har stått fast ved sin måte å spille fotball på, har han tydeligvis holdt ved like interessen for geografi og tall. For da bt.no fulgte Lyn-treneren ut av garderoben før kamp mot Stord, kom det uoppfordret fra mannen med pælær:

— Høyeste fjellet på Stord heter Mehammersåta. 749 meter over havet. Ok?

— Ja. Bortsett fra at de sier «såto» her på øya.

— Det skal jeg huske, svarte Drillo – før han mottok hyllesten fra 50 tilreisende Lyn-supportere med bengalske lys. Et helt annet scenario enn da han sist besøkte Stord -som trener for Aalesund.

— Det var i 1989. Vi tapte 0–2. - Hvem brukte du som spiss den gangen?

— Rune Sunde.

Publisert
 1. Eliteserien
 2. Stord Sunnhordland FK
 3. SFK Lyn
 4. Fotball 2. div
 5. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. Her kommer Brann-sjefene fra krisemøte

Eliteserien

SVUTMP
8Stabæk3091294145-439
9FK Haugesund30116133951-1239
10Brann3099124049-936
11Sandefjord Fotball3098133143-1235
12Sarpsborg 083088143343-1032
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Brann-treningene var et fristed for Marcus Mehnert. Resten av døgnet kunne være knalltøft.

Marcus Mehnert presterte som vanlig på Brann-trening. Hjemme ventet mange vanskelige, ensomme timer.

LES SAKEN