Tror Solheim-bråket preger Tutta i Asia

Det har vært helt «natta» for Suzann Pettersen på LPGA-touren i Malaysia – den første turneringen etter rabalderet i Solheim Cup.

Publisert Publisert

SPILLER UVANLIG SVAKT. Suzann Pettersen har vært i hardt vær i det siste. Her fra pressekonferanse på Hotel Bristol i Oslo i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

  • Arne Hole
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Etter å ha startet med en 77-runde torsdag, fortsatte det like ille på runde to natt til fredag norsk tid. Det ble en ny 77-runde, blant etter at hun hadde brukt syv slag på et par-tre-hull! Oslo-jenta har brukt 22 slag mer enn ledende Ha Na Jang fra Sør-Korea.

Spørsmålet er om det er alt bråket rundt Solheim Cup som har satt ut Tutta?

— Det kan ha satt sine spor. Hun har fått fokus vekk fra spillet og har måttet bruke krefter på å forklare seg i, sier redaktør av golfsiden.com, tidligere norgesmester Asbjørn Ramnefjell.

— Tutta har ikke spilt siden Solheim Cup og virker svært rusten. Ellers kan man lure på om hun sliter med en skade, men det har jeg ikke hørt noe om, sier Ramnefjell.

Har ikke noe å unnskylde

Mens de fleste har ment at Tutta oppførte seg upassende overfor Alison Lee, har Ramnefjell stikk motsatt oppfatning.

— Dette er en medieskapt greie. Tutta har ikke noe å unnskylde i det hele tatt. Lee plukket opp en ball som lå 40 centimeter fra hullet. På trening hadde hun satt 999 av 1000 slike, men når matchen står og vipper på det 17. hullet så setter du ikke mer enn 19 av 20. Det blir som å gå på en turnbom som ligger på bakken. Det er ikke noe problem. Står den over et juv, blir det noe helt annet.

— Ville du gitt bort en slik putt?

— Bare hvis jeg spilte om kaffe og vafler. Aldri ellers! Vi snakker om en spiller som ble proff for bare åtte måneder siden, som nettopp hadde satt en annen dårlig putt og som var debutant i Solheim Cup. Der og da handler det om å tappe motstanderen for krefter. Ballesteros ville aldri gitt bort en slik putt, sier Ramnefjell om den må avdøde krigeren fra Spania.

Asiatisk dominans

Ramnefjell mener at det var en serie uheldige omstendigheter som brakt Tutta opp i den omdiskuterte situasjonen.

— Makker Charley Hull gikk vekk, caddiene var på vei vekk og dommeren oppfattet ikke situasjonen. Alt dette satte Tutta i en pinlig situasjon, og det har nok gått inn på henne. I ettertid kan vi si at heldigvis vant USA. Det var nok bra for businessen til flere av de involverte, blant andre Annika Sörenstam som driver med baneutvikling i USA.

— Hvor lenge vil dette sitte i Tutta?

— Jeg tror hun nå legger det bak seg. Et annet spørsmål er hvor god formen er. Vi har sett tendenser til dårlig spill også tidligere i år, sier Ramnefjell, som fortsatt er aktiv og representerer Norge i veteranmesterskap.

Publisert
BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Her stanser politiet en studentfest. – Vi har ikke fått sove på flere netter, sier nabo.

  2. Northug får støtte fra broren: – Kom hjem nå

  3. «Det er greit å være full, men flaut å være ruset. Vi holder oss selv for narr.»

  4. Ingebrigtsen er overbevist om at han skal løse Branns store problem

  5. Mistet lappen etter å ha kjørt i 129km/t

  6. «Takk Libero, for dei forbaska tigerbleiene»

  1. Golf