- Roald og jeg er ulike på mange måter

Men Branns nye daglige leder, Vibeke Johannesen (39), tror ikke det vil bli veldig stor forandring med henne som sjef. Utover at hun skal holde seg langt unna det sportslige, da.

NY SJEF PÅ STADION: Vibeke Johannesen skal fungere som Branns daglige leder inntil en permanent løsning er på plass.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

BRANN STADION (bt.no): Snart et døgn har gått siden Vibeke Johannesen ble spurt om å overta som midlertidig daglig leder i Brann. På presserommet i første etasje på Brann Stadion møter kvinnen, som av tidligere Brann-direktør Bjørn Dahl er blitt omtalt som et C-vitamin, Bergens Tidende for første gang som øverste ansvarlige i Sportsklubben Brann.

Smilet er bredt, gestikuleringen iherdig og engasjementet stort når hun snakker om klubben hun elsker og sin nye jobb.

— Roald (Brunn-Hanssen) og jeg er veldig ulike på mange måter. Vi er to helt ulike personer. Utover det har jeg ikke tenkt på hvordan min ledelse kommer til å skille meg fra hans. Jeg har jobbet tett med ham, så det vil nok ikke bli noen store omveltninger, sier Johannesen.

Ydmyk

39-åringen fra Øygarden har nemlig sin faglige bakgrunn fra et annet sted enn fotballbanen. Hun har en bachelorgrad i markedskommunikasjon fra BI, og har i hele sin voksne karriere jobbet med salg. Det var også jobben hun gjorde i Brann da hun ble ansatt i klubben i 2005, men siden har oppgavene vokst seg stadig større. Siden 2010 har hun vært markedssjef.

Nå skal hun ta steget opp til toppen av rangstigen. Det tror forgjengeren er en god idé.

— Vibeke har hjertet sitt i Brann. Hun er en flink og arbeidsom person, som kommer til å stå på som bare det for klubben, sier Bruun-Hanssen.

Les også

Hun tar over som Brann-sjef

Selv er Johannesen ydmyk overfor oppgaven som venter.

— Det er en stor oppgave, for Brann er ikke bare en arbeidsplass, men noe som betyr mye for utrolig mange mennesker og en hel by. Jeg er veldig ydmyk over å nå få muligheten til å påvirke noe som betyr så mye, sier hun.

Etter snart ti år i klubben kjenner hun godt til situasjonen på Kniksens plass. Gjennom mange år som ansvarlig for inntektsbudsjettet og en del av klubbens ledergruppe, har hun full kontroll over og innsikt i Branns økonomi.

— Den første og største utfordringen er å få kontroll over økonomien i klubben, for klubben er i en utfordrende situasjon. Det har den vært en stund, men det blir ekstra tydelig når vi nå skal spille i 1. divisjon, sier hun.

Må kutte i budsjettet

Som en konsekvens av nedrykket har klubben måttet gjøre et budsjettkutt på 35 millioner kroner før neste sesong. 15 av disse millionene er allerede spart inn blant annet gjennom oppsigelser og omdisponeringer i administrasjonen, mens assistenttrenerne Hassan El Fakiri og Tomi Markovski ikke fikk fornyet sine kontrakter. Fortsatt forventer Brann en inntektsnedgang på ytterligere 20 millioner til neste sesong. Førjulstiden kan bli ekstra stri for Branns nye sjef.

- Det er bare noen uker til budsjettet for 2015 trer i kraft. Hvor skal de siste millionene spares inn?

— Vi har diskutert det, og vi sitter og jobber med de planene. Men nå er det rundt et døgn siden jeg tok over ansvaret, så jeg vil ikke gå ut med det allerede nå. Det er fortsatt noen vurderinger som må gjøres, sier Johannesen, som de neste dagene vil jobbe tett sammen med controller Terje Marthinsen for å få spikret budsjettet.

- Det er bare noen netter siden det ble vedtatt at det skal ansettes en sportssjef, en speider og en assistenttrener. Hvor mye vil budsjettkuttet ha å si for det sportslige?

— Det er så kort siden det ble vedtatt at det må vi nesten komme tilbake til. Det er klart at det vil medføre noen kostnader, så vi trenger fortsatt litt tid på å få regnestykket til å gå opp, sier hun.

Ikke snakket med Mohn

Men hvordan det sportslige apparatet og spillerstallen vil se ut, vil være sportssjef Rune Soltvedts ansvar. Selv ønsker hun å ta mest mulig avstand fra avgjørelsene som har med prestasjoner på banen å gjøre. Hennes jobb, slik hun selv beskriver den, er å være knutepunktet mellom klubben, supporterne, byen og samarbeidspartnerne - i tillegg til å ha det administrative ansvaret.

Selv har hun ennå ikke rukket å snakke med den viktigste samarbeidspartneren av dem alle, Trond Mohn.

— Jeg skal nok få gjort det snart. Jeg vet at Roald har god dialog med ham, og jeg har selv møtt ham noen ganger, sier hun.

- Hvordan jobber dere med å få ham med på laget i 1. divisjon?

— Det jeg vet utifra samtaler med Roald, er at Trond er glad i Brann og at han ønsker å bidra. Om han ser at vi jobber godt og riktig, så ønsker han nok å være med på laget. Så får han selv bestemme hvordan og når han vil bidra.

Se smakebiten fra vårt store intervju med Roald Bruun-Hanssen:

Publisert: