Denne mannen bør ikke ta straffe

BLOGG: Det kan ende med straffekonk i Mjøndalen, og jeg vet hvem jeg ikke ville valgt til å skyte, skriver Anders Pamer.

Marcus Pedersen bør ikke ta straffespark mot Mjøndalen, mener Anders Pamer.
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Marcus Pedersen får en million kroner dersom Brann overlever i eliteserien (flaks for ham at det er halv skatt i desember...). Selv for en rik fotballspiller er en syvsifret sum mange penger. Pedersen har lyst på dem. Se for deg mannen i frostrøyken på Mjøndalen stadion (nei, det heter ikke lenger Nedre Eiker stadion). Scorer han beholder Brann plassen og han mottar julebonus. Blir det bom, ender det med skrinne presanger og tidenes nedtur.

Det er en situasjon man ellers bare ser i Joker-trekningene på TV. Du vet, husmødrene som går opp eller ned mens den frenetiske programlederen smiler på seg krampe i kinnbeina. En gal beslutning koster en million kroner.

Jeg tenker vi sparer Marcus P. for den belastningen der.

1-1 etter ordinær tid fører til ekstraomganger. Ingen mål i ekstraomgangene fører til straffekonk. Normalt sett et salig høydepunkt for alle fotballinteresserte. Normalt sett...

Så hvem bør skyte?

Det finnes kort som er sikrere enn andre. Markus Jonsson har aldri bommet fra 11 meter, men han er skadet. Piotr Leciejewski brukte å være god på å redde straffer en gang i tiden, men han er også skadet. Kristoffer Barmen er en uforanderlig type, en kald fisk — ham ville jeg normalt sett ha plukket ut. Han er også skadet. Mitt siste sikre kort var svensken med barten. Jakob Orlov er også en slik nerveløs fyr. Skadet, han også. Disse fire hadde gjort meg temmelig trygg på at Brann hadde vunnet en straffekonk mot alle andre enn tyskere. Men nå?

Dette er bingo, og jeg klarer knapt å begrunne mine valg, men her er listen:

Erik Huseklepp skal skyte. Han misset mot Sandnes Ulf, men i mangel på andre typer med erfaring og kontroll på nervene, velger jeg ham. Han har vært trygg på straffer tidligere og er visekaptein. Slike bør stå frem (men jeg husker Hanstveit mot Deportivo, og vraker ham).

Birkir Sævarsson har internasjonal erfaring, skal slutte i Brann og er kjølig i skallen. Ikke min kandidat til ferdighetsmerket i gull, men dette handler om nerver og mental kontroll.

Kasper Skaanes har scoret ganske jevnt i år. Han er på opptur, og har selvtillit. Han er fortsatt ung og shaky, men har vist at han mestrer én-mot-én-situasjoner i hele år. Han er mitt tredje valg. Jeg innrømmer at det handler om følelse.

Stéphane Badji har ikke scoret siden han kom til Brann. Det må anføres mot hans kandidatur. Men: Han har også vist at kan håndtere press i store kamper før. Det finnes straffeskyttere som plasserer, og det finnes de som måker til. Jeg tror Badji måker, og jeg tror han kan treffe.

Nå har vi havnet langt ned på listen her, og det blir slik at man henger seg opp i hvem som ikke bør skyte. Av en eller annen grunn er jeg skeptisk til herrene Erdin Demir, Fredrik Haugen og Amin Askar. Hanstveit har bommet før og er ute av form og Marcus P. er problematisk. Vi står tilbake med Azar Karadas og Øystein Øvretveit.

Vel, Karadas er i det minste utespiller!

Hvem har du tro på i en eventuell straffekonk?

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Reisen fra 3. divisjon til Brann

  2. Han kan tjene en million på Mjøndalen-kampen

  3. «Gulroten som ble en belastning»

  4. Branns returkamp får status som høyrisikokamp

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Anders Pamer
BT anbefaler

Store forskjeller mellom kommunene. Her får innbyggerne billigere strøm.

Flere kommuner i Vestland innfører fast lavpris til innbyggere og næringsliv.

LES SAKEN