Jeg vil ha en sportssjef som er skarpere i kantene

Slipp en eventuell debatt fri, og ta opp kampen med «griske» agenter og spillere.

KRISE: Artikkelforfatteren ønsker seg en sportssjef som er skarpere i kantene enn sine forgjengere. Her diskuterer Brann-spillerne med dommeren under serieåpningen mot Fredrikstad mandag.
  • Geir Vårdal
Publisert: Publisert:
Geir Vårdal, Brann-supporter.
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

La meg være åpen, ærlig og litt slem: Jeg liker ikke fotballagenter som Stig Lillejord. For meg fremstår han som en av disse lugubre bruktbilselgerne du kan finne i gamle Donald Duck blader. Litt for selvsikker, arrogant og en tro på seg selv som ufeilbarlig.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

I det siste har jeg fått et litt mer fordelaktig inntrykk av Lillejord. Han har nemlig fremstått som en direkte, tydelig og god representant for spillerne som er i stallen hans.

Nok tåkelegging og følelse av ubehag

En av ukens saker i Bergen har vært de pågående lønnsforhandlingene mellom Brann og talentet Kasper Skaanes. Tidligere i uken var Lillejord, som representerer Skaanes, ute i media og karakteriserte Brann sitt førsteutkast til ny kontrakt som en fornærmelse.

Rune Soltvedt er for tiden sportssjef i Brann.

Jeg er sjelden enig i Lillejord sine synspunkter, men jeg liker hans sterke personlighet. Vanligvis får også han og spillerne viljen sin. Med andre ord liker jeg den makten, innflytelsen og viljen han greier å oppnå. Flere klubbledere burde også ta til seg dette. LES OGSÅ: Intet er endret, se hjertet dunke, føl Brann spille

Når Brann sitt nye styret er på plass blir en av de første oppgavene å hente inn en ny sportssjef. Jeg vil ha en sportssjef som er skarpere i kantene, i alle fall utad, enn Roald Bruun-Hanssen og Rune Soltvedt .

En sterk personlighet som kan si klart i fra om hva de mener, og som bør gjøre det de har sagt. Brann bør ikke få en sportssjef som syns debatten om ny lønnsstruktur er ubehagelig, bør tåkelegges og modereres mest mulig.

Slipp en eventuell debatt fri, og ta opp kampen med "griske" agenter og spillere.

Det er tross alt krise i Brann

Det er, tross alt, krise i Brann. Klubben er i OBOS-ligaen, og det er ingen tvil om at de neste årene blir utfordrende for å si det forsiktig.

Derfor er det så viktig at Brann får inn en tydelig og direkte sportssjef. En som kan stå i stormen, og be spillerne og deres agenter ta innover seg hvilken alvorlig situasjon Bergens stolthet har havnet i, og fortelle hva det vil kreve av spillerne.

Roald Bruun-Hanssen har også hatt det øverste sportslige ansvaret i Brann.

De har tross alt et stort medansvar for at Brann i skrivende stund befinner seg på 8. plass i OBOS-ligaen. I politikkens verden heter det at vi får de lederne vi fortjener. Det samme kan sies i Brann.

La oss få en sportssjef som er villig til å gjøre en reell forskjell.

En slik person vil bli den beste fødselshjelpen "nye" Brann kan få.

Publisert: